Skocz do zawartości
Kwiecień

Wszystko o --> DFI LanParty II Ultra B

Rekomendowane odpowiedzi

Probowalem sie dowiedziec wczesniej ale cos mi nie poszlo - czy norma jest radiator na SB??? Na fotkach wszedzie widze bez a ja mam z.... ktos tez tak ma??

Gdzie ty widziales DFI LAN Party NFII Ultra B bez radiatora na SB ?? Pierwszo slysze ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.xs4all.nl/~mvgemert/NF2Ultra_glow.gif - tu

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/up...ttsandchips.jpg - tu

http://www.v-lo.krakow.pl/~thn/pcp/plyty_g...ultra_6_big.jpg - tu

Czyli ostatnie 3 fotki tego watku... mam szukac dalej?? :)

A co od pierwszej fotki to widzre tam sporo wiecej niz u mnie zlacz pod dyski ide - co to za wersja??? W odole taka zakrecona - bateria gdzie indziej, przyciski na plycie gdzie indziej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do wszystkich jakie macie SYStemperaturki ? mi po wyciszeniu (maty + wentyle na 4-5v) w cieple dni dobija do 50 C  :roll:

No właśnie dlatego pisałem wyżej o kwestii temperatur NB,bo u mnie przy zamkniętej budzie (Chieftec Big Tower) z 2xwywiewające,2xwwiewające + wentyl 92mm na procu,który troszkę chłodzi NB, a wszystko puszczone najwolniej,jak się da, mam w stress'ie na NB temp.ok 46-47 stopni (w taki dzionek jak dzisiaj,że jest 30 stopni na polu). No nic,widać,że jednak będę musiał Zalmanka 47J założyć.

A co od pierwszej fotki to widzre tam sporo wiecej niz u mnie zlacz pod dyski ide - co to za wersja??? W odole taka zakrecona - bateria gdzie indziej, przyciski na plycie gdzie indziej...

Bo jest to zdjęcie LanParty na KT400.

Wynik uzyskałem na biosie Eviliusa 04.29 [RomSip]

Czy mógłbyś zapodać linka do tego BIOS'a? Z góry dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiator na SB jest. Co ciekawe na zdjęciu płyty z opakowania już go nie ma.

Zmiana radiatora z NB na zalmana J47 daje te kilka stopni, chociaż to może być równie dobrze efekt wymiany fabrycznego gluta na ArcticSilver5...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana radiatora z NB na zalmana J47 daje te kilka stopni, chociaż to może być równie dobrze efekt wymiany fabrycznego gluta na ArcticSilver5...

Racja, wydaje mi się, że fabryczny radiator radzi sobie podobnie jak niebieski zalman, różnice na tej samej paście mogą być znikome, zamiast zmieniać radiator lepiej posmarować go lepszą pastą.

p.s.

Ja poluje na blok wodny na NB dam znać jakie będą efekty w stosunku do radiatora DFI.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych co przeoczyli fotke :)

http://thorin.lingo.torun.pl/~zulu/fsb270x8.5.JPG

Wynik uzyskałem na biosie Eviliusa 04.29 [RomSip]

Wszystkie dane z mojego kompa sprzed około tygodnia widać.

sorka, ze sie tak wkrece w temat... ale skoro masz tak wysokie FSB t o czy moglbys znalezc chwilke aby zrobic pare testow i wpisac sie do naszego Rankingu...?

trzeba cos tam ruszyc i o ile pamietam, z uzytkownikow DFI, jedynie RuDi jest prawie gotowy aby umiescic swoje 255FSB...

co ty na to Zulusman? zapraszam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostanę jutro zwrot kasy za mobo, obdzwoniłem więc wszystkie sklepy we Wrocawiu i nikt nie ma Infinity, nawet sprowadzić nie mają skąd !!! Dramat, jak na ironie przedstawicielstwo DFI na Polske jest właśnie we Wrocławiu hehe

Nie pozostaje mi chyba nic innego jak kupno badziewiastego LP w Angeli.pl, btw chce ktoś szelki kupić ?

p.s.

Mógłbyć kupić ją w sklepach internetowych, ale wqtwia mnie to bujanie się z gwarancją, wysyłka i telefony międzymiastowe, gra nie warta świeczki.

pozdrawiam

Sebastian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkoncu wlozylem dzis DFI do kompa :)

trzeba koniecznie zainstalowac Winde od nowa bo komp nie wstaje

Zainstalowalem windowsa wrzucilem odrazu najnowszy bios od Tic-Taca z windy programem winflash, stery itp itd

Odpalilem bisa wylaczylem funkcje APIC i inne rzeczy niepotrzebne.

Piersza mysl jaka mi wpadla do glowy to FSB 260

ustawilem 260x7 1.4v 2.5 4 4 11 2.9V 1 kosc i komp wstal no to super, na abicie moglem pomazyc o FSB 260 max to 250

potestowalem z 45min prime i stabilnie bylo

odpalilem pozniej na 7x270 tez elegancko wsyzstko wstal komp chodzil jak burza napiecia dalem wtedy 3.1V 3 4 4 11 ale prime wywalilo

teraz leci prime na 265FSB 3V pamiatki ale wywalilo wlasnie po 5 min :(

plyta rewelacja :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde ma ktos moze pamiatki 2x256 hynixa na DFI ktore mu chodza w dualu na 250

ja sie wq.. bo na abitku mi elegancko smigaly pamieci w dualu na 250 2.5 4 4 11 2.8V a na DFI mi prime bledy wywala nawet na 3 4 4 11 3.2V ale dziwie sie ze na 260 w dualu wstaja :D

co tu zrobic abym mial stabilne 250 dual

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie !

Pobiegłem do angeli, wypłakałem 539zł jadę zadowolony do domu, podłączam mobo i co ? i to samo co u rikera mobo nie wstaje wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!

No nic jadę rano wymienić na nową ;(

pozdrawiam

Sebastian

p.s.

Właśnie odkryłem że celeron 333 + 224MB nieźle sobie radzi w W2000 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie starrtuję na jakims Biosie Tic Taca i musze powiedzieć, że mizeria!! 270 wstaje ale robi warmboota po 5 minutach. Może to słabe chłodzenie, bo w pokoju teraz mam...chwilkę, niech no spojżę....26C, po całonocnym chłodzeniu :( Testy na płycie robiłem gdy temperatura była sporo poniżej tego, około 21....

Jest taki jeden gostek, co robi mi bloczek, pozdrawiam :wink: , po założeniu którego będę mógł uskutecznić chłodzenie maszynki i podzielić się osiągniętymi wynikami... Póki co, radiator na procku jest GORĄCY mimo napięcia 1.58 i taktowania 2250 z magistralą 250x9....

Może dziś wskrzeszę stare chłodzenie, wmontuję cosik na CPU to i reszta będize miała mniej ciepła w obudowie....

Wciąż brak odpowiedzi na proste pytania....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde ma ktos moze pamiatki 2x256 hynixa na DFI ktore mu chodza w dualu na 250

ja sie wq.. bo na abitku mi elegancko smigaly pamieci w dualu na 250 2.5 4 4 11 2.8V a na DFI mi prime bledy wywala  nawet na 3 4 4 11 3.2V ale dziwie sie ze  na 260 w dualu wstaja :D

co tu zrobic abym mial stabilne 250 dual

A próbowaleś niższe napięcia? Bo z mojego skromnego doświadczenia z tymi pamięciami, to jest tak, że im wyższe napięcie im ustawię, tym więcej błędów w memteście. Płyta co prawda inna, ale może być podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbowaleś niższe napięcia? Bo z mojego skromnego doświadczenia z tymi pamięciami, to jest tak, że im wyższe napięcie im ustawię, tym więcej błędów w memteście. Płyta co prawda inna, ale może być podobnie.

Racja, moje chodziły przy 250fsb na default, jak tylko przestawiłem napięcie to memtest sypał błędami :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustawilem pamiatki na napieciu deflaut cl3 4 4 11 250dual chipset o 0.1V wstal pieknie komp

ale wywalilo prime po 4min jak myslicie jak teraz sprawdzic bo ja chce miec dual 250 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj innego biosa np. od hellfire

Hellfire Infinity Bios 1/31 Romsip #2

- 1-31 Infinity Beta Bios Tables

- L12 mod built-in (Not sure if this will help any on our DFI boards)

- Cpu Interface Optimised

- Included option to change CPU Warning Tempurature

- Included option to change Shutdown Temperature

Mozesz tez zaczekac do jutra kiedy wypusci nowe biosy na romsip 1/21 (wg niego lepszym) poprawiajace zwieszki kompa zwiazane z lanem, problemy z bootowaniem.

Probowales dac wiecej na chipset??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustawilem pamiatki na napieciu deflaut cl3 4 4 11 250dual chipset o 0.1V wstal pieknie komp

ale wywalilo prime po 4min jak myslicie jak teraz sprawdzic bo ja chce miec dual 250 :(

A jesteś pewien, że to pamięci wywaliły prima? Może sesyjka memtesta albo innego goldmema czy czegoś w tym stylu? Z tego co pamiętam to zdarzało mi się już, że pamięci sypały błędami pod memtestem a prime chodzil z godzinę, albo dwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...