lopik_ Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Mam taki problem chciałem zmienić nazwe pliku (filmu) i sie nie da pisze mi że "Nie można zmienić nazwy [nazwa pliku] Plik jest używany przez inną osobę lub program" i to nie tylko z nazwą pliku tylko też nie moge np. przenieść pliku ani usunąć zamknąłem wszystkie możliwe programy i nic uruchomiłem ponownie kompa nic nie <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span>łem i nic dalej to samo a gdy sie dotykam tego pliku (tj. klikam prawym przyciskiem mysz i daje właściwości lub klikam dwa razy lewym to przez chwile nic sie nie dzieje a procek ma 100% used ) dziwne nie wiem co to może być jak myślicie czym to jest podajcie jakiś przykład thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 moge Ci tylko podpowiedziec jak kasowac takie pliki. start->akcesoria->wiersz polecenia i tam z palca del nazwapliku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 moge Ci tylko podpowiedziec jak kasowac takie pliki. start->akcesoria->wiersz polecenia i tam z palca del nazwapliku ok dzięki ale ja akórat nie chce tego pliku kasować tylko zmienić nazwe a tu klapa nie da sie :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 total commander, jak nie pujdzie to total commander + wyłaczenie explorer.exe no chyba, ze wisi jakis program, np jakis player filmów trzyma ten plik, no ale restart kompa chyba robiłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 zrob w wierszu polecen tylko sprobuj komende dosowa na zmiane pliku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 total commander, jak nie pujdzie to total commander + wyłaczenie explorer.exe no chyba, ze wisi jakis program, np jakis player filmów trzyma ten plik, no ale restart kompa chyba robiłeś robiłem restart i po restarcie pierwsze co zrobiłem to chciałem zmienić nazwe pliku i kicha nie dało sie :cry: HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Rowniez pod XP pojawialy mi sie takie problemy z kilko wiekoszymi plikami, ja naszczescie chcialem je usunac wiec poszedl delete z pod dos-a :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 teraz zauważyłem że jak dotykam ten plik i procek ma used 100% popatrzyłem w menadżer zadań i to explorer zajmuje te chwilowe 100% kurde czym to może być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=508...5&highlight=avi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 problem rozwiązany trzeba odpalić regedit i przejść do: HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Classes/CLSID/{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}/InProcServer32 trzeba usunąć ostatni człon (folder) czyli InProcServer32 z rejestru, i restarcik systemu. Teraz można usuwać dowoli, jedyna wada tego sposobu to to, że jak kliknie się film prawym/właściwości to na zakładce podsumowanie nic nie pokaże -ale po co to komu. :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...