Skocz do zawartości
hal_9k

nForce2 + LG - ni już mnie trafia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na wstępie powiem że cholera mnie bierze. Mam Epoxa RDA3+ i napęd spawarkowy LGka, problem polega na tym że nie potrafię za nic świecie zmusić tego rupiecia do pracy w UDMA, niby stery od nforcea pokazują ładnie udma2, ale jak zaczynam spawać coś nagle robi się 100% obciążenia na 24x speed. Miałem czasami ten roblem na moim starym intelu i windzie XP, ale wystarczyło zamienić napędy miejscami uruchomić system, poczym zamienić i znów uruchomić. Chodziło po takim zabiegu jak trzeba, a tu? NI GRZYBA. Zaraz mi ktoś napisze czy instalowałem driverki. Odpowiedź brzmi tak, w wersji 2 cośtam coś i 3.13. w obu przypadkach sprawdziłem wersję bez IDE SW oraz z nimi. Nadal nic. Jest jakiś spec od takich zabawek? a może było gdzieś na forum. Mogłem przeoczyć, ale sprawdzam nadal poraz drugi. Jeszcze looknę na cdrinfo. Grrr a dopiero co spawarka z serwisu wróciła. Można się pochlastać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy w życiu nie spotkałem sie z takimi problemami w szczegolnosci ze to juz chyba nowszy model LG 24x lub szybszy, zawsze przynajmenj modele 32x 40x 48x 52x LG same ustawjaja sie w DMA (98SE,win XP , 2003) na win 2000 moze byc w pio ale bez problemu ustawia sie na DMA.

Na KT i nforcach, sisach zawsze chodzi w DMA

sprawdz czy dobrze podpioels tasme , nagrywara na koniec-master ale to tez niepowinno i niema znaczenia bo sprawdzalem

i nie mów ze CD-RW LG to rupiec bo to bardzo dobre wypalarki :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już nic nie wiem, zaraz na wszelki wypadek przywrócę sobie windę z obrazka, instalnę znów na czysto stery. Tasiemki są OK, założyłem nawet te standardowej długości, bo miałem kiedyś 60 cm. Idę walczyć. Mam wrażenie powoli że to jest jakiś wybryk natury. Jak się coś zmieni napewno się podzielę. Aha, nagrywarka to 32-ka. jako master na 2-gim kanale, obok niej wisi jako slave DVD hitachi. Przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl... spawara była w serwisie, podłączyłem w jej miejsce napęd LG CD-ROM 24x i niestety musiałem odpiąć tego Hitachi bo się gryzło. Dziwne, ale dotychczas (1.5 roku) nie miałem z tym problemu na Intelowej płycie :? idę powalczyć.

Update:

Dobra wypalarka to jest Plextor :) a LG ujdzie w tłumie tak jak LiteOn i im podobne rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...