Skocz do zawartości
reed

Rasizm - co to jest i co o nim sadzisz ?

Twoje zdanie na ten temat  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Twoje zdanie na ten temat

• Rasizm suxx
      28
    • Co to jest rasizm ?
      0
    • Nie mam zdania na ten temat
      1
    • Rasizm jest O'K
      6
    • Nastepna ankieta do doopy :(
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do Piotra: czy to że zostałeś pobity przez Araba/Rumuna/kogokolwiek daje ci podstawy do stwierdzenia, że każdy Arab/Rumun/ktokolwiek jest mniej wartościowym człowiekiem niż ty, bądź też nie należą mu się wszelki prawa i szacunek Tobie należny ?

Rasizm a także inne formy dyskryminacji należy tępić! Wszyscy ludzie są jednakowi i z tego powodu równi sobie.

Tak uważam, że niektórzy są mniej wartościowi niż biali. Np. czarni: zobacz co dzieje się teraz w Zimbabwe (była Rodezja). Co stworzyły inne rasy? Kultura i nauka białych guruje nad wszystkimi.

I to nie jest przejaw rasizmu, po prostu tak już jest.

Hehe, na początek radziłbym przeczytać podręcznik do historii.

Szkoda gadać i tak cie nie przekonam :roll: , mogę ci jedynie życzyć abyś w końcu zrozumiał, że twoje rozumowanie jest niesłuszne.

Moje rozumowanie jest nie słuszne?!

Dobra, czarni górą, Afryka środkowa centrum naukowe świata, AIDS OK, teraz chyba moje poglądy są już "słuszne" i Wam się podobają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do Piotra: czy to że zostałeś pobity przez Araba/Rumuna/kogokolwiek daje ci podstawy do stwierdzenia, że każdy Arab/Rumun/ktokolwiek jest mniej wartościowym człowiekiem niż ty, bądź też nie należą mu się wszelki prawa i szacunek Tobie należny ?

Rasizm a także inne formy dyskryminacji należy tępić! Wszyscy ludzie są jednakowi i z tego powodu równi sobie.

Tak uważam, że niektórzy są mniej wartościowi niż biali. Np. czarni: zobacz co dzieje się teraz w Zimbabwe (była Rodezja). Co stworzyły inne rasy? Kultura i nauka białych guruje nad wszystkimi.

Czlowieku co ty wypisujesz?? Po pierwsze nie wiem czy wiesz ale pierwsi ludzie rozumni byli wlasnie w afryce, i stamtad dopiero rozeszli sie na inne kontynenty.

Po drugie wiekszosc "wynalazkow" bialych znali juz np. Chinczycy np. proch strzelniczy. A onie napewno nie sa biali :P

A tak na temat tego topica to nie jestem rasista i uwazam ze wszyscy ludzie sa rowni, ale np. rumuni zebrzacy i napadajacy babcie pod kosciolami i na ulicach to juz przesada, sam kiedys z kumplem "pogonilisy" 2 rumunow bo doczepili sie do jakiejs babci, na ich nieszczescie to byla moja sasiadka. Takie cos jest niedopuszczalne policja i straz graniczna powinna takich ludzi odsylac do ich kraju albo zamykac na ciezkie roboty zeby se zapracowali na bilet :). Odnosnie obcokrajowcow pracujacych legalnie nie mam nic przeciwko, znam kilku muzynow i wszyscy sa bardzo wporzadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowieku co ty wypisujesz?? Po pierwsze nie wiem czy wiesz ale pierwsi ludzie rozumni byli wlasnie w afryce, i stamtad dopiero rozeszli sie na inne kontynenty.

Po drugie wiekszosc "wynalazkow" bialych znali juz np. Chinczycy np. proch strzelniczy. A onie napewno nie sa biali :P

A tak na temat tego topica to nie jestem rasista i uwazam ze wszyscy ludzie sa rowni, ale np. rumuni zebrzacy i napadajacy babcie pod kosciolami i na ulicach to juz przesada, sam kiedys z kumplem "pogonilisy" 2 rumunow bo doczepili sie do jakiejs babci, na ich nieszczescie to byla moja sasiadka. Takie cos jest niedopuszczalne policja i straz graniczna powinna takich ludzi odsylac do ich kraju albo zamykac na ciezkie roboty zeby se zapracowali na bilet :). Odnosnie obcokrajowcow pracujacych legalnie nie mam nic przeciwko, znam kilku muzynow i wszyscy sa bardzo wporzadku.

Tak, to dlaczego teraz ci chińczycy przejmują europejski styl życia? Szanghai to typowy przykład europejskości wprowadzanej w chinach.

"Ale przecież Wy wiecie lepiej, niech żyją komunistyczne chiny, kraj wolności praw człowieka".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek mam pytanko ? 

Chodzi moze w levisach ? 

Albo do kina na amerykanskie filmy 

Albo jadasz u chinczyka ? 

.... itd ?

Chodze w BIGSTAR'ach, czasami zdarza się że do kina na amerykańskie filmy, lubie tradycyjną Polską kuchnie. itd?

A co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak bigstary to polska mysl techniczna i przeceny 70%ale to nie istotne :)

A dlaczego dajesz Zyda zarabiac ? Jak tak mozna ?

A kuchania polska powiadzasz :) A jadles jakas inna ?

Ps. Mam cos dla ciebe www.polonica.net

Poczytaj moze cie zainteresuje :) napewno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak bigstary to polska mysl techniczna i przeceny 70%ale to nie istotne :)

A dlaczego dajesz Zyda zarabiac ? Jak tak mozna ? 

A kuchania polska powiadzasz :) A jadles jakas inna  ?

Na świecie powinien panować wolny rynek. Kupuje to co mi się podoba. Jeśli chodzi o kuchnie to jestem wybredny i jeśli chodzi o tą Polską kuchnie to też nie wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest tak.... tazdy widzi TYLKO + swojej "rasy", ze tak to nazwe...

ja ogolnie nie lubie poslugiwac sie j. angielskim, nie lubie ogladac przereklamowanych amerykanskich filmow... nie lubie "papierowego zarcia". Tylko zauwazcie jedno... coraz wiecej tych rzeczy wochodzi z Ameryki... t oz tamtad wziol sie mit "laseczki" chudszej od mojej reki (co juz jest osiagnieciem), mc donadla i innych badziewi... mit takze ze na imprezie trzeba brac drugi, uprawiac sex zbiorowy... wsio z ameryki lat 70 tych... teraz ci wtedy mlodzi dorosli.. i zadza ameryka dzieci kwiatow... problem jest tylko jeden. Juz inaczej sie tu nie da zyc! Bo sobie wkrecili (amerykanie), ze musza sie rozprzestrzenic na caly swiat... robia to co Hitler... tylko pod przykrywka... Hitler mial jednak ta przewage ze robil to otwarcie... ci dzis u wladzy robia cos gorszego... bo klamia ze tego nie robia... (troszq zakrecilem - moze ktos dobrze odczyta) ./end of messege

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta teoria juz powoli upada. Jest zbyt wiele elementow nie pasujacych do ukladanki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się tylko cieszę z tego że w Polsce jeszcze te mniejsześci nie wywołały walk o swoją wolność,bo Polska stała by się kolejnym Izraelem albo Meksykiem, i nie chcę w Polsce Czarnych Panter i regularnych bitew MNIEJSZOŚCI vs BIALI (Polacy)

ps.kieruję się w lifie kilkoma zasadami jedna z nich-wziąć kamola i rzucić w faszola,ale nigdy w murzynka,arabka,chińczoka ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi