:SOOLIGH: Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Zwolnilem wszystkie wentyle w budzie i teraz halasuje mi tylko ten z Herculesa... od razu bym go zmienil ale jest przyklejony... I tu moje pytanie: jak tego wyjca zdjac oczywiscie zeby karta przezyla :wink: pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Na przyklejane ustorjstwa pomaga podgrzewanie suszarka do wlosow, jesli masz taka z regulacja, dajesz na maksymalne cieplo i najmocniejszy nawiew i z dosc bliska dmuchasz na element, ktory chcesz odkleic, przez kilkanascie sekund. Powinno pomoc, przynajmniej dziala na zoltego gluta trzymajacego radiator na gpu R9700 built by ATI. Jest jeszcze sposob z chlodzeniem w zamrazarce, ale nie probowalem wiec nie bede komentowal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:SOOLIGH: Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Blyskawiczna odpowiedz - to lubie - dzieki, dzisiaj sprobuje. A jak myslicie czy zalman NB47J wystarczy, czy karcie bedzie za cieplo i przydal by sie jednak jakis wolny wentyl wspolpracujacy z tym zalmanem? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Oj, kolega nie odpisał czy mu się udało... hihi... a ja musze swoje ustrojstwo odkleić z R9100 :evil: Wiem że na kleje (ale nie gumowe gluty) pomaga lodówka (-18C lub lepiej) , ale czy końdensatory wytrzymają te zimno ? U mnie na pewno to nie jest glut - gluta takiego miałem na MB i tam dało się lekko ruszać radiator - w końcu puścił - a ten na karcie jak skała się trzyma. P.S. Radiator NIE MA kołków mocujących... P.S.2. A nowy radiator będzie wyprodukowany z odpowiednio powycinanego radiatorka od P4 :D mam już szablon i biorę się za wycinanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 ciekawe czy sie udalo bo ja tez mysle nad zmiana chodzenia mojego herculesa a jak montujecie nowe radiatorki jak nie ma otworow na karcie ??? tasma przewadzaca cieplo 3M ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:SOOLIGH: Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Proby musialem przelozyc bo nieudalo sie kupic zalmana, a jakby radiator odszedl to zostalbym bez kompa a to wiadomo jest niewybaczalne :wink: Montowac go bede na... klej bo w sumie innego wyjscia niema :? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Radiator prawie gotowy - godzina zabawy z piłką do metalu, pilnikiem oraz wiertarką - teraz czekam na klej termoprzewodzący, i radiator bo dałem kumplowi aby mi trochę odchudził (sfrezował podstawę) - miała 6 mm grubości... Tymczasowo wymontowałem "wyjca" i na radiator co został włożyłem wiatrak 70-tkę @ 2000 RPM. Jak dojedzie klej odrazu zabieram się za odklejanie starego... Pozdr. Acha... wkleje fotki jak będzie zrobione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ciekawe czy sie udalo bo ja tez mysle nad zmiana chodzenia mojego herculesa a jak montujecie nowe radiatorki jak nie ma otworow na karcie ??? tasma przewadzaca cieplo 3M ?? na rosiotasme nie ma mocnych :] co prawda zeby w sie nauczyc nia przyklejac jakies radiatory to musialem 0,5 m tego zuzyc... ale trzyma b.dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 trzyma dobrze ale oderwac potem to pikuś co mnie bardzo cieszy tak poztym to na radiator z mojego herca odrywałem kombinerkami :D:D:D bo jakoś bałem sie do zamrażalnika włożyć :P karta wygieła sie wpół 3 minuty mocnego ciągnięcia i po radiatorze :D a tak przy okazji rada ten glut co był pod radiatorem dosyć cieżko usunąć próbowałem wódką, spirtusem, benzyną ekstarkcyjną i jakimś rozpuszczalnikiem słabym nie dało rady nawet go to nie ruszyło jedyne co dało rade go ruszyć to nitro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 hm. a tak sobie kontempluje - daloby na naszego mocarza zamontowac na przyklad chlodzenie pasywne zalmana z heatpipe'em. chodzi o to, czy jakis klej/tasma to utrzyma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 No... wkońcu dostałem klej ;) Thermopox 85CT - Trzyma jak cholera :twisted: ale uwaga z nakładaniem... po przewodzi prąd - na początek 4 zdjęcia ATI vs KOMBINERKI przy minus 18C... karta przeżyła, radiator się w końcu odkleił... kleju jak kot napłakał było i nie trzymał na całej powierzchni... Zdjęcia w całej okazałości wkleje do galerii GPU za parę dni jak klej mocniej złapie... pozdr. P.S. Gdyby obrazek przestał działać - czasami interia "tak ma" ;)[/img] P.S.2. Coś długo się ładuje - cierpliwości - plik ma 256 kb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...