phobosq Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) prawda.... tak jak gdzie indziej wspomniany zalany ASUS ktory byl kupiony z drugiej reki, sluzyl mi wczesniej rok a potem poszedl jeszcze na sprzedaz i jeszcze do tej pory chodzi... ale to chyba przywilej postepu :) im cos nowsze tym bardziej delikatne i chetne do padania.... EDIT mialem kiedys zdechla plyte na Slot 1 (odpalala w sensie wlaczala wiatraczki ale bylo ciemno) na ktora skoczylem i dalej tak samo dzialala.... :) dopiero po trzecim skoku na nia pekla i nic juz z niej nie bylo :) Edytowane 1 Lutego 2005 przez odbytorq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Eh tak piękne czasy ;) Sam w tym momencie siedzę na kompie z podpisu (ten na samym dole ;) ) Chodzi całkiem miło zero problemów, wykręciłem go sobie w 10min a ustawianie samego FSB na DFI zajęło mi 10dni :/ A na 939 dochodzi jeszcze HT i dzielniki, z czasem to O/C staje się coraz bardziej skomplikowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) no nie? nie ma jak celek 300a - dajesz fsb z 66 na 100 i juz! a tutaj tyle pieprzenia sie, timingi, alfa timingi, napiecia, chlodzenie, pamieci takie - srakie.... no i na mobo szkoda skoczyc bo sobie radiator w stope wbijesz :) kurde ja nienormalny jestem :) Edytowane 1 Lutego 2005 przez odbytorq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Nom to rzeczywiście ładny rekordzik :) Gdy znów mi padnie DFI po 1-2 dniach używania, to już będe wiedział, że i tak dość długo przeżyło, w porównaniu z niektórymi :P EDIT : Odbytorq - Witam w klubie dwu dniowych infinitowców B) U mnie mordu dokonało wgranie defaults w złym momencie :blink: 1249427[/snapback] To mnie możecie dopisać do rekordzistów. Uwaliłem BIOS po mniej niż 24h od zmontowania kompa z DFI :lol: Ale to nie jest mój rekord. Jak miałem kompa pierwszy dzień to tak rozpierdzieliłem windę,że już się nie uruchomiła :lol: ale wtedy reinstal pomógł. Niestety ja go wtedy sam nie umiałem zrobić :lol: a było to zaledwie we wrześniu 2003r (początki kompa u mnie - z bebechów tamtego kompa pozostał dysk,proc i LiteOn-wymieniłem grafę z FX5200 64bit :lol: , wcisnęli mi a chciałem GF4 Tiale on przecież nie miał wsparcia dla DX9 :lol: , RAM wymieniłem z ELIXIR na Kingstony-gdybym wiedział to co teraz o OC to bym wziął coś innego, wiatraki na cpu z jakiegoś wyjącego CoolerMastera przez ThermalTake Volcano 12 do tego co mam teraz, zasiłkę z codeshita 300W na chiefteca, i mobo z MSI K7N2 Delta-L na DFI , reszty nie ruszałem czyli budy,monitora,mychy,kosztowała całe 20zł,klawiatury cena jak mychy, i głośników,a raczej pierdziaw). Rok i trochę temu nie umiałem instalować windy,nie wiedziałem co to sterowniki a o sprzęcie to wiedziałem tyle co z dwóch numerów chipa wyczytałem. A teraz na poczekaniu wymiana płyty,proca chłodzenia na grafie (od standardowego,przez zalmana do silencera), już nie mówiąc o RAMie,dyskach czy CD. A jeszcze dwa lata temu komputery były mi zupełnie obojętne. Chociaż zaczynałem od Atari XL800,później była Amiga 500 (ahhhh te sensible soccer) i PSX. OK już się nie będę o swojej historii rozpisywał. Pozdrawiam P.S. Narazie wygląda,że zasiłka powoduje problemy z kompem. W czwartek będę miał voltomierz to sprawdzę żeby mieć pewność. Jeżeli nie zasiłka to DFI pójdzie do serwisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 kompletny OT - wlasnie slucham sobie Edguya "Fairytale" - "fairytale - life is one big fairytale / a book of seven seals / someone tell me why and how" to jest dokladnie to co my robimy z komputerami... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 kompletny OT - wlasnie slucham sobie Edguya "Fairytale" - "fairytale - life is one big fairytale / a book of seven seals / someone tell me why and how" to jest dokladnie to co my robimy z komputerami... :D 1249461[/snapback] dokładnie....... P.S. Poczekajcie jak już dojdę do zgody z płytą to może jaiś nowy RAM i będę was gonił z FSB, bo na Value to max 260 :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Udało mi sie uzyskać stabilne 9.5x270 w singlu. http://img173.exs.cx/my.php?loc=img173&ima...5x270rek3el.jpg http://img173.exs.cx/my.php?loc=img173&image=95x2701sm.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 @Mardok =:) dzięki, skoro chodzi mi płytka dobrze to nie będę mieszał :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 pierwsze infinity chodzilo mi dwa dni ale to dlatego ze clear cmos robilem z baterii :) 1249426[/snapback] na swoim Infinity robiłem to z wyjątkiem asynchro: :)+Feb 1 2005, 02:29--> CYTAT(Mardok =:) @ Feb 1 2005, 02:29) A ja wgrałem prawie każdy możliwy bios, włączałem / wyłączałem kupe opcji na raz i nawet w asynchro się bawiłem i jakoś bios przeżył. Ale z tego co zauważyłem to chyba Infinity jest jakoś bardziej podatna na padanie biosu niż LP. 1249433[/snapback] I padło dopiero niedawno bo odpaliłęm kompa po vmodzie grafy z wypadniętą zworką clear cmos :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 dokładnie....... P.S. Poczekajcie jak już dojdę do zgody z płytą to może jaiś nowy RAM i będę was gonił z FSB, bo na Value to max 260 :mur: 1249465[/snapback] Ty się ciesz, bo ja na mam takie g... Hynixy, że nawet na DFI ide sensownie tylko do 255 :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ty się ciesz, bo ja na mam takie g... Hynixy, że nawet na DFI ide sensownie tylko do 255 :mur: 1250451[/snapback] No ale ja nie napisałem,że idą sensownie :lol: 3-5-5-11 3V :lol: chodziło mi o to,że w ogóle idą, co w sumi i tak jest sukcesem. I to jeszcze w dualu. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Witam, czy mogl by ktos napisac (albo podac linka) do najleprzych biosow pod Infinity ? Bo zmienilem bios kiedys na tic-taca i nie mam wogole opcji CPC w biosie co jest bardzo dziwne :/ a nowe pamieci bede miec juz jutro i chcial bym sie przygotowac na ich przyjscie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) @..::ryba::.. http://members.lycos.co.uk/m4rd0k/Bios/ ten: DFI_Lan_Party_Ultra_B_Discovery_0.3_EB_23.11.04.rar lub ten: LPB-619-3DFire.zip A CPC musisz mieć, bo z tego, co wiem w każdym biosie jest ta opcja. Edytowane 1 Lutego 2005 przez Mardok =:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 U mnie bios DFI_Lan_Party_Ultra_B_Discovery_0.3_EB_23.11.04.rar to totalna porażka. Nie potrafilem wejsc do windowsa nawet na optymalnych ustawieniach a jak już się winda jakimś cudem załadowała to znowu myszka nie działała :? Może moja płyta jest jakaś dziwna.... W ogóle nie moge ustawić fsb 262. Daje 261 jest ok, daje 262 i... od razy fsb przeskakuje na 263 :lol: Tak samo mam przy przejściu z 271 na 272. Czy w waszych płytach występuje podobne zjawisko? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Jeżeli chodzi o to, co pisze w biosie a w realu to norma, choć na DFI to nie takie „jaja” jak na moim byłym Epoxie. Tam danie w biosie, FSB=246 w ralu było 248,28MHz wiec to dopiero była rozbieżność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 wejscie mikrofonowe to wam dziala ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Jak nie było ustawione 5.1 to tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 @Mardok W biosie gdy daje fsb z 261 na 262 to po poprostu ddr przeskakuja na 263 i pózniej w windowsie wszędzie mi pisze że mam fsb263. Zjawisko to występuje na każdym biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 @Tomwer: Tu u mnie było to samo, na niektórych ustawieniach, FSB to częstotliwość DDR była o 1MHz większa. Nie wiem, czemu tak, może sobie zaokrągla te przecinaki, bo zapewne jak wiesz FSB nigdy nie jest równe tylko z jakimś tam przecinkiem. Tak przynajmniej mi się wydaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Ten sam symptom u mnie. 262 w biosie = 263.1 real. Na niektorych biosach mialem rowniez cyrki z mnoznikami, po ustawieniu jakiegos plyta podawala inny. Tomwer wyprzedziles mnie ale odbilem pileczke :P klik Tak wiem, superpi wolne bo windows2000 i najnizszy priorytet, sciagne pcmark i zrobie reszte testow. Edytowane 1 Lutego 2005 przez Taipan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 :)+Feb 1 2005, 19:57--> CYTAT(Mardok =:) @ Feb 1 2005, 19:57) Jak nie było ustawione 5.1 to tak. 1250946[/snapback] czy to oznacza iż o 5.1 i mikrofonie razem mam zapomnieć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 @ntgale: W skrócie wychodzi, że tak, ale ktoś mówił, że jak się użyje tego Front-X to da się to obejść. A ja sam (jak zresztą widziałeś) nigdy Front-X nawet nie rozpakowałem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 oj widziałem :-P będę kombinował jak się dorobię mikrofonu :D - sprawdzałeś wyjście coaxial? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 ehe, to tak zmienilem biosik na merlinka i co ? jajco :P plyta ladnie dzialala, pojawilo sie CPC (Mardok, w 100% tego nie bylo) pare zapisow i uruchomien kompa, i co plytka juz nigdy nie wstala, probowalem wszystkiego co ludzie tutaj poradzali, resety biosu itd, itp, nic poprostu nic, plyta chyba kaput, chyba ze ktos ma jakas inna rade? bo jak mam czekac kilka tygodni na serwis a jutro do mnie mialo przyjechac 6800gt i 2x512 Hynixow to dzisiaj jest totalna porazka :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 @..::ryba::..: Hym ustaw kasowanie biosu włącz kompa na kilka sec, potem wyłącz przestaw zworkę i włącz z powrotem. Protestuj jeszcze ze zworką koło NB, wyciąg spróbuj włączyć i takie tam. Jak nic z tego nie pomoże to przykro mi ale masz kolejne Infinity z padniętym biosem :/ @ntgale: Ja mam tylko słuchawki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 ehe, to tak zmienilem biosik na merlinka i co ? jajco :P plyta ladnie dzialala, pojawilo sie CPC (Mardok, w 100% tego nie bylo) pare zapisow i uruchomien kompa, i co plytka juz nigdy nie wstala, probowalem wszystkiego co ludzie tutaj poradzali, resety biosu itd, itp, nic poprostu nic, plyta chyba kaput, chyba ze ktos ma jakas inna rade? bo jak mam czekac kilka tygodni na serwis a jutro do mnie mialo przyjechac 6800gt i 2x512 Hynixow to dzisiaj jest totalna porazka :/ 1251521[/snapback] Tylko się nie spiesz z wyciąganiem bateryjki, bo wtedy na 99 % wyślesz mobo do serwisu. A czy po flashu BIOSu wczytałeś optymalized defaults? Aha przy resecie BIOSu zworką to najpierw wyłącz zasilanie (jak masz na zasiłce wyłącznik to nim a jak nie to kabel). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Mardok or ntgale ta lanparty jest jakas wytrzymala, powiedzcie mi jakiego producenta siedzi w niej bios. Chodza sluchy ze te kosci winbonda sa a ja takowa mam sa lewe ale wiem ze DFI montuje tez SST , PMC i inne. Jestem ciekaw rowniez jakie kosci maja inni uzytkownicy naszych plyt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Mardok or ntgale ta lanparty jest jakas wytrzymala, powiedzcie mi jakiego producenta siedzi w niej bios. Chodza sluchy ze te kosci winbonda sa a ja takowa mam sa lewe ale wiem ze DFI montuje tez SST , PMC i inne. Jestem ciekaw rowniez jakie kosci maja inni uzytkownicy naszych plyt. 1251656[/snapback] SST padło mi dwa razy, teraz mam zapasową sztuke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 u mnie winbond jak nic :D szkoda ze chyba martwy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) @Taipan: Mnie się nie pytaj, bo sprzedąłem ją już kawał czasu temu ntgale-owi a na pamięć oznaczeń nie znam ;) Ale coś mi się zdaje że na biosie była jakaś naklejka że oznaczeń nie widać ale mogę się mylić ! Edytowane 1 Lutego 2005 przez Mardok =:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...