Skocz do zawartości
Rufio

Nvidie nabyc szybko musze.

Rekomendowane odpowiedzi

W zwiazku z tym co pisalem w poscie "Jakosc PixelView" rozgladam sie za nowa karta. Musi to byc Nvidia ze wzgledu na szybsze dzialanie (jakosc obrazu ma troche mniejsze znaczenie). Zastanawiam sie nad GF3 Ti 200, GF3 Ti 500, GF4 Ti 4200. Z tego co wiem to niektore GF3 Ti maja zworke "Quadro" a wlasnie taka karta interesuje mnie najbardziej. Mam teraz pytanie do specow od sprzetow graficznych:

1. Jakie karty sposrod 128MB GF3 Ti maja takowa zworke?

2. Czy sa GF4 Ti 4200 ze zworka "Quadro"?

3. Moze Quadro DDC jest wolniejsze od GF4 Ti i taka zworka nie ma sensu?

4. Jakie karty sa najlepsze jakosciowo (obraz) bo skoro nie bede mial ATI to chociaz niech Nvidia bedzie z tej lepszej jakosciowo pulki.

Nie ukrywam ze zalezy mi na rzeczowych odpowiedziach a co do ATI to niestety nie przekonacie przekonanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi to byc Nvidia ze wzgledu na szybsze dzialanie

A co to ? Czyżby ati było wolniejsze ?

Quadro jest tak samo szybkie lub wolniejsze (w grach). Quadro DCC to GF3, GF4 jest szybszy. Quadro jest szybsze w programach graficznych (3d) szczegolnie z uzyciem specjalnych sterownikow, ale jak nie zalezy ci na jakosci obrazu to raczej nie planujesz korzystac z tego rodzaju oprogramowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zwiazku z tym co pisalem w poscie "Jakosc PixelView" rozgladam sie za nowa karta. Musi to byc Nvidia ze wzgledu na szybsze dzialanie (jakosc obrazu ma troche mniejsze znaczenie). Zastanawiam sie nad GF3 Ti 200, GF3 Ti 500, GF4 Ti 4200. 

"...ze wzgledu na szybsze dzialanie" ale wzgledem czego ? Podales 3 modele o b.roznej wydajnosci i _cenie_ - bez sensu, bierzesz najszybszy model na jaki ciebie stac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zwiazku z tym co pisalem w poscie "Jakosc PixelView" rozgladam sie za nowa karta. Musi to byc Nvidia ze wzgledu na szybsze dzialanie (jakosc obrazu ma troche mniejsze znaczenie). Zastanawiam sie nad GF3 Ti 200, GF3 Ti 500, GF4 Ti 4200. Z tego co wiem to niektore GF3 Ti maja zworke "Quadro" a wlasnie taka karta interesuje mnie najbardziej. Mam teraz pytanie do specow od sprzetow graficznych:

1. Jakie karty sposrod 128MB GF3 Ti maja takowa zworke?

2. Czy sa GF4 Ti 4200 ze zworka "Quadro"?

3. Moze Quadro DDC jest wolniejsze od GF4 Ti i taka zworka nie ma sensu?

4. Jakie karty sa najlepsze jakosciowo (obraz) bo skoro nie bede mial ATI to chociaz niech Nvidia bedzie z tej lepszej jakosciowo pulki.

Nie ukrywam ze zalezy mi na rzeczowych odpowiedziach a co do ATI to niestety nie przekonacie przekonanego.

Jezeli stac Cie na gf4ti4200 to po co sie ogladac na gf3 ?

Wlasnie jutro (jak dobrze pojdzie- nie ode mnie to zalezy) bede posiadaczem Gf4Ti4200. Tylko nie wiem jeszcze jakiej firmy. Albo MSI albo Prolinka - a moze jeszcze inna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli jest wersja karty ze zworka to po co robic to programowo? Tak na marginesie to softquadro dziala z GF4 Ti?

W razie jakby zworki nie bylo.

Moze i dziala, nie sprawdzalem bo nie mam, moze ktos sprawdzal ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...