dziku47 Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Witam Chodzi o to że mam 2 kompy (serwer i klient). Serwer jest podłączony do neta (jakaś radiówka, sygnał przychodzi do karty sieciowej). Na tym kompie zainstalowany jes win 2000. Na kliencie jest 98. Oba kompy połączone są siecióweczkami (czyli w serwerze znajdują się dwie: jedna od neta, druga od sieci, a na kliencie tylko jedna do sieci). Próbuje udostępnić połączenie internetowe z serwera(win2000) dla klienta(win98) ale wyskakuje mi komunikat: "Nie można włączyć usługi Udostępnienie połączenia internetowego. Połączenie przez sieć lokalną LAN jest już skonfigurowane z adresem IP wymaganym do automatycznego adresowania IP." Połączenie internetowe na serwerze skonfigurowane jest automatycznie, a sieć skonfigurowałem (serwer[ip:192.168.0.1];klient[192.168.0.2]). Sieć chodzi bez zarzutu, z tym że nie mogę rozwiązać problemu z udostępnieniem neta. Czy mógłby mi ktoś coś podpowiedzieć w tej kwestii. Z góry dziękuję. Pozdrawiam dziku47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 winroute :?: wingate :?: ccproxy :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziku47 Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Przepraszam, ale można jaśniej? Jestem początkujący i nie wiem co oznaczają te nazwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 nazwy programow :? wpisz do szukarki to Ci wywali pare stron wynikow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziku47 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Ten program mam zainstalować na jakim komputerze (czy może na obu) W jaki sposób się go obsuługuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziku47 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Mówie o tym pierrwszym programiku winroute Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 1- Jest na forum opcja 2- Winroute instalujesz na serverze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziku47 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Dzięki chłopaki za pomoc ... Zrobiłem te proxy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...