Zulusman Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Z biosami róznie jak z samymi płytami...każdemu inny pasuje :) Jaz zaraz sprawdzę ten od Hellfire z romsipem, bo takowe najlepiej mi pasują :) Tylko się upewnie, że to LP :> To dla Infinity Tutaj: http://hellfire.enclavenet.com/N24LD619-Hell-3EG.zip Biosik dla LP... : The mods on the Lanparty bios are: - 1-21 Lanparty Beta Bios Tables - L12 mod built-in (Not sure if this will help any on our DFI boards) - Cpu Interface Optimised - Included option to change CPU Warning Tempurature - Included option to change Shutdown Temperature - Changed SATA bios from 5.0.35 to 5.0.39 - Cured some warm boots, (if you experience one please allow from 6-9 seconds for code to do its job ) - Removed Lanparty boot screen Edited: Once Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 mam pytanie jakie max fsb wyciągacie z hynixów d43 w singlu na lan party?? podajcie vdimm oraz timingi.mam pytanie jakie max fsb wyciągacie z hynixów d43 w singlu na lan party?? podajcie vdimm oraz timingi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 mam pytanie jakie max fsb wyciągacie z hynixów d43 w singlu na lan party?? podajcie vdimm oraz timingi ja max w singlu na Hynach mam 265FSB cl3 4 4 11 2.7v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 A ja właśnie zamówiłem Infinity u Rikera :P I licze na wysokie FSB w następnym tyogdniu 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 no to który biosik do lanparty II ultra B ?? bo te dwa ostatnie linki podane na forum to dwa różne - który na początek ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 RIKER troche duzo chcesz za Infinity 425zl, w pcproject jest za 380zl, ja biore sobie raczej LP.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 na allegro sprzedaje za 425 (wiadomo dlaczego drozej na allegro) :P VeGiemu za 410 sprzedalem :D i odrazu mu wysylam plytke sprawdzona z nowym biosem od Tic Taca :P wszystko szybciutko :D a jakby ktos chcial kupic w pcp to by sie naczekal :D i nie mial by nowego biosu i sprawdzonej plytki :wink: Edit Wgralem nowy biosik na plyte Vegiego wylaczylem w biosie to co nie potrzebne :P i bez problemu FSB 270 wstala :) jutro mu wysylam plytke :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Panowie czy ktoś testował już ten nowy BIOS z oficjalnej strony DFI: http://www.dfi.com.tw/Support/Download/bio..._FLAG=A&SITE=US Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Panowie czy ktoś testował już ten nhttp://www.dfi.com.tw/Support/Download/bios_download_us.jsp?PRODUCT_ID=2320&STATUS_FLAG=A&SITE=USowy BIOS z oficjalnej stroDFI: link nie dziala :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Teraz jest OK coś się popsuło :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 to może ktoś udostępni ten super bios ??? :roll: ( ten od tic taca) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Jestem po zabiegu: biosik chodzi spoko - polecam serdecznie ściągnięcie tego pliczku: N24LD6191.exe - po uruchomieniu prosi o włożenie dyskietki do floppaka i sam wszystko wrzuca, później tylko ustawić BIOS-ika na default, startujemy z tej dyskietki i ........ i nic nie musimy robić, sam bootuje z dyskietki, odpala awdflasha i robi flash, jedyne co robimy to na koniec wciskamy F1 celem zresetowania - bardzo przyjemnie to rozwiązali - wtępnie dodali trochę więcej ustawień pamięci, rozpoznaje mojego mobilka, zresztą co będę pisał, tu jest wszystko: To solve the occasionally auto reboot issue. To solve the cold-boot bug. To solve the Bug of S3 Resuming. To Support "Boot Menu" feature. To include the micro codes of mobile CPUs. To add new RAID BIOS of Sil 3114 in version 5.0.35. Mam DFI LP Ultra B i mobilka 2500+ - teraz chodzi na defaultowym napięciu 12,5 x 200, czyli 2500. Ogólnie nie powiem czy ten BIOS jest lepszych od tych innych, np. BETA ale dla mnie najważniejsze jest to, że jest oficjalny i działa :D NAPRAWDĘ POLECAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 na jakim napięciu masz te 200x12.5 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 1,6 vol - DEFAULT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 1,6 vol - DEFAULT Bez obrazy - ale od kiedy 1,6V jest default dla mobile ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Tomo_78: NOWY BIOS?? erghhhh..... 06.19 - bez komentaża.... Sprawdziłem w trybie eXpress biosy TiCtAca, hellfire`a i Eviliousa. Nie znalazłem w zasadzie różnic. Hellfire dodaje L12 Mod do biosa, ale po co ?? :) Pracuję dalej na 04.29, który jak narazie najlepiej się sprawdzał w moich płytkach. Panowie, kiedy przyjmiecie do wiadomości... NIEMA CZEGOŚ TAKIEGO JAK NAJLEPSZY BIOS DO LP!!!! Płyty różnie reagują z pamięciami i należy samemu przetestować bios... AHA, miałem napisać o tym wcześniej. Coś co zaoszczędzi wam problemów z częstym kasowaniem biosa....a może i uchroni przed uszkodzeniem w/w. Nie wiem czy, któerys z was przeczytał książeczke na temat biosu...bardzo przydatne rzeczy pisza, najciekawsza: power button + insert button -> <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> kompa przy defaultowych ustawieniach i mozna po wejsciu do biosu skorygować sobie...a nie od razu kasowanie biosika... kolejna zaleta tego rozwiązania - nie męczy sie człek z otwieraniem co 10 minut obudowy ;) P.S.: Zamieściłem w dziale max fsb nowy wynik: 8x272 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 P.S.: Zamieściłem w dziale max fsb nowy wynik: 8x272 ;) gratuluje wyniku respekt :P P.S :P terz bym mial tyle ale pamieci mi nie wyrabiaja juz :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 To może ktoś udostępni albo link da do biosu tictac ?? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 To może ktoś udostępni albo link da do biosu tictac ?? :roll: Prosze Tic-Tac: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Dzieki . :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Panowie jedno szybkie pytanko: - próbował którys z was jak na DFI działa tryb asynchro ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 2 pytanka :) 1) Ktory bios radzicie do infinyty? 2) Czym wgrywac BIOSy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 2 pytanka :) 1) Ktory bios radzicie do infinyty? 2) Czym wgrywac BIOSy? ja ci polece bios od Tic Taca Bios Version 12-18 juz do 3 Infinity wgrywalem ten bios i kazda na 270FSB spokojnie wstała :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 power button + insert button dziala tez z reset button'em - imho podstawowa kombinacja po alt+ctrl+del :D a z innej beczki maly quiz. jaka temp. dotyczy czego? :D po malym wygrzewanku przez prime legenda :D dla ulatwienia dodam, ze nie znam jednoznacznej odpowiedzi :D inna sprawa to raid0. czy ktos z tego korzysta? od momentu uruchomienia ustrojstwa, nie da sie pracowac na fsb >210. osobiscie stawiam na kilka czynnikow: bug plyty - dzielenie przerwan sata i agp (bez instalacji sterow od grafy komp dziala), przegrzewanie sie SB(nagromadzenie w jego okolicy emiterow ciepla; 3hdd, grafa)choc otwarcie budy i zwiekszenie nawiewu niewiele pomaga, konczacy sie zasilacz ;) - zmiana kart. graf na mniej pradozerna nie pomaga. jakies inne propozycje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Ja uzywam Raid 0 ( 2x Maxtor 80 ). Dziala jak w podpisie 255 FSB non stop. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Ja uzywam Raid 0 ( 2x Maxtor 80 ). Dziala jak w podpisie 255 FSB non stop. jaki bios (plyta, sata), stery, sys? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Ja mam wylaczone w biosie... ale chcialem kiedys odpalic 2x80 w raid...tylko chwilowo kasy brak... Jedno jest pewne...aby dobrze dzialal, trzeba zapodac biosik z nowym biosem sata...po numerkach mozna sie domyslac ze to bedzie jakis od hellfire, chyba ze ktos tictaca sledzi i wie ze tez ma nowego... Osobiscie sie nie interesowalem wiec nie pomoge. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Cze wam! Mam takie szybkie pytanka. Czy się rózni DFI NFII Ultra Infinity od lanparty B??? Oczywiście nie liczac wyposarzenia(torby kabelki) i black koloru... I jak się to mobo sprawuje na 512 CH-5 Winbonda PC 3700 cl3 bo własnie takie zakupiłem.... Warto dokładać do lanparty? co oferuje czego nie ma Ultra Infinity ?? Riker i inni pomóżcie... pozdro dszywala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 na ostatnich 5 stronach znajdziesz chyba tą odpowiedz 3 razy...szukaj nastepnym razem Infinity ma brak tandetnych świecidełek, nie swieci w UV , brak okrągłych kabelków, plecaka i FrontX Panel Infinity ma we/wy LAN'a 1x jednakże jest to 10/100, natomiast LanParty ma 2x 10/100/1000 (a więc GigaBitowy Ethernet'cik :) ) Infinity nie ma EZ Touch (czyli przycisków Power On i Reset na płycie głównej). na stronie 20 znajdziesz fotki dodatków <13 post od gory> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Ja uzywam Raid 0 ( 2x Maxtor 80 ). Dziala jak w podpisie 255 FSB non stop. jaki bios (plyta, sata), stery, sys? Plyta jak w podpisie, bios 1.31 i narazie nie zmieniam biosu ze wzgledu na raida, bo po zmianie biosu moge stracic sytem. Ale mnie kusi zeby jakis nowy bios przetestowac :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...