Skocz do zawartości
Kwiecień

Wszystko o --> DFI LanParty II Ultra B

Rekomendowane odpowiedzi

ja tez mam zgryz: przy zakladaniu WC kleilem rury w WC zywica epoksydowa i troche kaplo na plyte! mysle - nic! wlaczam kompa dwa dni pozniej juz po instalacji zauwazylem ze audio (zielony jack) upalony i nic z niego nie idzie! wczoraj do tego po 'save settings to cmos and exit' plyta sie nie podniosla i cos tak czuje ze tez jestem 380 (Infinity) do tylu.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam plytke made in Taiwan zakupilem to cudo w pcprojekcie. A Co do napiecia nie mam az tak duzego, ale zauwazylem ze moj poczciwy palomino nie chce sie tak dobnrze krecic na LP jak na wczesniejszej plytce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze LP bylo made in taiwan zdaje sie. Napiecie 1.95 spokojnie szlo ale mosfety gorace. Kupiona w siriusie. Z serwisu wrocila made in China i sa klopoty z napieciem powyzej 1.825..... wogle sa problemy z napieciem...zaniza, plyta jest przerabiana w serwisie...

Mozliwe, ze mam klopot z odprowadzeniem ciepla(slaby blok, slaba pompa, slaba nagrzewnica - ogolnie syf ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja wstaje na 182 i to juz chyba jest max, chociaz nie modowalem chlodzenia.

Dodawal ktos radiatory na mosfety i uklady scalone ? i czy przynioslo to jakis efekt?

==> RIKER testowales juz wszystkie biosy czy dalej kisisz tego tic-taca ? :P probowales zakladac radiatory na hynixy ? zastanawiam sie czy ma to sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nie pasuje ci oficjalny 6/19 (u mnie the best) mozesz wyprobowac cos ze stajni HellFire'a , duzo osob na zachodnich forach je sobie chwali - klik

Niektorzy jednak najlepsze wyniki i stabilnosc osiagaja ze starszym 1/21 lub 1/31 a Zulusman cenil biosy Evilous'a.

To IMO wszystkie ktore zasluguja na uwage, nie ma pojecia najlepszy bios

mozesz znalezc jedynie najlepszy dla siebie metoda prob i bledow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze rapra ze nie bawisz sie juz znami w DFI :( ale masz przymajmniej owarek, ktory chc miec na pokladzie niebawem ;)

Co do chlodzenia mfsetow: sprawdz jaka masz temp na nich - moje byly bardzo gorace przy Vcore ~1.9 i wiecej. Przy 1.75 spokojnie jest.

Swoja droga, jak ty uzyskales to 2730 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz zulusman niedługo większość z nas forumowiczów śmigających na AMD przesiądzie sie na platforme 64bit,może tam też będzie taka płytka jak LP i Infinity...nie wiadomo...ZeroSuper może jakieś screeny?prime,cpu-z albo orb??jaki masz biosik wgrany??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz zulusman niedługo większość z nas forumowiczów śmigających na AMD przesiądzie sie na platforme 64bit,może tam też będzie taka płytka jak LP i Infinity...nie wiadomo...ZeroSuper może jakieś screeny?prime,cpu-z albo orb??jaki masz biosik wgrany??

Wiadomo - i to już jest DFI lanparty UT 250GB

Vmem do 3.1 (modded bios do 4V)

Vcpu do 2,1V !!

Fsb (czy HTT) robią tam ludki po 420+ ...

http://www.xtremesystems.org/forums/attach...achmentid=16834

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...