Gość Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Witam! Mam nastepujay problem! Niedawno kupilem dysk IBM Deskstar Vancouver 2 180GXP na allegro za bardzo przystepna cene 550 zl od sprzedawcy z duz iloscia pozytywnych komentarzy jako 100% sprawny! Jednak po uruchomieniu dysk strasznie glosno chodzi!! Szczegolnie gdy pracuje glowica! Slychac rytmiczne poprykiwanie glowicy a jak laduje jakis wiekszy program albo winde to niemilosiernie glosno czyta! Zaglusza wszystko inne w kompe! Tak ze tylko dysk praktycznei slychac! Czasami gdy nic nie robie jedynie przegladam inet glowica zaczyna dziwnie jeczec przez jakies 2 sek i to sie powtarza co jakie czas! I brzmi naprawde neipokojaco! Zwracam sie najpierw na forum poniewaz nie mam pojecia czy to jest normalne w tych dyskach czy tez zostalem nabity w butelke! Dodam iz zawsze pracowalem na Baracudach ( ktore jak kazdy wie sa najcichszymi dyskami) i byc moze za bardzo przyzwyczailem sie do cziszy tych dyskow! I nie mam punktu odneisienia co do glosnosci pracy innych dyskow! Bardzo prosze o pomoc bo nei wiem co mam dalej robic! Czy alarmowac sprzedawce czy zaczac przyzwyczajac sie to "charakterystyki" pracy tego dysku!! Z gory dziekuje za odpwoeidz! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Nie mialem okazji uzywac tego dysku ale jesli mowisz ze zaglusza wszystkie inne komponenty to moze byc z nim cos nie tak. Nawet moj stary Seagate 3,2 pracuje ciszej. Sprawdz ten dysk jakimis programami testujacymi do HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Jakim programem/programami moglbym sprawdzic czy wszystko z wydajnoscia jest z nim oki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 http://www.hgst.com/hdd/support/download.htm Sprawdz Ten Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...