LiSoQuan Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Od kilku dni mam problem z dyskiem tzn. gdy gram cały czas dysk coś mieli i mieli, bez przerwy. Nigdy tak nie było, nie można grać , i ta na wszystkich grach. Przeinstalowałem windowsa ale nic się nie zmieniło :(. Może znacie rozwiązanie, może to jednak coś z systemem chociuaż jak pisałem mam świerzą kopie wina , dzisiaj instalowałem, wyłączam wszystkie programy działające w tle, to samo. THX ps. Win XP (wcześniej SP1, teraz bez) sb live 5.1, luckystar VIA, dysk 20giga segate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 A sprawdzales czy nie ma na nim bad-ow ? Zarzuc scandiska albo cos innego do sprawdzania dysku i zobacz raport . Inna przyczyna moze byc nie zainstalowany kontroler hdd ze sterownikow wtedy dysk bardzo spowalnia... A ile masz ramu wogole ? Ja jak mialem 256 to tez mi niekiedy spowalnialy gry jak dysk mielil ale ty piszesz ze kiedys sie tak nie dzialo wiec to raczej odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiSoQuan Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Badów nie mam. Mam 255 ramu ale nie gram w żadne nowe gry tylko klasyki, które nie potrzebują dużo pamięci. Co do kontrolerów hdd to mam standardowe z windowsa, pamiętam że szukałem kiedys sterów do mojego dysku ale nic nie znalazłem. OK dzięki za rozpatrzenie tego problemu, bede kombinował :) być może poprostu już czas na zmiane hdd. ps. gdzie można znaleść stery do dyskó seagate'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Co do kontrolerów hdd to mam standardowe z windowsa, pamiętam że szukałem kiedys sterów do mojego dysku ale nic nie znalazłem. Nie chodzilo mi o sterowniki dysku tylko o kontroler ATA ktory masz w plycie glownej i jesli nie masz zainstalowanego jego sterownika to moze to byc przyczyna tych zwolnien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...