Lord SZUM Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Coz mam duzy problem z instalacja tej karty. Kupilem wczoraj w Arescie za te niecale 1200zl i mam bol. Moze opisze pokrotce jaki mam sprzet: -plytka dual Gigabyte-7dpxdw -2x athlon 1700+ (odkrecone na razie) -1gb registered -sb live -kontroler usb 2.0 -2 dyski, cdrw -zasilka antec trupower 550W -windows 2003 serv Problem jest z tym ze pod win 2003 nie moge tego ustrojstwa zainstalowac poprawnie. -sterowniki z plytki odmawiajaja wspolpracy gdyz twierdza ze im jakiegos ini brakuje i zeby odpalil je ze standardowego sterownika to moze pojda (maja standardowy sterownik) -sterowniki ati najnowsze catalysty sciagniete ze stronki ati instaluja sie dobrze.. ale niestety po restarcie control panel stwierdza ze karta jest nieprawidlowo zaintsalowana albo nie ma sterownikow czy cos podobnego i wyswietla okienko zeby sie zamknac. -reinstalowalem calego windowsa 2003 na drugim dysku i to samo!!! myslalem ze moze zostaly jakies pozostalosci po wczesniejszym gf4ti 4200, ale bzdura... -3dmark sie w ogole nie zalacza bo costam z directx, jedyna gra jaka odpalilem to MUONLINE a ta skacze jak zaba haha... ;) Co zrobic??? Sprobuj chyba zainstalowac jakiegos XP, albo 2000, ale to porazka jesli przez system sie to wali. A moze karta jest zwalona??? pozdrawiam Lord SZUM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZYWIEC11 Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Kurde zamówiłem dziś tę samą karte w arestie. Jak coś wymyślisz to napisz Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZYWIEC11 Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Kurde zamówiłem dziś tę samą karte w arestie. Jak coś wymyślisz to napisz Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord SZUM Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Udalo sie! W sumie totalna bzdurka, ale dojsc do tego to wymagalo nerwowego reinstalowania po kilkanascie razy sterkow i dwoch prob instalacji windy.. Hehe.. A trzeba bylo wlaczyc akceleracje sprzetowa na FULL, bo nowy sterownik to zgubil 8O zabawnie czasem jest z tymi kompami hehe :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Dodam tylko, że problem ten nie leży po stronie sterów tylko Win2003 sam wyłącza akceleracje wszystkich urządzeń bo w końcu jest to Win2003 Server a tam chodzi o stabilność! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...