Skocz do zawartości
Kwiecień

Wszystko o --> DFI LanParty II Ultra B

Rekomendowane odpowiedzi

no dobra, to czy ktos z wlascicieli DFI Infinity/Lanparty moze mi w koncu pokazac jakie maja najwyzsze FSB w 3dmark2001, a jakie w prime95? jakis screen?

nie ulega watpliwosci, ze aktualnie DFI przejelo korone w dyscyplinie "najwyzsze FSB", tyle ze wyglada to tak, ze az tak wielu ludzi nie ma go wyzszego niz 240-250FSB, stabilnie na tyle, aby pokazac jakies wiarygodne screeny. nie wiem, chociazby 32M SuperPi albo 100M PiFast oraz 3dmark2001.

jak na razie najwyzsze "stabilne w 3dmark2001" FSB na DFI widzialem u SAE / XtremeSystems.org i bodajze bylo to 264FSB...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwyzsze jakie do tej pory znalazlem to .....

Rekord to 267MHz = DFI Lan Party B (Winbond-BH5) w Dualu

oraz

Comman Per Clock : OFF Ranking:

265MHz = DFI Infinity (Winbond-BH6)

tutaj znajdziecie wiecej

http://s6.invisionfree.com/underclock/inde...hp?showtopic=28

z koleji zulusman na innej stronie pisze ze

Rekord swiata w fsb wynosi 305, z tego co wiem. Zostal zanotowany na jakiej plycie ??? NF7 ponoc :D Doniedawna max jakie slyszalem, ze ludzie maja to bylo 295 na LAN PARTY. To 305 to sredni na jeza, ale 295 widzialem screeny :D

PS Dołączam sie do prośby Yotomeczka....tesz bym chetnie obejzale fotki .......najwyzszego FSB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co ja pisalem, to nie wiem czy stabilne, ale raczej nie.

U mnie bylo, bo moge w czasie przeszlym pisac, stabilne 260 z niskim mnoznikiem. Zdjecia nie dolacze bo plytka w serwisie.... Czas realizacji:14-21 dni roboczych, co daje ... 3 tygodnie do miesiaca.... od zaszlego czwartku.... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie bylo, bo moge w czasie przeszlym pisac, stabilne 260 z niskim mnoznikiem. Zdjecia nie dolacze bo plytka w serwisie.... Czas realizacji:14-21 dni roboczych, co daje ... 3 tygodnie do miesiaca.... od zaszlego czwartku.... :(

A co się stało ??

Coś łatwo te DFI padają ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem jakis tydzien temu... w czasie pracy padl, nie wiem w jakich okolicznosciach. Nie podniosl sie, a jedynie diody migaja w bardzo glosny sposob. Zagadalem do kolesi z amdforums.com co obecnie siedza na dfi-street i poradzili wyslanie do serwisu, co tez zrobilem. Jedyny taki przypadek o ile wiem. Nie jest to bios.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co się stało ??

Coś łatwo te DFI padają ...

Przeczytaj cały topik o Abit NF7-S to zobaczysz jak one padają :twisted:

BTW - to chyba pierwsza padnięta płyta na tym forum nie z winy użytkownika (chyba) nie licząc padniętych biosów (były 2 chyba).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też to miałem dopisać :]

Mam pytanie do userów głośników creative, jak macie powpinane wtyczki od głośników? Bo moja jedyna konfiguracja wtyczek pokrywa się z wtyczką na microfon i nie moge go używac a w COD jest mi troche niezbędny czasem.

Tz mam wpięte wtyczki w gniazda tam gdzie są 3 koło siebie nad tymi dwoma koło siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też to miałem dopisać :]

Mam pytanie do userów głośników creative, jak macie powpinane wtyczki od głośników? Bo moja jedyna konfiguracja wtyczek pokrywa się z wtyczką na microfon i nie moge go używac a w COD jest mi troche niezbędny czasem.

Tz mam wpięte wtyczki w gniazda tam gdzie są 3 koło siebie nad tymi dwoma koło siebie.

niestety - u mnie tez centralny i sub dziala tylko pop odpieciu do gniazda mikrofonu :| - troche kijowe ale ja w sumi enie uzywam mica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nic dziwnego ze szumy slyszysz... to przeciez wejscie lub wyjscie SPDif czy jak im tam. Inaczej mowiac, cyfrowe wyjscie/wejscie wszystkich kanalow. Bez dekodera cyfrowego sie nie obejdzie.

Najlepszego z okazji dnia dziecka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to płyta z seri INFINITY pod względem oc ma takie same możliwości jak Lan Party rożnica to brak gadżetów takich jak są na Lan Party :D

No i nie widziałem tej płyty w żadnym sklepie w Krakowie :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie tez zauwazylem ze kolo na allegro pcha hurtowo nimalze te Infinity ... ze statystyk maxFSB jakie robil np. TicTac wynika ze pierwsze kilka miejsc nalezy do LanParty/Infinity na przemian - wiec to praktycznie to samo tyle ze bez bajerow (wiadomo jakich). Aha - i chyba jest gorzej z dostepnoscia modowanych biosow (nie pasuja te od LanParty, chociaz ktos z amdmb forum wgrywal na wlasne ryzyko i dzialaly)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie czyta oba porownania to wszystko to samo....SATA, AC97, LAN

ale nie wiem czy vcore, vdimm, vddr jest to samo....???

Podejzewam ze nie.......ale moge sie mylić

PS. Roznica w cenie .....te 200zł jest dlatego ze nie dostaniesz Plecaka....okrągłych kabli IDE reagujących na UV.....oraz plyty swiecącej w swietle UV.....pozatym wszystko to samo.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interfejs zaawansowanego zarzadzania energia, jesli dobrze pamietam. Mozna wylaczyc to w biosie po czym nalezy podczas instalacji w2k, xp czy 2003 na samym poczatku wcisnac F5 i wybrac odpowiednia pozycje....jednoprocesorowy komputer jakis tam, osobiscie nie robilem, znam to jedynie z teorii. Praktycznie oznacza to ze powrocisz to czasow AT wraz z TERAZ MOZESZ BEZPIECZNIE WYLACZYC KOMPUTEr wlacznie :D UWAGA. nie wybranie tego jednoprocesorowego czegos po klawiszu F5 sprawi ze system bedize uzywal ACPI ale bedzie ono nieaktywne...pelne wylaczenie w sysie nalezy zrobic jak opisane wyzej.

Pozdrawiam wszystkich szczesliwych posiadaczy plyt marki DFI.

Pozostalo jeszcze 8-15 dni roboczych :( zalamka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jest już plyta, ale jest źle:

zawiesza się przy słuchaniu muzy i w 3Dmarku...

resetuje w grach...

zasiłka chieftec 360W dual fan

czy pomoże wyłączenie ACPI? a moze nowsze stery? to sprawdze póxniej, bo nie mam w chacie neta do jutra....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...