Sowiak Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Mam karte graficzna (taka jak w podpisie). W poniedzialek zainstalowalem dwa wiatraczki do budy: jeden z tylu drogi na przeciw grafiki tak aby owiewala GPU, wszystko bylo ladnie. Przedwczoraj we wtorek wlaczylem kompa okolo godziny 13. Zaczalem sciagac wiekszy pliczek, poklikalem sobie potem troche w necie, wylaczylem monitor na jakies 2 h - plik sie dalej sciagal. Potem dalej sie pobawilem w necie - plik sie dalej sciagal. Wylaczylem monitor na noc i kompa zostawilem wlaczonego by plik sie dalej sciagal. Gdy nastepnego dnia przyszedlem ze szkoly okolo 15:30 rozpakowalem to co sciagnalem. Zainstalowalem nowe stery ktorych gra, ktora kupilem wymagala (BF: VIETNAM) wymagala i zaczolem grac. Gralem do okolo 21 z malymi przerwami - bylo wszystko ladnie. Potem gdzies o 22 wlaczylem BFa, i juz w intro pojawil sie bialy artefakt grubosci palca po przekontnej ekranu i takie sniezenie. Gdy po intro wlaczylo sie menu zaczely znikac jego komponenty i gra slimaczyla sie niemilosernie (0,1 fps moze) w menu. Zrestartowalem kompa wlaczylem BF - dalej to samo. W kazdej innej grze tez pojawiaja sie artefakty. Dzis dalem odpoczac przez noc no i nie dziala, zmienilem stery - dalej nic. Karta byla tylko raz krecona i to tylko na chwile z jakies 6 miechow temu, ma 1 rok. POMOCY!! CO ROBIC? JAK SPRAWDZIC CO SIE STALO? Z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 możę wentylator na karcie stanął? Sprawdź to! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Karta nie ma wentylatora - nigdy nie miala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 rozumiem ze ten pierwszy wiatrak do obudowy byl(jest) wyciagajacy cieple powietrze z obudowy.(chodzi o ten wiatrak co zamatowales z tylu.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Ten z tylu wyciaga ten z poku wtlacza. Po zmniejszeniu zegarow GPU/Pamieci do niskich wartosci karta chodzi ok, wiec ewidetnie jest "walnieta" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 ,,Zainstalowalem nowe stery ktorych .....,, o jakie stery chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Referencyjne 56.56, nie bylo zadnych problemow - do czasu, zmiana na nowsze i starsze nie pomogla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 no to mnie ,,pocieszyłeś,, bo juz mnie palce świerzbialy do tych najnowszych ale dam sobie spokój , z doświadczenia widzę ze najwydajniejsze i bezkonfliktowe do tej karty sa (przynajmniej u mnie )43.45 - może nie aktywowałeś w tych nowych colbitsów (zakladek) podobno maja autooverclocking - a czy wczesniej odinstalowałeś poprzednie (bo lubi sie zrobić taka sieczka że nie dojdziesz do ładu) pozdr PS teraz dopiero sie kapnąłem ty piszesz o 56.56 -a z tego co wiem miały one drobne błędy od paru dni sa juz 56.64 (podobno bledy poprawiono) czytaj też na http://www.nvision.pl/forum/index.php?showtopic=10900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Zauwazylem... Nadal nie wiem czego to wina. Wykluczja sie wzajemnie fakty: ni to przegrzanie ni to brak napiecia :x Nie wiem moze reinstall Wina pomoze... Nie wiem poproboje. Jednej rzeczy sie przy okazji nauczylem. ZADNYCH NIEFIRMOWYCH KART!! JUZ NIE KUPIE NIC PRESTIZOWEJ I NIEZWYKLE ZNANEJ (loool) FIRMY PALIT :o Gainward i MSI only :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...