Skocz do zawartości
P!otrek 1983

Kara śmierci.

Co uwazasz o karze smierci?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co uwazasz o karze smierci?

• Potrzebna
      101
    • Nie mam zdania
      3
    • Lepiej utrzymywac kogos na dozywociu
      22

Rekomendowane odpowiedzi

ja jestem za (oko za oko, ząb za ząB) wtedy więzienia przestałyby istnieć :D

zgadzam sie, nie ma wyrokow w zawieszeniu, udowodniona kara -> wyrok na poczekaniu

nie rozumiem tylko ludzi ktorzy mowia ze kara smierci jest nieludzka, ze nie mozna jej wykonywac bo zastrzyk nie zawsze zabija, krzeslo czy gaz tez. a co mnie to obchodzi zabil, to niech sie meczy. myslenie powinno byc odwrotne tzn. o ten szybko zginal, mial chlop "szczescie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem za (oko za oko, ząb za ząB) wtedy więzienia przestałyby istnieć :D

i bys utrzymawal takiego bez reki albo nogi ? co to zn utrzymywał kara zostaje wykonana i dalej żyje jak normalny człowiek

glupota ! albo paka albo ta szubenice ! po co będzie pamiętał to co kiedyś komuś zrobił

Ale po co kogos kaleczyc ? jeżeli on kogoś to i my jego

Debilizm ! no nie do końca

Myslenie z czasow hammurabiego !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panstwo bedzie musialo go utrzymywac bo jest niezdolny do smodzielnego utzrymania sie ! Co jest konieczne ! inaczej nie bylo by to zgodne z prawami czlowieka ! Btw taki wymiar kary i tak jest niezgodny !

Wiezienie i kara smierci jest jedynym slusznym sposobem inne sa o kant [gluteus maximus] potluc do tego nie realne !

Totalny populizm !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie widzisz różnicy :?: hmmmm a co byś wolał :?: siedzieć w ciupie z szansą na ucieczkę albo zabicie chociaż strażnika czy kulkę w łeb :?:

a poza tym popatrz jakie jest bezrobocie - a ty chcesz jeszcze zatrudniać takie coś...

3x ZA (karą śmierci)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie widzisz różnicy :?: hmmmm a co byś wolał :?: siedzieć w ciupie z szansą na ucieczkę albo zabicie chociaż strażnika czy kulkę w łeb :?:

a poza tym popatrz jakie jest bezrobocie - a ty chcesz jeszcze zatrudniać takie coś...

3x ZA (karą śmierci)

Takie uciekanie z wiezienia to ja znam z filmuw sensacyjnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem za tym, aby zamiast kary śmierci to coś co kiedyś było człowiekiem potraktować jako materiał do przeszczepów- skura, włosy wnętrzności, krew- to się na wszystko może przydać. Np. taki maniakalny morderca może dzięki temu uratować dziecku życie. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem zdecydowanym przciwnikiem kary śmierci - po co skarcać cierpienia kogoś kto na nie zasługuje . Jak ktoś zasługuje wg. was na kare śmierci to ja wole aby on do końca życia meczył sie nawet w kamieniołomach. Opcja taka ma też tą zalete że nie dochodzi do skazania na śmierć osób niewinnych które po przez zbieg okoliczności wplątały sie w coś w czym nie brały udziału. Kiedyś czytałem taki artykuł i w samych stanach było kilkadziesiąt przypadków skazania na śmerć osób niewinnych - tzn już po wykonaniu wyroku znajdowano dowody na ich niewinność ......

Ps.

Dopiero teraz zauważyłem że bruce napisał to samo tyle że wcześniej - sorry :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech..

Powiem tylko tyle. Zabijając zabójcę stajemy się po części tacy jak on

"oko za oko"- moim zdaniem nie w naszych czasach

"Zabijając bestie i potwory baczmy abyśmy nie stali się tacy jak one

....gdy spoglądasz w otchłań ona patrzy równierz na ciebie......"

Dużo przemawia za karą śmierci ale też dużo świadczy przeciwko niej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi