BARTON Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Mój barton chodzi na 2310mhz przy zasilaniu 1.85v.Dlaczego k***a więcej nie pojdzie .plyta taka jak w podpisie.Temperatura na podkręconym to 54 w stresie.Na athlonie 1700+ 0.13 bylo k***a dokladnie to samo,czyli tez max napięcie 1.85.plyta to EPOX 8rda REV2.1 z biosem 27.8 :oops: :oops: .2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Barton ja tez pytam dlaczego??i na razie nic , trza by było zapytać w Epox-sie .Przy 1,875 Vol. komp się resetuje ,prawda??!!hehe,myślałem że to wina proca lub zasiłki ale nic z tych rzeczy 2,7GHz uzyskałem na 8RDA3I przy 2,00 Vol. i nie było problemu.Sam sie tym nie przejmuję bo mój dziku chula na 2,5GHz przy 1,85 VOl. a kasy na np. Abita troche szkoda. P.S. u kumpla na Rev 2,1 to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Czy to wina epoxsa czy biosu.jaką masz datę biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Mój barton chodzi na 2310mhz przy zasilaniu 1.85v.Dlaczego k***a więcej nie pojdzie .plyta taka jak w podpisie.Temperatura na podkręconym to 54 w stresie.Na athlonie 1700+ 0.13 bylo k***a dokladnie to samo,czyli tez max napięcie 1.85.plyta to EPOX 8rda REV2.1 z biosem 27.8 :oops: :oops: .2003 Jest to związane z zabezpieczeniem na płycie. Ciekawe jest to, że jedne proce idą 2V a inne płyta blokuje na 1.85V. Starsze thoroughbredy z defaultowym napięciem 1.6V mają szanę chulać 2V a nowsz CPU z 1.5 i poniżej często nie. Są sposoby na obejściw tego ale trzeba dłubać przy płycie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 ale czy nowy bios pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 ale czy nowy bios pomoże. To jest zabezpieczenie OVP - Over Voltage Protection i o ile wiem to żaden bios nie pomoże ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 limitowane edycje są stworzone do podkręcania.mój kolega ma epoksa 8rda+ rev2.2 i jemu działa napięcie wyższe niz1.85.epoxs nie mogl mi tego zrobićććć.Moj kolega ma nowszy bios mianowicie 17.10.2003. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Twój kolega ma rev 2.2 a Ty 2.1 stąd on może pochulać na wyższym napięciu i na mnożnikach powyżej 12,5 (ktoś wspominał że rev 2.2 je obsługuje :? ) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 zasiłkę masz słabą wiec moze to przez nią :?: za małe napięcie daje na vcore i tak naprawde jiema tych 1.85 tylko mniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 obecnie zasilacz mi sie spalil,dostalem jakiegoś habazia co sie nazywa ropla.jaki zasilacz mam kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Chieftec 420W by mieć jeszcze zaps mocy lub Hunt Key 400W ewentualnie jakiś Be Quiet. Jeśli kasy masz więcej to Antec True Power ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 FumFel_20 @ epoxer to nie zasilacz, czytajcie uważnie,miałem pożyczonego RDA3I i elegancko chodziło, epoxer masz chyba rację bo wygląda mi to na jakąś blokade sprzętową Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 a bios pomoże o to mi chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 FumFel_20 @ epoxer to nie zasilacz, czytajcie uważnie,miałem pożyczonego RDA3I i elegancko chodziło, epoxer masz chyba rację bo wygląda mi to na jakąś blokade sprzętową Czytam uważnie ... kolega pytał jaki ZASILACZ polecamy bo mu się spalił. Nie pisałem, że to wina zasiłki a zabezpieczenia na płycie ... :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 FumFel_20 @ epoxer to nie zasilacz, czytajcie uważnie,miałem pożyczonego RDA3I i elegancko chodziło, epoxer masz chyba rację bo wygląda mi to na jakąś blokade sprzętową Czytam uważnie ... kolega pytał jaki ZASILACZ polecamy bo mu się spalił. Nie pisałem, że to wina zasiłki a zabezpieczenia na płycie ... :!: W każdym bąc razie : -nowy BIOS tu nie pomoże -nie ma na to mądrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 zmieniłem bios i nic .Epoxer jak obejść to zabezpieczenie powiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 napięcia aida wykrywa takie +5v 4.87 -5v 5.22 + 12v 12.54 -12v12.24 vbat 3.16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 jak ominąc to zabezpieczenie .powiedzcie jak zrobie wszystko aby tylko dzialolo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 BARTON napiecia z aidy to se mozesz o kant doopy pobić.Miernikiem zmierz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 trz ago mieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 epoxer a ty jaką revizje tego epoxa posiadesz.Epoxer mnie mnożnik 12.5 dziala bez zażutu ,powiedz jak ominać to zabezpieczenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 epoxer a ty jaką revizje tego epoxa posiadesz.Epoxer mnie mnożnik 12.5 dziala bez zażutu ,powiedz jak ominać to zabezpieczenie Posiadam rev 1.1 i na mojej płycie zabezpieczenie wygląda inaczej. Dyskusja o zabezpieczeniu w rev 2.1 jest TU (zachodnie forum) Możesz też poszukać w na forum NHORCERSHQ w dziale Epox Link Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Umm.... moze to nic madrego, ale moze po zmianie def napiecia przez drut moda, cos sie zmieni? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 byłem u kumpla co ma epoxa rev 2.2.wziołem moj zasilacz .u niego nie dzialało napięcie wyższe niż 1.80,chyba przez radka 9500 podrasowanego.co o tym myślicie mój zasilacz jest złomem .po skręceniu radosława napięcie szło wyzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 jak sie robi drut moda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 a może macie takie problemy typu Chipset nvidia+KArta ATI=Nieuruchamianie się niektorych programów .np fraps.trzeba go instalować po kilka razy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Najpierw zmien zasilacz, bo Codegen to wyjatkowy szajs, potem sprobuj drutmodem sie pobawic. I jeszcze pare uwag: - PAMIETAJ ZE MOZESZ SAM CZEGOS POSZUKAC NA FORUM, A NIE TYLKO PYTAC INNCYH!! - nie powinno sie walic postow zaraz po sobie - od tego masz opcje zmien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTON Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 dzięki epoxer.usunołem rezystor i pin 16 i mogę się cieszyć wysokim napięciem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 BARTON dostajesz zolta kartke za slownictwo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Moj Epoxik rev 2.2 ciagnie wyzsze napiecie proca niz 1,85 wiec jest ok, ale juz mnoznik wyzszy niz 12,5 nie daje rady :( Ten mod OVP jest chyba jednym z prostszych jakie mozna wykonac na tej plytce wiec mozna poprobowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...