Opas Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Zmieniłem mojego sędziwego już Asusa P4PE na takie cuś :lol: jak w tytule. Nie bedę ukrywał, że z dwóch powodów, niezła cena i dualDDR Bede miał to mobo pod koniec tygodnia Miał bądź ma ktoś takiego Soltka jak w tytule? najbardziej mnie interesuje Soltek RedStorm2 Overclocking Utility Coś jest na stronce producenta, ale jakoś nędznie opisane i może ktoś miał osobiście z tym do czynienia? Wiem że Soltek robi niezłe płyty pod amdziaki a jak z intelem? Tutaj są dane płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr19772 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Witam Płyta jak na Solteka jest OKej ;) złożyłem na razie 2 kompy na tej płycie u uważam że soltek robi super płyty :) Jeśli chodzi o funkcję Red Storm2 to powiem że nie korzystałem z nich. Mogę zobaczyć co pisze instrukcja obsługi płyty u mojej dziewczyny to najwyżej podeślę zdjęcie opisanej tej Funkcji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Miałem tą płytke zanim zmieniłem na Abita i powiem ci,że była więcej niż ok.Naprawde wydajne i stabilne mobo,troche żałuje wymiany na AI7 ale trudno nie jest żle.A funkcją redstorm za bardzo sie nie podniecaj,bo słabiutko to wygląda (w porównaniu do Abita)i nie ma za wiele opcji. Ogólnie 4+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opas Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Juz ja załozyłem, rzeczywiscie smiga całkiem nieźle, jest stabilna, bios wszystko co do overclockingu przydatne posiada, kreci sie nieźle :) red storm taki sobie ale duży + ze nie trzeba resetowac kompa przy kręceniu procka i na bieżąco można kontrolować tremperature jaka ma przy danym FSB :), na dłuższą metę rzeczywiście nieprzydatny, gryzie sie ze speedfanem do którego sie przyzwyczailem (zwiesza kompa :wink: ) Na + są 4 gniazda wiatraków z kontrola obrotów Co zastanawiające AIDA32 podaje ze PAT jest właczony :), ale w to nie wierze za bardzo :), czym innym to sprawdzić, ma ktoś jakiś pomysł? No i w AIDZIE podskoczyła przepustowość pamiatek znacznie w porównaniu do mojego 845PE bez duala, teraz na ddrach jak w podpisie jest około +800MB/s w góre przy odczycie i +około 500MB/s w góre przy zapisie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...