Skocz do zawartości
Kwiecień

Wszystko o --> DFI LanParty II Ultra B

Rekomendowane odpowiedzi

No niezle, trzecia reinstalka windy :?: A co mi tam ,w koncu swiezy system :lol: No to dzisiaj probuje ACPI on & APIC off

zulusman - jestes oblatany w zagramanicznych forach - nie natknoles sie co to moze byc z ta myszka :?:

Update :

Wlasnie zauwazylem ze userzy Asrocka na SISie maja tez taki motyw, ale tam sie przestawia jedna zwore i finito, a tu zworek brak ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wapdłem na dzwiny pomysł. Otóż na 1400MHz jest w mairę stabilnie(zwiechyba zdarzają się do wielkiego dzwonu). Za to na 2100MHz i 1,650V (dla pewnosci, na MSI KT3 na tej chęstotliwosci chodził na 1,6) zwiechy zdarzaja się już nagiminnie. Czy wina moze lerzeć po stronie nagrzewajacego się zasilacza? bo na msi miałem jedno gniazdo do wentyli wiecej, więc podłączony miałem też wentyl wiejacy w okolicach zasilacza... chieftec mój bardzo się grzeje....czy to może byc przyczyna? sam już nie wiem...Wapdłem na dzwiny pomysł. Otóż na 1400MHz jest w mairę stabilnie(zwiechyba zdarzają się do wielkiego dzwonu). Za to na 2100MHz i 1,650V (dla pewnosci, na MSI KT3 na tej chęstotliwosci chodził na 1,6) zwiechy zdarzaja się już nagiminnie. Czy wina moze lerzeć po stronie nagrzewajacego się zasilacza? bo na msi miałem jedno gniazdo do wentyli wiecej, więc podłączony miałem też wentyl wiejacy w okolicach zasilacza... chieftec mój bardzo się grzeje....czy to może byc przyczyna? sam już nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miał ktoś z was problemu z dzwiękiem na nowych Forceware 4.24  bo niekiedy jak gram to wyłancza sie dzwięk i dopiero po restarcie znowu działa :?:  :?:

Mam to sam a dodatkowo myszka przestaje reagować i trzeba resetować :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wapdłem na dzwiny pomysł. Otóż na 1400MHz jest w mairę stabilnie(zwiechyba zdarzają się do wielkiego dzwonu). Za to na 2100MHz i 1,650V (dla pewnosci, na MSI KT3 na tej chęstotliwosci chodził na 1,6) zwiechy zdarzaja się już nagiminnie. Czy wina moze lerzeć po stronie nagrzewajacego się zasilacza? bo na msi miałem jedno gniazdo do wentyli wiecej, więc podłączony miałem też wentyl wiejacy w okolicach zasilacza... chieftec mój bardzo się grzeje....czy to może byc przyczyna? sam już nie wiem...Wapdłem na dzwiny pomysł. Otóż na 1400MHz jest w mairę stabilnie(zwiechyba zdarzają się do wielkiego dzwonu). Za to na 2100MHz i 1,650V (dla pewnosci, na MSI KT3 na tej chęstotliwosci chodził na 1,6) zwiechy zdarzaja się już nagiminnie. Czy wina moze lerzeć po stronie nagrzewajacego się zasilacza? bo na msi miałem jedno gniazdo do wentyli wiecej, więc podłączony miałem też wentyl wiejacy w okolicach zasilacza... chieftec mój bardzo się grzeje....czy to może byc przyczyna? sam już nie wiem...

Rozwiazania problemu raczej szukalbym gdzie indziej :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiazalem problem ze Speed Diskiem. Przeinstalowalem Xp'eka i jest wszystko w normie, przy okazji zrobilem raida 0 na 2 Maxtorach S-ATA 80 giga. Jakim softem sprawdzic (oprucz glupiej Sandry) czy ten raid ma osiagi w normie, bo z ta plyta roznie to jest i moze sie okazac ze chodzi gozej niz jeden dysk :? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwiecień jakie masz napięcia - szczególnie chodzi mi o 12V ale i tak bym prosił o wszystkie ??

Co tu dużo pisać. 12V = 12.01V, 5V = 4.98V itd. Mierzone oczywiście miernikiem przy obciążeniu (1.85V na CPU, 3.0V na MEM, 1.7V na NB).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwiecień jakie masz napięcia - szczególnie chodzi mi o 12V ale i tak bym prosił o wszystkie ??

Co tu dużo pisać. 12V = 12.01V, 5V = 4.98V itd. Mierzone oczywiście miernikiem przy obciążeniu (1.85V na CPU, 3.0V na MEM, 1.7V na NB).

Hehe w końcu to Antec TC550 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe w końcu to Antec TC550 :D

Yeah !! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to problem z mycha sie rozwiazal niejako samoistnie - wystarczylo podlaczyc bezposrednio pod usb a nie przez przejsciowke usb/ps2 i juz nie swieci :idea:

Po reinstalce (trzeciej :!: ) windy z ACPI on i APIC off testuje FSB i na razie 9.5x248 bylo stabilne > 4h (Prime z Bleed wkrzaczyl sie po 4.19h, moze proc sie machnol, nie wiem, mial tylko 1.775v), do wyzszego FSB ograniczaja mnie raczej pamiatki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do wyzszego FSB ograniczaja mnie raczej pamiatki..

bardziej sklanialbym sie ku innej czesci.......wlasnie pamieci HYNIXA moga pojechgac sporo powyzej FSB 250,95% kosci d43 spokojnie osiaga 250, daj im moze vdimm 3.0v i spokojnie pojda 250, acha masz kosci w dualu <2x512> ??? mozesz jeszcze one nie chca chodzi w dualu a z jedna koscią bedzie OK? sprawdzaleś ? napisz czy prime wywala ci sie tesz po zwiekszeniu napiecia na PROCA ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze sa to hynixy z nowej serii, po drugie od dwoch roznych producentow, po trzecie te od Kingmaxa maja czipy z dwoch roznych tygodni po obu stronach ... kostki puszczam w singlu bo tylko tak chodza stabilnie > 240 dlatego stawiam na kosci ... aczkolwiek troche meczace jest czekanie az prime po 4 godzinach zrobi zonk ... i to jeszcze nie wiadomo dlaczego :evil: parametry testowania byly takie :

- proc 9.5x248 1.775v max 49 w czasie testow (zalman na 2000rpm)

- vdd 1.7v (wyzsze nic nie daje, wrecz pogarsza oc)

- vdimm 2.9v (wyzej = gorzej)

- wszystkie mozliwe opcje typu CPC na on i.t.p.

- temp w czasie testow plyta/proc :arrow: 46/49

- wszystko co mozliwe oradiatorowane i owiewane

- najnowszy prime z opcja bleed

no i pieknie sobie leci, az to po 4.19h harware failure :evil: i badz tu madry ... troche mi sie nie chce testowac pojedynczo kosci, w koncu nie po to jest 1GB zeby testowac 0.5GB :wink:

Aaa jeszcze bardzo ciekawy zonk - przy mnozniku 10x mam gorsze benchmarki w AIDA32 i Sandrze dla pamieci niz przy 9.5x :!: roznica na niekorzysc jakies 20-30 MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe ze ten zonk w primie jest przez pamiatki.......myslalem ze masz dwie takie same kosci Hynixa

a co do mniejszej wydajnosci na x10 niz x9,5 to nie tylko ty tak masz...duzo osob na ABICIE ma podobnie......nawet jhakby poszukac to gdziesz byl topic o tym...

PS, A jeszcze zapytam z ciekawosci.......tylko na nowym PRIMIE sie tak dzieje??? probowales starszej wersji ??? jesli 4 godzina prime to dla ciebie zbyt dlugo mozesz jeszcze stestowac pamiec przez MemTesta? wtedy bedziesz mial 100% pewnosc czy to pamiec.......ale najpierew sprobuj z inna wersją PRIME

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..ale najpierew sprobuj z inna wersją PRIME

No wlasnie sklaniam sie do testowania ta z blend`em gdyz wszyscy pisza ze to najbardziej mastafaka wersja pokazujaca co potrafi twoj pupilek :lol:

sprawdze jeszcze te progsy do memow ktore podaliscie, ale ... ewentualnie rozumiem ze wyklucze tu proca, bo takie programy i tak obciazaja FSB, prawda :?: wiec bedzie wiadomo ze albo memy albo plyta ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...