polikon Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Nie daje mi spokoju taka rzecz. Na stronie ocinside.de pokazane jest jak połączyć piny w bartonie aby zmienić mnożnik. I tutaj mam problem bo jeżeli załóżmy że podają aby ustawić mnożnik na XX połącz piny 1 z 2 ale procek fabrycznie jest ustawiony na YY i ma połączone 3 z 4 i teraz ja łącze 1 z 2 i mam połączone 1 z 2 i 3 z 4 i co z tego wyjdzie, tego nie podają. Pozatym nie wiem dlaczego na ocinside.de podają że Barton 2500+ ma mnożnik 12.5x Może ktoś na forum wie coś konkretnego na ten temat. :?: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 sadze, ze to http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=27072 i to http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=57618 pomoze na Twoje rozterki ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polikon Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Tam piszą o mostkach czyli o padach czy jak je zwą a ja miałem na myśli ten las złotych szpilek na procku. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 to jedno i to samo czy wsadzisz drut w podstawke czy owiniesz nim nozki procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polikon Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 No tak ale jak tniesz mostki to zmieniasz kod na procku a jak drutujesz szpilki to kod na procku pozostaje. Czyli trzeba ciąć mostki i drutować, to bez sensu. I tak np. podają aby ustawić 12x trzeba zewrzeć 10 szpilek 5 po 2 ale aby odblokować mnożnik trzeba zewrzeć dwie szpilki które i tak są spięte w zestawie 12x. Gdzie tu sens i logika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 jezeli chodzi ci o laczenie nuzek drutem to polega to na uziemieniu nuzek jezeli mnoznik jest odblokowany to uziemienie odpowiedniej nuzki zmienia wartosc sygnalu to ze dla okreslonego mnoznika sa polaczone inne nuzki niz dla tego ktory chcemy uzyskac to nie znaczy ze wewnatrz proca placzone sa ze soba te wlasnie nuzki ,a nawet tak nie jest ,(chociaz w sumie nie wszystkie mnozniki da sie uzyskac - wiec kto wie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...