phobosq Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 ja tez mam zgryz: przy zakladaniu WC kleilem rury w WC zywica epoksydowa i troche kaplo na plyte! mysle - nic! wlaczam kompa dwa dni pozniej juz po instalacji zauwazylem ze audio (zielony jack) upalony i nic z niego nie idzie! wczoraj do tego po 'save settings to cmos and exit' plyta sie nie podniosla i cos tak czuje ze tez jestem 380 (Infinity) do tylu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 beno masz racje, przepraszam - nie zrozumialem zdania zlozonego. ale moj nick moglbys przepisac dokladnie - nie jest dlugi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 większość LP to raczej china,a co do napięcia to ne jestem pewien ale myśle że pochodzi,natomiast pamięci,ja bym polecił ci GeIL,bo mam zaufanie do tej firmy ale nie wiem,ew. OCZ lub Hynix. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carl Orff Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Ja mam plytke made in Taiwan zakupilem to cudo w pcprojekcie. A Co do napiecia nie mam az tak duzego, ale zauwazylem ze moj poczciwy palomino nie chce sie tak dobnrze krecic na LP jak na wczesniejszej plytce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Infinity z Taiwanu z PCP :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Pierwsze LP bylo made in taiwan zdaje sie. Napiecie 1.95 spokojnie szlo ale mosfety gorace. Kupiona w siriusie. Z serwisu wrocila made in China i sa klopoty z napieciem powyzej 1.825..... wogle sa problemy z napieciem...zaniza, plyta jest przerabiana w serwisie... Mozliwe, ze mam klopot z odprowadzeniem ciepla(slaby blok, slaba pompa, slaba nagrzewnica - ogolnie syf ;) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 no i nie udalo sie odpalic kompa na FSB 280 na mnozniku 6 i 7 sprawdzalem :( max 279x8 wstala :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Moja wstaje na 182 i to juz chyba jest max, chociaz nie modowalem chlodzenia. Dodawal ktos radiatory na mosfety i uklady scalone ? i czy przynioslo to jakis efekt? ==> RIKER testowales juz wszystkie biosy czy dalej kisisz tego tic-taca ? :P probowales zakladac radiatory na hynixy ? zastanawiam sie czy ma to sens Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samone3 Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 JA mam 250 i napięcie 3,1 ,radiatoty założyłem na ramy ,ale nic to nie dało ,jak mi się będzie chciało to pomęcze timmingi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 A ja dalej nie mam płyty :/ Już 2 tyg. w serwisie jest, jeśli w przyszłym tygodniu jej nie dostene to chyba mi odbije :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 @Taipan nic nie probowalem robic caly czas ten sam bios :D i wszystko standardowo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 jaki polecacie obecnie najlepszy bios do LP??taki żeby ładnie sie kręciło i wszystko stabilnie śmigało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samone3 Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Poruszałem ten temat ,ale nikt się nie postara .ii nue napisze co i jak,OJ LENIUCHY :roll: Przyłączam się do Posta i daję pomysł ,aby założyć nowy Topic o wartościach fsb i danych czy apic wł. czy nie itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 RuDi na jakim biosie osiągnołeś stabilne FSB 260??Może wreszcie ktoś poda jaki jest najlepszy obecnie bios pod LP?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Jesli nie pasuje ci oficjalny 6/19 (u mnie the best) mozesz wyprobowac cos ze stajni HellFire'a , duzo osob na zachodnich forach je sobie chwali - klik Niektorzy jednak najlepsze wyniki i stabilnosc osiagaja ze starszym 1/21 lub 1/31 a Zulusman cenil biosy Evilous'a. To IMO wszystkie ktore zasluguja na uwage, nie ma pojecia najlepszy bios mozesz znalezc jedynie najlepszy dla siebie metoda prob i bledow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Powiedzcie czy chłodzice czymś mofsety i czy warto dochładzać radiatory na mostkach. Jak na razie max fsb 260, więcej raczej nie będzie bo mi pamiątki wysiadają, ale tak z ciekawości z tym dochładzaniem. Warto? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 ZeroSuper - te 2730 @1.8V to prime torturetest wytrzymuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Widze rapra ze nie bawisz sie juz znami w DFI :( ale masz przymajmniej owarek, ktory chc miec na pokladzie niebawem ;) Co do chlodzenia mfsetow: sprawdz jaka masz temp na nich - moje byly bardzo gorace przy Vcore ~1.9 i wiecej. Przy 1.75 spokojnie jest. Swoja droga, jak ty uzyskales to 2730 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 wiesz zulusman niedługo większość z nas forumowiczów śmigających na AMD przesiądzie sie na platforme 64bit,może tam też będzie taka płytka jak LP i Infinity...nie wiadomo...ZeroSuper może jakieś screeny?prime,cpu-z albo orb??jaki masz biosik wgrany?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 chociaz WCPUID... :lol: Zulusman: DFI NF3-250 bedzie moja nastepna plyta - niech tylko sie u nas pojawi. no chyba, ze sie przesiade na dual channel. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Mimo wszystko, gdybym kupowal, kupilbym juz socket939. Wydaje sie byc bardzej przyszlosciowy. Odpowiednik sA mimo wszystko nie nadejdzie i bedziemy mieli 3 rozne sockety.... strach sie bac! ZeroSuper from Jelonka - wymiekamy ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 wiesz zulusman niedługo większość z nas forumowiczów śmigających na AMD przesiądzie sie na platforme 64bit,może tam też będzie taka płytka jak LP i Infinity...nie wiadomo...ZeroSuper może jakieś screeny?prime,cpu-z albo orb??jaki masz biosik wgrany?? Wiadomo - i to już jest DFI lanparty UT 250GB Vmem do 3.1 (modded bios do 4V) Vcpu do 2,1V !! Fsb (czy HTT) robią tam ludki po 420+ ... http://www.xtremesystems.org/forums/attach...achmentid=16834 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Na jakim to sockecie ?? I kiedy bedzie w Polsce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 niezłe wyniki,właśnie ciekawe kiedy będzie w polsce...i najważniejsze jaka będzie jej cena :) nowa dfi jest na sockecie 754 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 niezłe wyniki,właśnie ciekawe kiedy będzie w polsce...i najważniejsze jaka będzie jej cena :) nowa dfi jest na sockecie 754 W Niemczech blisko 600PLN wychodzi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 600 PLN to nie jest zbyt wygorowana cena, biorac pod uwage, ze do niedawna znana wszsytkim firma sprzedajaca DFI LP miala w ofercie ww plyte po 590 zl.... Boje sie jedynie ile kosztuja procki obecnie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 za 750zł można kupić A64 3200+ na allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 No to jeszcze plyte z gwara z niemiec i mozna zakladac nowego topica :) To tak zeby tutaj nie tobi OT.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 tylko czy ta płyta to niejest miniatx?? ciekawe kiedy będzie w polsce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 LanParty w wersji ATX, a nie jakis full wypas dla S754 ??? Bylaby to jakas wielka pomylka :> http://www.dfi.com.tw/Product/product_sear...E0B=%25&SITE=US pod tym linkiem nie znalazlem tej plyty o ktorej mowa.... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...