jezol Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 siema mam Athlona XP 2400 z wiatraczkiem Silent Breez 462 II. Plyta głowna Microstar KT4AV. Normalnie temperatura mi sie trzymala kolo 48 - 54 stopnie. Ale ostanio dochodzi nawet do 61. Mialem max 54 stopnie jak gralem w jakas gre a teraz mam 61 jak mam tylko system uruchomiony. W Pc alert 2004 nadal wyswietla ilosc obrotow wiatraczka jak przed zmiana temperatury. Do jakiej temperatury maxymalnie moze dojsc taki procesor ?? Wymienic wiatraxzek ?? jaki bedzie najlepszy ?? Z gory dzieki za odpowiedzi !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 ta temperatura podskoczyla "z dnia na dzien" czy po jakims dluzszym nieuzytkowaniu kompa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 podskoczyla z dnia na dzien. Komp chodzi srenio z 5 - 6 godzin dziennie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Moze dlatego, ze sie cieplo zrobilo? jak z temperatura otoczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 temperatura otoczenia sie niemenila nadal kolo 24 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Nie mam pojecia co sie moze dziac, ze twoja temperatura po prosta wzrosla z dnia na dzien. :? Ja bym s'flashowal biosa, kiedy to zrobilem na moim MSI KT3 Ultra2 temperatury spadly o okolo 5 stopni. Mozesz tez zdjac wiatrak i radiator i wszystko dokladnie przeczyscic, i/lub kupic sobie Arctic Ceramique lub Arctic Silver 5 i zapodac paste na jadro procesora. Jesli Ci zalezy na jeszcze bardziej wydajnym chlodzeniu to kup np. Gigabyte 3DCooler (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22171194) lub Thermalright ALX-800 z proline.pl, lub jeszcze cos innego. Ja uzywam Thermalright ALX-800 z wiatrakiem 80x80 Coolermaster na 2800RPM. Mam temperatury 38-45 (minimum i maksimum) na Athlon XP 2000+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 zanim kupisz nowe chlodzenie radze tak ja przedmowca przeczyscic radiator i wentyl z kurzy, zapdoac jakas paste i dokladnie umocowac radiator na rdzeniu, moze radiator sie jaos zsunal z procka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 moze to pomoze mialem ten sam problem http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=448...ght=temperatura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Tak jak poprzednicy pisali - "odkurz" kompa, nałóż nową paste - ja tak robie raz na jakiś czas (około 3miechy) i od razu temp spada o pare stopni. A jaka ładną warstwe około 1cm wyciągam z radiatora :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 a jaka powinna byc temperatura procka athlon xp 2400 jezeli jest uruchomiony sam system (mam system xp prof} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Generalnie temperaturki powinno sie trzymac ponizej 50 stopni przy chlodzeniu konwencjonalnym oraz ponizej 40 stopni przy chlodzeniu woda. Przynajmniej ja sie trzymam takiej zasady. Ale wielu jest szczesliwych z temperaturami do 58C przy dobrym podkreceniu. Mysle ze nigdy nie powinno sie wychodzic ponad 60C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekxy Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 cóz mogę powiedzieć ja na moim tulipanku mam średnio 55' a jak sie zmęczy to i 60' ma i co z tego... :twisted: jest diabelski to i temperatura musi być piekielna, robiłem dużo żeby obniżyć temp. ale już mi sie odechciało zabaw - zapragnąłem ciszy i ciepła ;) i mam - zamknąłem dziada i niech sie poci jak mu tak dobrze :) A co do twojego pytania to wpisz w przeglądarce nazwe procka i zobacz na specyfikację procesora ok mój o ile sie nie myle pracuje w max temp 75' sprawdź jeśli to cię strasznie nurtuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caminero Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Mam taka sama plyte czyli MSI KT4AV, no i program PC Alert zawyza temp na procku o 4C, uzywam MBM5 i odczyt z BIOSu pozwolily mi to stwierdzic. Wiec spokojnie odejmij sobie od odczytu PC Alerta 4C (oczywiscie jezeli bazowales tylko na odczycie PC Alerta):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafix Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 zmień chłodznie bo silent breze 462 II jest nie wydajne tylko ciche i za drogie ja mam radiator silent breze 462 II i na niego założyłem wentylator od 2450 pro i tem. w spoczynku jest 39-40 a w stresie 46 stopni a wentylator ma 4200 obr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...