Smartek Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 No wlasnie, moze juz to bylo - ale wyszukiwarka mi nie dziala :(, postanowilem wiec zapytac Was. Nigdy nie montowalem nawet wiatraczka na procku..., czy "zlozenie" takie zestawu bedzie trudne? Dam sobie rade? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=65917 <-- myslalem o tym ogloszeniu, czy tam sa dobre czesci? Z gory wielkie dzieki za pomoc! pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Tzn. ze nigdy nie skladales i nie zmieniales np. radiatora i wiatraka z procka? Ja to robilem, i wiem ze doswiadczenia z tego bardzo mi sie przydadza przy skladaniu mojego WC. Oj ile razy nakladalem paste termoprzewodzaca, juz jestem mistrzem w tym 8) bo za pierwszym razem dalem za duzo i komp mi sie nawet nie chcial wlaczyc. I wlasnie dlatego te doswiadczenia sa wazne, zeby sie uczyc na wlasnych bledach. Mysle ze jesli obczytasz sie roznych artykolow i bedziesz uzywal forum to poradzisz sobie. Musisz byc ostrozny, i tyle. Jak bylem maly to bardzo lubilem klocki lego, teraz to wkladanie czesci i patrzenie jak sie np. kreca, mnie kreci - cos w rodzaju lego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Hej Trudne to za bardzo nie jest -trudniej mi było dzieciakowi Dartha Vadera z Lego złożyć :) WC to takie Lego dla dużych dzieci :D - no offence. Najpierw poczytaj forum - dokładnie. Sprawdź jaki masz sprzęt - rozstaw otworków w płycie gł. (czy będziesz potrzebował zapinki na blok), na karcie grafiki, zastanów sie po co Ci to WC - żeby było cicho, czy żeby OC robić - bardziej wymagający zestaw. Poogladaj sobie jak inni rozmieścili swoje WC w obudowie(foty na Tweak i innych stronach) - można się kupę fajnych sposobów dopatrzeć. Dopiero jak już się namyślisz pomierzysz, wyobrazisz sobie co gdzie i jak poukładasz to sobie zacznij sprzęt kupować. Pamiętaj zawsze sprawdź szczelność zmontowanego układu poza kompem - lepiej żeby ciekło do miski niż do komputera. Jak już jesteś pewien że działa ok to wtedy zamontuj. Uważaj przy zakładaniu bloku na proca - nie ukrusz jądra AMD, uważaj też jaką pastą smarujesz - te z domieszką srebra przewodzą prąd więc nie można nimi usmarować całego proca bo pozwierasz mostki i go załatwisz - ja używam Artic Ceramique ale tylko tyle żeby starczyło. Acha jak chcesz obudowę modować to zrób to zanim założysz WC - będzie prościej , a poza tym nie trzeba raz zmontowanego układu zdejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 WC to takie Lego dla dużych dzieci :DZgadzam sie. 8) Ale past z srebrem nie trzeba sie obawiac, wystarczy tylko posmarowac jadro i nic innego. Mozna uzywac karty kredytowej lub zylety. Ja uzywam zylete (raczej staram sie nie poryswac jadra :o ) i daje cienutka, plaska warstwe. Smartek, predzej czy pozniej przydadza Ci sie te instrukcje (nawet jesli nie bedziesz uzywal pasty firmy Arctic): Arctic Ceramique: http://www.arcticsilver.com/ceramique_instructions.htm Arctic Silver: http://www.arcticsilver.com/arctic_silver_...nstructions.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Co do past to raz jak mi się udało przesmarować Duronka właśnie taką z domieszką srebra to wziąłęm go i szczotką do zebów (starą :) ) szczyściłem pod kranem ;) - do dziś działa. Od nakładania pasty mam starą kartę od telefonu , czyli coś jak Ty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Co do past to raz jak mi się udało przesmarować Duronka właśnie taką z domieszką srebra to wziąłęm go i szczotką do zebów (starą :) ) szczyściłem pod kranem ;) - do dziś działa. Od nakładania pasty mam starą kartę od telefonu , czyli coś jak Ty. Za linki thx. Ups, pomylilem nicki, to glownie jest skierowane do Smartek :P Ale ciesze sie ze moge pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 OK, dziekuje chlopaki za posty..., na pewno sie przydacie :) pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gua Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 He he ja Cie Smartek nie chce straszyć po moim 1 montowaniu WC komp mi sie rozwali pewnie proc sie spalił ale mam kompa na gwarancji a to napewno nie jest moje ostanie montowanie WC (u siebie jak i u innych osóB) tylko teraz kupie sobie jakąś dobrą paste. A jak będe miał kompa działającego to sobie napewno WC zamontuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...