Skocz do zawartości
Kwiecień

Wszystko o --> DFI LanParty II Ultra B

Rekomendowane odpowiedzi

no to ładne jaja z SIRIUS'em. dzięki za info, teraz się będę obchodził z mobo jak z jajkiem :-P

...

11-2-2-2-2 do 230 szly w dualu OK.....

1263049[/snapback]

szczęściarz, ja miałem Vitesty tylko przez 5 dni :sad: (jedna kość 2-2-2-11 220, druga 2,5-3-3-11 220, a w dualu wogóle, ale to były jeszcze czasy Epox,a i Abita)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@odbytorq:

Oczywiście żartowałem ;)

Co od Sirius no już bez takich ekscesów tam nie kradną ale ich czas „reakcji” na gwarancje jest co najmniej straszny. Kupowałem tam kiedyś dużo sprzętu i głownie jak słałem na gwarancje to sprzęt był już u kolejnego właściciel ale że gwara była na moje nazwisko a to zazwyczaj kuple moi byli to ja załatwiałem gwarancje i tak:

Najkrócej (ale się zdziwiłem) łącznie z przesyłaniem tam i z powrotem to 2tygodnie.

Najdłużej blisko 2 miesiące !!

Nic więcej nie mam do dodania…. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to kupilem... zobaczymy co z tego bedzie... ; ]

zastanawiam sie co bedzie jak mi padnie plyta tak, ze sam z nia nic nie bede potrafil zrobic i ze beda mi musieli wymienic na nowa... skad wezma ta nowa? (oczywiscie nie mam najmniejszej ochoty zeby tak sie stalo, bo problemow mam dosyc)

AVE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mardok tak masz racje, dlatego ja se poczekam do grudna (albo trosz wczesniej, zalezy czy bedzia jakas praca na wakacje) nf3u i cos kolo 3500+, i zapupiste chlodzonka, a jak narazie musze czekac az do mnie z serwisu wroci nf2 infinity :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Hamil_Hamster:

Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają ;)

@..::ryba::..:

Nikt cię nie popędza :D Ale mobo „zaczepista” kurde kto raz kupi DFI już się chyba uwolnić od niej nie może :D

@DoctorPulse:

Powoli, powoli muszę się biosa uczyć na nowo ;) Na razie na co dzień mam tak:

8x313(150)

Ale chyba zaraz zrobię z tego 8x320 tak jakoś mnie korci ;)

Edytowane przez Mardok =:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie może ktoś jakie są maksymalne stabilne fsb uzyskane na DFI NF2 z poszczególnych mnozników?

Konkretnie interesuje mnie mnoznik x10.

Edytowane przez Tomwer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Max stabilne jakie widzialem na mnozniku 10 to 275. Nikt nie dobil jeszcze do 10x280. Osobiscie robilem 9x283 lub 9.5x275 lub 10x270 - jak widac spadek jest znaczny, wiecej nie moge powiedziec bo to juz koniec procka.

Mysle ze powyzej mnoznika 10 FSB ustabilizuje sie gdzies 260 i wyzej nie pojdzie.

BTW. narazie najwyzsze znane FSB 3D stable jest 9x284 , brakuje mi 1 mhz ,czekam na odpowiednia pogode bo nie chce obnizac mnoznika :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie się męcze z 10x270. Ale chyba nic z tego nie będzie. Nie wiem czy to wina procesora czy zasilacza.

Taipan przy jakim maksaymalnym fsb jestes wstanie wejsc do windy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko - temat juz przeczytalem caly, zanim zaczne cos robic kupie sobie kostke biosu druga i bedzie git (tu od razu prosba - moze mi ktos napisac od kogo kupowaliscie ta kosc biosu na allegro, ew. link do aukcji... no i jeszcze model tej kosci [plytka dopiero do mnie jedzie], bo teraz niezabardzo moge sobie siedziec ile wlezie przed kompem i nie wiem jak szybko bym to znalazl w tym temacie, a kupilbym od razu najchetniej - z gory dzieki).

AVE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie może ktoś jakie są maksymalne stabilne fsb uzyskane na DFI NF2 z poszczególnych mnozników?

Konkretnie interesuje mnie mnoznik x10.

1265641[/snapback]

na monożkiu 10x to widziałem 10x258 1,968V na XS co dało 3107MHz

Freedie gdzieś w tym temacie było o kości biosu, jaką trzeba kupować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na monożkiu 10x to widziałem 10x258 1,968V na XS co dało 3107MHz

1266001[/snapback]

hmmmm, ja śnie??

u mnie troszkę zawyża ale nie aż tyle :-P

Edytowane przez ntgale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie się męcze z 10x270. Ale chyba nic z tego nie będzie. Nie wiem czy to wina procesora czy zasilacza.

Taipan przy jakim maksaymalnym fsb jestes wstanie wejsc do windy?

1265755[/snapback]

Na mnozniku 8 286 , na mnozniku 7 288. Na najnizszym moze by bylo 290-2, nie sprawdzalem.

Przymierzam sie do VDD moda, mysle ze da mi pare mhz wiecej.

Kupcie sobie FC od chlopakow z forum , tez bedziecie mieli 3 GHz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos tu pisal o wyjmowaniu biosa zagietymi na koncu szpilkami...cos niezbyt ten patent sie u mnie sperawdza - kosc siedzi jak przyklejona... ; ] ktos ma jakies inne sposoby jeszcze?

AVE!!

1266559[/snapback]

Ten patent działa. Musisz mocniej to robić, ale uważać by nie rozwalić obudowy plastykowej :/

Najlepsze to są szczypce specialne do tego... :S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Feb 8 2005, 23:41-->

CYTAT(Mardok =:) @ Feb 8 2005, 23:41)
Na razie na co dzień mam tak:

1265581[/snapback]

Hehe, ładnie :) A na ile przy tym idą pamiątki?

ktos tu pisal o wyjmowaniu biosa zagietymi na koncu szpilkami...cos niezbyt ten patent sie u mnie sperawdza - kosc siedzi jak przyklejona... ; ] ktos ma jakies inne sposoby jeszcze?

AVE!!

1266559[/snapback]

U mnie wystarcza dosć gruba igła. Najpierw delikatnie podważyć z obu stron ostrą krwędzią igły, póxniej wepchnąc z jednej strony tą część do nawlekania i podważać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Hamil_Hamster:

W nawiasie miałeś podany dzielnik 150 po jakiś tam przekształceniach (ja mam od tego program ;) ) wychodzi w dualu 227MHz. A teraz mam tak ło :

8x318(150)

Co daje 232MHz dla ramu w Dualu CL2, 1T, potem powalczę z dzielnikiem 166 da mi on 254MHz dla ramu ale nie wiem czy to zniosą, testy pokażą ;)

Edytowane przez Mardok =:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...