Skocz do zawartości
BARTON

Epox 8RDA+ REV2.1max napięcie 1.85 Dlaczego

Rekomendowane odpowiedzi

Mój barton chodzi na 2310mhz przy zasilaniu 1.85v.Dlaczego k***a więcej nie pojdzie .plyta taka jak w podpisie.Temperatura na podkręconym to 54 w stresie.Na athlonie 1700+ 0.13 bylo k***a dokladnie to samo,czyli tez max napięcie 1.85.plyta to EPOX 8rda REV2.1 z biosem 27.8 :oops: :oops: .2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barton ja tez pytam dlaczego??i na razie nic , trza by było zapytać w Epox-sie .Przy 1,875 Vol. komp się resetuje ,prawda??!!hehe,myślałem że to wina proca lub zasiłki ale nic z tych rzeczy 2,7GHz uzyskałem na 8RDA3I przy 2,00 Vol. i nie było problemu.Sam sie tym nie przejmuję bo mój dziku chula na 2,5GHz przy 1,85 VOl. a kasy na np. Abita troche szkoda.

P.S.

u kumpla na Rev 2,1 to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój barton chodzi na 2310mhz przy zasilaniu 1.85v.Dlaczego k***a więcej nie pojdzie .plyta taka jak w podpisie.Temperatura na podkręconym to 54 w stresie.Na athlonie 1700+ 0.13 bylo k***a dokladnie to samo,czyli tez max napięcie 1.85.plyta to EPOX 8rda REV2.1 z biosem 27.8 :oops:  :oops: .2003

Jest to związane z zabezpieczeniem na płycie. Ciekawe jest to, że jedne proce idą 2V a inne płyta blokuje na 1.85V. Starsze thoroughbredy z defaultowym napięciem 1.6V mają szanę chulać 2V a nowsz CPU z 1.5 i poniżej często nie. Są sposoby na obejściw tego ale trzeba dłubać przy płycie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

limitowane edycje są stworzone do podkręcania.mój kolega ma epoksa 8rda+ rev2.2 i jemu działa napięcie wyższe niz1.85.epoxs nie mogl mi tego zrobićććć.Moj kolega ma nowszy bios mianowicie 17.10.2003. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FumFel_20 @ epoxer

to nie zasilacz, czytajcie uważnie,miałem pożyczonego  RDA3I i elegancko chodziło,

epoxer masz chyba rację bo wygląda mi to na jakąś blokade sprzętową

Czytam uważnie ... kolega pytał jaki ZASILACZ polecamy bo mu się spalił. Nie pisałem, że to wina zasiłki a zabezpieczenia na płycie ... :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FumFel_20 @ epoxer

to nie zasilacz, czytajcie uważnie,miałem pożyczonego  RDA3I i elegancko chodziło,

epoxer masz chyba rację bo wygląda mi to na jakąś blokade sprzętową

Czytam uważnie ... kolega pytał jaki ZASILACZ polecamy bo mu się spalił. Nie pisałem, że to wina zasiłki a zabezpieczenia na płycie ... :!:

W każdym bąc razie :

-nowy BIOS tu nie pomoże

-nie ma na to mądrego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

epoxer a ty jaką revizje tego epoxa posiadesz.Epoxer mnie mnożnik 12.5 dziala bez zażutu ,powiedz jak ominać to zabezpieczenie

Posiadam rev 1.1 i na mojej płycie zabezpieczenie wygląda inaczej.

Dyskusja o zabezpieczeniu w rev 2.1 jest TU (zachodnie forum)

Możesz też poszukać w na forum NHORCERSHQ w dziale Epox Link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem u kumpla co ma epoxa rev 2.2.wziołem moj zasilacz .u niego nie dzialało napięcie wyższe niż 1.80,chyba przez radka 9500 podrasowanego.co o tym myślicie mój zasilacz jest złomem .po skręceniu radosława napięcie szło wyzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw zmien zasilacz, bo Codegen to wyjatkowy szajs, potem sprobuj drutmodem sie pobawic.

I jeszcze pare uwag:

- PAMIETAJ ZE MOZESZ SAM CZEGOS POSZUKAC NA FORUM, A NIE TYLKO PYTAC INNCYH!!

- nie powinno sie walic postow zaraz po sobie - od tego masz opcje zmien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj Epoxik rev 2.2 ciagnie wyzsze napiecie proca niz 1,85 wiec jest ok, ale juz mnoznik wyzszy niz 12,5 nie daje rady :( Ten mod OVP jest chyba jednym z prostszych jakie mozna wykonac na tej plytce wiec mozna poprobowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...