wojwar Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 a tu nie widac dziurek w ogole :D wiec zwracam honor ,co do tego czytnika card to no comment :D wiem ze dla niektórych to bajer fajny ale w rzeczywistosci ... choc jest plusem. Hmm opisz ta ladczenie 3-4 nozek dokladnie o co ci chodzi bo to ciekawe OK OK Więc jest taki układ na chipie - niedaleko gniazda procesorka (a dokładniej między nim, a gniazdami kalwiatury), i łączysz w nim 3 nóżki (lub 4 - zależy jakie chcesz mieć napięcie - max to połączenie 5 i masz VCore 1,94V + 5% z biosu). metoda opisana tutaj: http://forums.amdmb.com/showthread.php?threadid=208006 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karqs Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Ja powiem tylko zeby uwazac na ten czytnik przy L7S7A2. U mnie bylo tak ze wogle go nigdy nie uzylem bo nie mam takich kart. Sprzedalem na allegro a tu sie okazuje ze czytnik SD nie dziala (tak pisal kupujacy). No super dostalem neutralny komentarz :( Nie mowie ze wszystkie nie dzialaja ale lepiej sprawdzic jak ktos chce sprzedac :) PS: Teraz to juz sie nie oplaci - moj za 17zl poszedl raptem Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 ja swój sprzedałem za 100zł i koleś był na maxa zadowolony. teraz to po 30złmożna je kupić bo kolesia ze sklepów kradną je z pudełek jak zestaw składają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 A jak sie ma ten przyklejany radiator na NB. Podobno pierwsze wersje mialy na zaczep wiec mozna bylo je pzresmarowac. Czy te klejone dziala tak zle ze tzreba bedzie je zdzierac?. Wlasciwie samo zdarcie to nieproblem tylko jak mam go potem przymocowac jesli niechce klejic na stale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 A jak sie ma ten przyklejany radiator na NB. Podobno pierwsze wersje mialy na zaczep wiec mozna bylo je pzresmarowac. Czy te klejone dziala tak zle ze tzreba bedzie je zdzierac?. Wlasciwie samo zdarcie to nieproblem tylko jak mam go potem przymocowac jesli niechce klejic na stale... ten cooler na NB jest przyklejony na taśmę 2-stronną więc - odklajasz ten cooler, kupujesz ZM32 NB za 20 zł i mocujesz go do NB, astary przyklejasz do SB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 a tu nie widac dziurek w ogole :D wiec zwracam honor ,co do tego czytnika card to no comment :D wiem ze dla niektórych to bajer fajny ale w rzeczywistosci ... choc jest plusem. Hmm opisz ta ladczenie 3-4 nozek dokladnie o co ci chodzi bo to ciekawe OK OK Więc jest taki układ na chipie - niedaleko gniazda procesorka (a dokładniej między nim, a gniazdami kalwiatury), i łączysz w nim 3 nóżki (lub 4 - zależy jakie chcesz mieć napięcie - max to połączenie 5 i masz VCore 1,94V + 5% z biosu). metoda opisana tutaj: http://forums.amdmb.com/showthread.php?threadid=208006 to zwykły Vmod :D robilem takich miliony ,tylko ze tutaj nie wymaga zastowania (z tego co piszesz) zadnego rezystora rezystancja polaczenia jest wystraczajaca. Rownie dobra sprawe mozna zrobic na ASrocku rozkminiajac Vmod (mozliwe ze trzeba bedzie zapodac rezystor za 30gr :D ). I wtedy ci wchodzi 1.85V + 5% w biosie czyli 1.95V+ to co da Vmod wiec mozna chulac powyzej 2V jezeli plyta nie ma blokad (tak jak moj 8KHA+ powyzej 2.05V mial blokade wiecej sie nie dalo po Vmodzie..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 to zwykły Vmod :D robilem takich miliony ,tylko ze tutaj nie wymaga zastowania (z tego co piszesz) zadnego rezystora rezystancja polaczenia jest wystraczajaca. Rownie dobra sprawe mozna zrobic na ASrocku rozkminiajac Vmod (mozliwe ze trzeba bedzie zapodac rezystor za 30gr :D ). I wtedy ci wchodzi 1.85V + 5% w biosie czyli 1.95V+ to co da Vmod wiec mozna chulac powyzej 2V jezeli plyta nie ma blokad (tak jak moj 8KHA+ powyzej 2.05V mial blokade wiecej sie nie dalo po Vmodzie..) Może ty robiłeś takich miliony :) ale nie każdy posiadacz płyty głównej chce bawić się w jej lutowanie - a tutaj wystarczy zwykła przeplatanka drucika między pinami 1-3 i masz 1,75 V dla durona rezystorek może i tani - ale jakoś trzeba go przylutować :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Dobra wziolem K7S5A2 obyscie wszyscy mieli racje :D jak nie lby poukrecam;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Dobra wziolem K7S5A2 obyscie wszyscy mieli racje :D jak nie lby poukrecam;) 8O 8O K7S5A ???? na tej płycie nie podkręcisz ! a jakbyś poszukał i przeczytał ten temat - to byś doczytał, że wszyscy polecają L7s7a2 - to zupełnie inna płyta jest mam nadzieję że walnąłeś literówkę tylko i wziąłeś tą nowszą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 qrde hehehe ale dalem zle napisalem :D chodzi o L7S7A2 ehehehhehehe co za gafa! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 qrde hehehe ale dalem zle napisalem :D chodzi o L7S7A2 ehehehhehehe co za gafa! no ... to teraz jeszcze dokup sobie do niej zalmana na NB i możesz próbować 200 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 mam w domu ok 3 kg wszelkiego rodzaju coolerow wiec tylko wymiary bede potzrebowal a NB bedzie zimny jak lod:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 mam w domu ok 3 kg wszelkiego rodzaju coolerow wiec tylko wymiary bede potzrebowal a NB bedzie zimny jak lod:) ten co teraz jest na NB przeklej na SB (on jest przymocowany dość mocno taśmą dwustronną). Ja podczas odklejania mialem dość dużego zonka, bo nadkruszyłem śrubokrętem NB, ale działa (nic mu się na szczęście nie stało) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Dobra a teraz gdzie moge sciagnac tego Chb 127 biosa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Dobra a teraz gdzie moge sciagnac tego Chb 127 biosa? Ten link będzie ci pomocny http://forums.amdmb.com/showthread.php?threadid=173805 nie polecam biosów niejakiego killeroya, bo aby mieć stabilnie 199 lub 200 Mhz musisz przesunąć o szczebelek w górę PCI - a u killeroya to już 37 Mhz (co jest za dużo dla HDD), biosy cheepomana można zaciągnąć z tąd http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/l7s7a2...os/betabios.htm ja zaraz załaduję sobie performacne :) ... albo i nie - bo przypomniało mi się że lepsze jest wrogiem dobrego... zostaję przy 127 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Raport z frontu: Niemoge wgrac nowego biosu , bo floppy R.I.P Ale mimo to jestem mile zaskoczony. Na firmowym chlodzeniu (tzn nic niezmienialem) chodzi na 190Mhz FSB :] teraz narazie jade na pozyczonych pamieciach 333 wiec niewiem kiedy sie skonczy ich dobra passa. Procek potrzebuje mniejsze napiecie niz na K7s5a wystarcza mu teraz 1.75 a nie 1.85 jak wtedy. Ciagle sie bawie bede was na bierzaco informowal co i jak. Dziekuje wszystkim tym ktorzy doradzali mi ta mobo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Dobra a teraz gdzie moge sciagnac tego Chb 127 biosa? Ten link będzie ci pomocny http://forums.amdmb.com/showthread.php?threadid=173805 nie polecam biosów niejakiego killeroya, bo aby mieć stabilnie 199 lub 200 Mhz musisz przesunąć o szczebelek w górę PCI - a u killeroya to już 37 Mhz (co jest za dużo dla HDD), biosy cheepomana można zaciągnąć z tąd http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/l7s7a2...os/betabios.htm ja zaraz załaduję sobie performacne :) ... albo i nie - bo przypomniało mi się że lepsze jest wrogiem dobrego... zostaję przy 127 czyli ktory jest w koncu lepszy ja mam 313 no i nie wiem niby jest ok tyle ze durona zepsulem dzis i sie cos mu zrobilo ze glupiejej i sie krecici nie chce .... a i gdzie znajde zdjecie zrobionego moda na napiecie ?? bo nie wiem jak mam polaczyc te mostki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 czyli ktory jest w koncu lepszy ja mam 313 no i nie wiem niby jest ok tyle ze durona zepsulem dzis i sie cos mu zrobilo ze glupiejej i sie krecici nie chce .... a i gdzie znajde zdjecie zrobionego moda na napiecie ?? bo nie wiem jak mam polaczyc te mostki ja miałem problemy ze stabilnością na 313 - przesiadłem się na 127 połączysz te mostki cieniutkim drucikiem - musisz połączyć 1 2 3 - przeplatanką najlepiej - masz wtedy 1,75V 1 z 2 z 3 z 4 - i masz 1,85V ja taki drucik wyciągnąłem z kabla audio od CDRomu - odkręciłem płytę i jazda :) nie musze wsadzać podkówek w socket Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 no juz nozki polaczone i jest 1.78 plyta zawyza .. a z biosem to tez zmienie bo nie jest wlasnie komp z byt stabilny jak zostawie go na noc to rano wisi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 no juz nozki polaczone i jest 1.78 plyta zawyza .. a z biosem to tez zmienie bo nie jest wlasnie komp z byt stabilny jak zostawie go na noc to rano wisi :( przyczyny mogą być różne: 1. Wahania napięcia 2. padająca zasilka 3. za mały voltage (mimo wszystko) 4. za mocno wykręcone ramy 5. za mało napięcia na ramach 6. złe chłodzenie NB 7. faktycznie BIOS 8. za mocny overclocking itd itd nie ma jednego rozwiązania - zależy z czym masz problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 najlepszy bios to chb127, te inne sąwolniejsze albo mniej stabilne. testowałem kilka i chb127 najbardziej mi odpowiada. szpak : prime95 nie lubi się z tą płytą, komp może chodzić miesiąc bez zawieszeń przy full-load a prime sięwywali. żadne narzędzie nie jest idealne. dla FSB 199 i wyżej musisz podnieść PCI na 34MHz, inaczej nie wąłczy sięwindows, taki mały błędzik w chipsecie. na pocieszenie : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 A jak wlaczyc to pci wyzsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 A jak wlaczyc to pci wyzsze? w biosie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 ale chyba nieoryginalnym... a ze jeszce niepozyczylem floppy to sta ty ta ty...;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 ale chyba nieoryginalnym... a ze jeszce niepozyczylem floppy to sta ty ta ty...;) bios chb 127 to podstawa - nie wiem czy standardowo płytka ma blokowanie PCI/AGP (bez tego biosu, więc jeśli nie ma to .... różne cuda wianki mogą być) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisticGohan Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 hellou wlasnie sie zarejestrowalem chce kupic ktoras z tych dwu plytek (Asrock lub ECS), mam do tego Durona 700MHz @800 (6x133), nie wiem co wybrac, w zasadzie to i tak za ta cene jeden shit ale ECS ma dodatkowo ten czytnik kart, docelowo wlepie tam za jakis czas Durona 1200 @ 1250(7.5x166) ale narazie chcialbym sie dowiedziec czy ten 700 na tym pojdzie bo podobno ten ECS ma problemy ze starymi Duronami ja na tym wiele krecic nie bede to moze wystarczy mi ten Asrock?? zaufania do ECS zupelnie nie mam, a ASsrock to w koncu filia ASUSa, nie chcialem nowego watka zakladac to moze mi ktos bardzo bardzo krootko i szybko napisze jednym zdaniem ktora z tych plyt DLA mnie bedzie lepsza do tych Duronów? (na 2-3 miechy bedzie 700 a potem w wakacje 1200) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Jesli nie krecisz to obie beda rowne. Bierz ta co ma ladni3jszy kolor albo jest tansza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 hellou wlasnie sie zarejestrowalem chce kupic ktoras z tych dwu plytek (Asrock lub ECS), mam do tego Durona 700MHz @800 (6x133), nie wiem co wybrac, w zasadzie to i tak za ta cene jeden shit ale ECS ma dodatkowo ten czytnik kart, docelowo wlepie tam za jakis czas Durona 1200 @ 1250(7.5x166) ale narazie chcialbym sie dowiedziec czy ten 700 na tym pojdzie bo podobno ten ECS ma problemy ze starymi Duronami ja na tym wiele krecic nie bede to moze wystarczy mi ten Asrock?? zaufania do ECS zupelnie nie mam, a ASsrock to w koncu filia ASUSa, nie chcialem nowego watka zakladac to moze mi ktos bardzo bardzo krootko i szybko napisze jednym zdaniem ktora z tych plyt DLA mnie bedzie lepsza do tych Duronów? (na 2-3 miechy bedzie 700 a potem w wakacje 1200) bierz ładniejszą (Asrock to nie filia ASUSA - to jest firma, którą asus kupił) Nie wiem jak inni - ale ja powiem tak: D1200 - zaniechaj :D kup Durona 1400/1600/1800 - cena będzie niewiele wyższa, a przerobisz sobie do athlona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisticGohan Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 nie no z tym Duronem to jest tak ze juz go od roku mam i jak na wakacje kupie XP2400/2500 do tego ASUSa to gdzies sie upchnie Durona co do plyty to twierdzicie ze jesli nie brac pod uwage OC to obie sa identyczne? to moze lepiej wziac ECSa - mam za darmo wtedy czytnik kart (chociaz sam nie mam kart ;) ), z drugiej strony nie podobaja mi sie ECSy , cena ta sama prawie: ASrock 130zł (pcprojekt Krakow), ECS 126zł (dekanex Krakow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 co do plyty to twierdzicie ze jesli nie brac pod uwage OC to obie sa identyczne? nikt tak nie powiedział to moze lepiej wziac ECSa - mam za darmo wtedy czytnik kart (chociaz sam nie mam kart ;) ), dokładnie - sprzedasz go za 40 zł i kupisz sobie za to lakier electon do modowania Durona na Athlona lub Athlona na Bartona + Chłodzenie na chipset (ZM32NB) z drugiej strony nie podobaja mi sie ECSy to bierz asrocka - wszyscy doradzają ci kupno płyty która ci się bardziej podoba , cena ta sama prawie: ASrock 130zł (pcprojekt Krakow), ECS 126zł (dekanex Krakow) za ECSem przemawia to, że VMod jest bajecznie prosty - i nie trzeba nic lutować, a więc nie musisz bawić się w Drutmody socketowe płyty są low-end i wg mnie są ok różnic w wydajności brak (albo mieszczą się w granicach dopuszczalnego błędu pomiarowego) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...