Skocz do zawartości
tumi

dziwny program

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam taki problem siostra lazila po necie i teraz jest jakis dziwny programik zainstalowany (nie jest to dialer), nazywa sie "winupd.exe". zainstalowal sie na kompie i teraz wysyla maile co bardzo utrudbnia prace na kompie. po wpisaniu w uruchom msconfig zakladka uruchamianie, jest tam zaznaczony czyli uruchamia sie ze startem systemu. moze mi ktos powiedziec jak go usunac???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten program nie ma takiego skrutu ktory siedzi w dodaj/usun programy, jest on w katalogo c:/windows/windows32/ posiada on 3 pliki i nawet jak je usunbe to znowu sie odradzaja, nie wiem jak mam go usunac na trwale, a windowsa nie chce instalowac od nowa, prosze o propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj antywirem, jak nie da rady to usuń go ręcznie (wcześniej wyłączając), usuń go z autostarta za pomocą edytora rejestru, zainstaluj jakiegoś fire walla i w nim zablokuj mu dostępu do netu, jak nic nie pomoże to format i po kłopocie :twisted:

Więc dużo jest sposobów na ten problem, pokombinuj i napewno się uda ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie pozostaje mi nic innego jak format :( to jest ten robak Beagle.N juz sciagnalem nawet z mksa program ktory ma go eliminowac wywalilem jego wpisy z rejestru, usunalem pliki z dysku i procesy wywalilem, Niestety po restarcie kompa wszystko powraca do normy :( ma ktos jeszcze jakis pomysl oprocz formata?/??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie pozostaje mi nic innego jak format :( to jest ten robak Beagle.N juz sciagnalem nawet  z mksa program ktory ma go eliminowac wywalilem jego wpisy z rejestru, usunalem pliki z dysku i procesy wywalilem, Niestety po restarcie kompa wszystko powraca do normy :( ma ktos jeszcze jakis pomysl oprocz formata?/??

http://securityresponse.symantec.com/avcen...er/FxBeagle.exe ??

i przy okazji: http://securityresponse.symantec.com/avcen...er/FxNeskyB.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi