tumi Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 witam mam taki problem siostra lazila po necie i teraz jest jakis dziwny programik zainstalowany (nie jest to dialer), nazywa sie "winupd.exe". zainstalowal sie na kompie i teraz wysyla maile co bardzo utrudbnia prace na kompie. po wpisaniu w uruchom msconfig zakladka uruchamianie, jest tam zaznaczony czyli uruchamia sie ze startem systemu. moze mi ktos powiedziec jak go usunac??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 to jest automatyczny update windowsa , wylacz badziew moj komputr --- wlasciwosci--aktualizacje i odznacz akualizuj cos tam cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumi Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 to co podales mam juz od dawna wylaczone, a program nadal chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 to co podales mam juz od dawna wylaczone, a program nadal chodzi to go usun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumi Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 ten program nie ma takiego skrutu ktory siedzi w dodaj/usun programy, jest on w katalogo c:/windows/windows32/ posiada on 3 pliki i nawet jak je usunbe to znowu sie odradzaja, nie wiem jak mam go usunac na trwale, a windowsa nie chce instalowac od nowa, prosze o propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 jakiś trojanik? przeskanuj system programem "Spybot - Search & Destroy" albo może nawet AdAware go usunie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 ...po wpisaniu w uruchom msconfig zakladka uruchamianie, jest tam zaznaczony ... moze mi ktos powiedziec jak go usunac???Odznaczyć w msconfig :wink: - nie będzie się już uruchamiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumi Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 tez juz probowalem odznaczyc, jest teraz odznaczony ale ciagle sie wlacza, jak widac nie jest to proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 odznacz go w ms config, zakoncz jego proces, odszukaj i wywal z dysku, i wszytko musi zadzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Beagle.N Po uruchomieniu przez użytkownika pliku robaka tworzy on na dysku swoją kopię w pliku winupd.exe oraz modyfikuje tak rejestr by jego kopia była automatycznie uruchamiana przy każdym starcie systemu Windows. Może o to chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Spróbuj antywirem, jak nie da rady to usuń go ręcznie (wcześniej wyłączając), usuń go z autostarta za pomocą edytora rejestru, zainstaluj jakiegoś fire walla i w nim zablokuj mu dostępu do netu, jak nic nie pomoże to format i po kłopocie :twisted: Więc dużo jest sposobów na ten problem, pokombinuj i napewno się uda ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumi Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 chyba nie pozostaje mi nic innego jak format :( to jest ten robak Beagle.N juz sciagnalem nawet z mksa program ktory ma go eliminowac wywalilem jego wpisy z rejestru, usunalem pliki z dysku i procesy wywalilem, Niestety po restarcie kompa wszystko powraca do normy :( ma ktos jeszcze jakis pomysl oprocz formata?/?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Spróbuj użyć stingera McAffe'go. http://vil.nai.com/vil/stinger/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 chyba nie pozostaje mi nic innego jak format :( to jest ten robak Beagle.N juz sciagnalem nawet z mksa program ktory ma go eliminowac wywalilem jego wpisy z rejestru, usunalem pliki z dysku i procesy wywalilem, Niestety po restarcie kompa wszystko powraca do normy :( ma ktos jeszcze jakis pomysl oprocz formata?/?? http://securityresponse.symantec.com/avcen...er/FxBeagle.exe ?? i przy okazji: http://securityresponse.symantec.com/avcen...er/FxNeskyB.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumi Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 witam mam dobra nowine. programik McAffe poradzil z nim sobie. dzieki za wszystko pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...