Skocz do zawartości
reed

Rasizm - co to jest i co o nim sadzisz ?

Twoje zdanie na ten temat  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Twoje zdanie na ten temat

• Rasizm suxx
      28
    • Co to jest rasizm ?
      0
    • Nie mam zdania na ten temat
      1
    • Rasizm jest O'K
      6
    • Nastepna ankieta do doopy :(
      2

Rekomendowane odpowiedzi

pod uwagę trzeba wziąć czynniki które tworzą opinię publiczną a pod wpływem których postępujemy tak a nie inaczej. A prawda jest taka że człowiek z natury jest konformistą i wybiera łatwiejsze rozwiązani - czyli wali z owcami w tym samym kierunku. A kto steruje owcami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do piotrka !

gdyby wszyscy tak rozumowali to by polacy nie mieli szans za granica na lepsza przyszlosc ! Bo by ich wy<span style="color:red;">[ciach!]</span>lili

A popatzr od strony kulturowej jaki wklad mialy poszczegulne nacje w kulture polski ! i jej wizerunke na swiecie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polacy za granicą: gdy byłem na studiach na saxach, jakichś kubusiów naszej narodowości złapali na wyrzucaniu śmieci w lesie. Es kostet 3000DM. Zanjomi niemiaszkowie już inaczej na nas patrzyli.

Problem w tym że na widzą po naszych reprezentantach w dresach i vice versa w naszym kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do piotrka ! 

gdyby wszyscy tak rozumowali to by polacy nie mieli szans za granica na lepsza przyszlosc ! Bo by ich wy<span style="color:red;">[ciach!]</span>lili 

A popatzr od strony kulturowej jaki wklad mialy poszczegulne nacje w kulture polski !  i jej wizerunke na swiecie !

Nikogo nie chce wy<span style="color:red;">[ciach!]</span>lić, żebyśmy tylko nie wpadli w taką pułapkę jak kraje europy zachodniej. Dlaczego nie lubie poszczególnych nacji z własnego doświadczenia napisałem już wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawiazujac to tego co pisales wczesniej !

ciekawe jak bys sie czul jak by ciebie wypierdzielil z domu ! Siedzial by cicho i sie az do smierci nie odzywal ?

Jak masz dziwne przygody z arabami i rumunami to wspulczuje !

Ale zauwaz ze to raczej element i jest to wina zlej organizacji panstwa ! Oni tu przyjezdzaja zeby jakos zyc !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe jak bys sie czul jak by ciebie wypierdzielil z domu ! Siedzial by cicho i sie az do smierci nie odzywal  ?

Ale zauwaz ze to raczej element i jest to wina zlej organizacji panstwa ! Oni tu przyjezdzaja zeby jakos zyc !

Dokladnie jak libero mowi,

polaczkowie tez jezdza po calym swiecie "za chlebem"

Chcialbys zeby i nas tak traktowali ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe jak bys sie czul jak by ciebie wypierdzielil z domu ! Siedzial by cicho i sie az do smierci nie odzywal  ?

Polacy nie wypierdzielali z domów Żydów tylko Niemcy, dlaczego mamy płacić za ich straty, a kto odda nam stracone kresy wschodnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polacy nie wypierdzielali z domów Żydów tylko Niemcy, dlaczego mamy płacić za ich straty, a kto odda nam stracone kresy wschodnie?

Czesciowo racja, ale Polacy tez w tym udzial mieli , znasz takie cos jak VolksDeutsch ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, ciężki temat. Przyznam się, z całym szacunkiem dla reed'a - nie zagłosowałem. Uważam że tych zawiłości nie da się rozwiązać, zawsze bedą wojny, zawsze będzie rasizm. NIe zgadzam się z tym, nie toleruję ale boję się przyznać że nie wiem czy chcę z tym walczyć (patrz:jugosławia). Nie wniosę nic mądrego, nic co by kogoś nie zdenerwowało, znikam z tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesciowo racja, ale Polacy tez w tym udzial mieli , znasz takie cos jak VolksDeutsch ?

A Żydowskie NKWD przyszło do domu mojego dziadka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogę nawet tolerować rasistów, byle by byli biali :wink: A tak poza tym nie toleruję głupoty- wejdźcie na www.wp.pl i poczytajcie komentarze do newsów. Po prostu niektórzy nadają się tylko do odstrzału i to bez sądu. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rasizm suxx i tyle

Jakieś argumenty??
a co popierasz rasizm ???

nie lubie takich ludzi

Chyba niezbyt dokładnie czytasz wątki. Pisałem że niecierpię rasizmu. Napisałem Ci o argumentach bo nie znoszę jak koleś pisze: to jest do d... i tyle, człowieku w ten sposób się nie prowadzi dyskusji. Poprzyj swoje zdanie odpowiednimi argumentami bo tylko wtedy dyskusja się może rozwjiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem tylko przeciwko jednej rzeczy:

PRACY OBCOKRAJOWCÓW W POLSCE

bezrobocie z 17-18 % a u mnie w zadupiu wzięli do PZU z 20 obcokrajowców,a studenci się martwią co się bedzie działo z NIMI-jakto co gów.. i bezrobocie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdzie nie napisałem, że jestem rasistą, zraziłem się tylko bardzo do niektórych grup z powodów, które wcześniej przedstawiłem.

Winny się tlumaczy :twisted: Rasista!!

Jesteś może żydem albo rumunem?

Oj piotrek z toba cos nie tak !

Jak cie nazwalem zlodziejem to zes mnie zaczol obrazac !

Jak ktos nazwal cie rasista (a nim jestes ajzyj do definicji ktura podalem na poczatku) to dorazu wyzywasz od Zydow i Rumunow ! A nawet jak by byl to co ? Masz jakies problemy ? Idz sie zastanow co wypisujesz bo narazie nie robisz pozytywnego wrazenia na tym forum swoaja glupota ! I ty jestes starszy odemnie ! Phi najlepszy dowod ze myslenie w z wiekiem w paze nie idzie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co Piotrek? Ty mnie chcesz obrazić pisząc, ze ja jestem Żydem albo Rumunem? Wyskocz z takimi tekstami na ulicy, to cię qrwa sflekują kozi bobku :lol:

na lipowej czy na sienkiewicza? :), niby taki jasny problem a taka dyskusja, niestety sytuacja jest taka ze niektorzy nie dostrzegaja tego ze polacy tez kiedys tak jak np arabowie teraz jezdzili po swiecie za chlebem i kasa, co oczywiscie nie daje arabom na organizowanie takich mafii jak np w krakowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi