Freddie Chopin Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 no wlasnie dlatego licze, ze gdzies tu sie znajdzie... w koncu wroclaw to duze miasto, ktos pisal o angeli, wiec moze akurat tam da sie kupic ta plyte... We'll see AVE!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 W angeli o ile pamietam była długi czas Lan Party, a Infinity niet. Ogólnie Infinity to płyta-uniat. W całej warszawie znalazłem tylko 2 sklepy ją oferujące, na obu giedłach jej nie mieli... Tylko LanParty... Więc może się na ta płyte skusisz? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Szczęściaż,moja padła po jednym dniu :lol: 1212779[/snapback] Co za niemiły bieg okoliczności ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Co za niemiły bieg okoliczności ;) 1212826[/snapback] O cześc Hamilu, co za spotkanie :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Ja tam wiem czy szczęściarz może po prostu mam mało wybredne mobo, nie wiem tak czy siak nie narzekam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 :)+Jan 11 2005, 16:57--> CYTAT(Mardok =:) @ Jan 11 2005, 16:57) Ja tam wiem czy szczęściarz może po prostu mam mało wybredne mobo, nie wiem tak czy siak nie narzekam ;) 1212952[/snapback] Nie u mnie to nie była tak do końca wina płyty tylko mojego pośpiechu, za szybko chciałem OC, najpierw trzeba było do końca przeczytać topic, wydrukować "co robić gdy..." i nie wyciągać baterii.......gdy ClearCMOS nie pomógł. Ale tak czy siak jest to płyta do której należy zabierać się powoli :D Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 ja na pierwszym infinity zakleilem zworke do clear cmos i reset robilem bateria wiec plyta padla szybko, ale od wymiany trzy miechy temu wszystko jest suuuuuper, biosy zmienialem, procki jeszcze tylko pamiec zostala.... nawet raz zalalem mobo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Hym to ja o ile można to tak nazwać byłem w „lepszej” sytuacji, mianowicie sprzedałem swojego Epoxa i musiałem całe WC wyczyścić (kiedyś w końcu trzeba było) w dodatku trzeba było czekać na paczkę z MoBo i tak to zeszło około tygodnia wiec zdążyłem przeczytać ten topic, poczytać o paru padach płyt dowiedzieć się czego należy nie robić i jakoś poszło. Oczywiście nie obyło się bez problemów (głównie ze stabilnością) ale jak się okazało potem była to głownie moja wina z powodu że chciałem z byt dużo na raz. Zajęło mi to trochę czasu ale w końcu opanowałem tego biosa jak należy i postępowanie z nim podczas O/C (co już opisywałem w tym topicu) i to chyba wszystko się jakoś złożyło na to że mobo mi nie padła ale oczywiście pewnie szczęścia też tu dużo było :D To był by koniec moje refleksji na temat DFI poza tym ma ona w sobie to coś co przykuwa wzrok, no przynajmniej mój ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 plyta jest fajna, trzeba jej to przyznac..... czy ktos manipulowal dimm driving strength i tym drugim... slew rate chyba...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 odbytorq: Hym też mnie to ciekawiło ale nikt ani tu ani na zagranicznych forach nie widziałem aby się wypowiadał na ten temat to uznałem ze należy to zostawić jak jest i nie dotykałem. Co nie znaczy że nie chciał bym się dowiedzieć do czego to jest i co daje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Grzebalem w tym ale szybko sie znudzilem jak nie zaobserwowalem efektow, jak doczekam sie nowych pamieci to pewnie potestuje to troche i dam znac. Przy niektorych konfiguracjach bylo troche mniej lub wiecej bledow w memtescie, naprawde niewielkie roznice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 zblizaja sie czasy gdy SocA odejdzie do lamusa i zostanie tlko s939, wiec troche nie usmiecha mi sie pchac w plyte glowna za ponad 400zeta, szczegolnie ze za swoja jeszcze jakies pol roku temu dalem 360, a teraz jak sprzedam za 300 to bedzie git, choc dodatki w postaci kabelkow troche kosztuja... zobaczymy jeszcze - na razie to i tak spiewka przyszlosci, gdyz dopiero po sesji bede zmienial... AVE!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Mi się coś widzi,że socA nie odejdzie jednak tak szybko jak się wszystkim wydawało,a wszystko przez Intel (a w zasadzie dzięki Intelowi) bo opóźnia on 64bity jak tylko może i jako,że dopiero co wprowadził LGA 775 to nie sądzę,że zaraz zmieni socket no chyba,że do 64bitów nie musi go zmieniać.A AMD ma za mało do powiedzenia żeby Microsoft wypuścił win 64bit. A poza tym zanim 64bity się upowszechnią to jeszcze trochę poczekamy. Ja tam osobiście mam nadzieję,że na socA dotrwam do 2007 z wymianą RAMu na 2x512 i grafy na 6800 i myślę,że będzie ok ale na razie trzeba jeszcze poczekać i zobaczyć co i jak. Oczywiście co innego gdy ktoś teraz kupuje całego kompa ale to się nas nie tyczy. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 podzielam twoje zdanie, mi narazie moje 2500 MHz styka, w ciagu miesiaca/dwoch planuje 6800gt a do konca roku szkolnego hynie 2x512, i to bedzie sprzet wystarczajacy w zupelnosci, szczegolnie jezeli nasze kochane DFI daje mozliwosc wysokiego fsb i duzo mozliwosci ustawienia pamieci, co sie przeklada bardzo na wydajnosc, jedyne co mnie boli to vcore 2V :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Hym no ale na NF4 to można mieć jeszcze większe FSB :) Tak czy siak ja się przesiadam już na A64 + NF4 od DFI ofkorz :D A sprzęt zmieniam póki mój jest jeszcze wart choć cześć tego ile za niego dałem. Eh no bo jak bym jeszcze poczekał to bym musiał potem praktycznie cała sumę wywalić na raz a bojem się że mój portfel by tego nie wytrzymał ;) PS: ..::ryba::.. chyba MHz nie GHz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 rowniez i mnie zadowala moj sprzet na razie... s939 na razie jest sporo za drogie... AVE!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 ja tez mysle o przesiadce na dfi nf4 + procek s939 + grafa pci-e, ale to dopiero po wakacjach.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Ja natomiast chyba się zaprzeyjaźnię z DFI Lanparty Ultra B, zobaczymy jak dojdzie czy się polubimy czy nie. Licze na dobre kontakty :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Eloo all Mam pytanko dzisiaj kupilem DFI NFII ULTRA INFINITY i sempron 2200+ i niechce sie odpalic znaczy napiecie dochodzi coolerek sie kreci ale nie mozna go ani zresetowac ani nic dopiero jak wlozylem athlona XP 2000 to dopiero odpala normalnie dioda przypamieci sie swieci a przy sempronie tylko ta nadole....trudno mi to opisac^^ wydaje mi sie ze powinno wystartowac i widziec nawet nie jako sempron ale jako athlona bo tego semprona na asrocku k7vt2 widzi jako athlona 1200 a na dfi wogule nie odpala wiec niewiem co jest moze jakies rady?:P thx za odp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Update BIOSu powinien pomóc :wink: chyba :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 pomuc pomoglo ale teraz nie widzi mi ani dysku ani cd-romu zmienialem tasmy kombinowalem jak kon pod gore i nic jak samo zasilanie np mam podpiete do cd-romu to sie otwiera a jak tasme podepne to juz nie nie kapuje normalnie powiesze sie:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 dysk na LBA przestaw w biosie z CHS AVE!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 jest na lba na auto tez probowalem i nic!!! zaraz to wyciepne przez okno;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 jest na lba na auto tez probowalem i nic!!! zaraz to wyciepne przez okno;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Spróbuj (jak tego jeszcze nie robiłeś) na osobnej taśmie podłączyć CDROM i HDD. Ja tak miałem jak przyszedł do mnie kupel z HDD Maxtora ni cholery się nie dało podłączyć mojej nagrywarki i jego HDD na jednej taśmie w akcie desperacji sprawdziliśmy wszystkie ustawienie zworek i nic nie pomogło dopiero osobne podłączenie każdego urządzenia zadziałało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 hm wiec przed tym nim pisalem ze nie dziala mi to:P probowalem sam cdik twardziela na jednym kanale na drugim kanale z roznymi tasmami na slave i mastera w biosie zmienialem na lba albo auto no i nie zabardzo chce dzialac;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 zna ktos odp???:(((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Mario-83: Kurcze no ja nie mam zielonego pojęci może napisz jeszcze jakieś szczególny może któremuś z nas coś „zaświta” no bo w tej chwili nawet nie wiem za co się brać ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Wiem ze to nie topic o max fsb ale pochwale sie wylaczylem ACPI i 260 w 3d marku strzelilo :D (patrz podpis) Dalej 3.3v na BH6 i 1.8v na nb. Ciekawi mnie ile wycisne z tego zestawu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Kupiełm sobie pamięci 2x256ddr KHX3000 Pamięci te są na kościach winbonda. Kazda z nich w singlu działa bez problemu na 250mhz przy 3.3V. Dopiero jak chce te pamięci uruchomić w dualu zaczynają się schody. Nie ma szans na wejście do windy przy 200mhz, nawet przy 166mhz :angry: Dopiero przy 133mhz czyli jak uruchamiam system w "...optimized default" winda się ładuje. Sprawdzałem juz różne timingi, napiecia i nic to nie daje :? Czy ktos wie o co jest grane z moim sprzetem? Miał ktoś podobne problemy z DFI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...