Skocz do zawartości
bbc20000

Pomocy!!! Nie moge zaladowac XP!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, mam powazny problem. Od jakiegos czasu mialem problemy z VIA sterwonikami. Jesli zalozylem na przyklad nowy sterownik to z jakiegos powodu znikal mi CD-ROM i DVD-ROM. Nie moglem odinstalowac VIA sterownikow poniewaz komputer poprostu stawal w jednym miejscu i koniec. Pomyslalem ze moze postaram sie pozbyc VIA sterwonikow ze starsza wersja VIA sterownikow 1.38. Odinstalowanie poszlo ok i sie komputer sam zresetowal tak jak powinien. Problem polega na tym ze teraz jak windows XP sie laduje to nagle wyskakuje niebieski ekran i pisze ze windows ma problem z VIA.sys sterwonikow Nie wiem co zrobic zabardzo bo nic nie dziala. Nawet SAFEMODE poniewaz ta sama informacja wyskakuje mi na ekran. Probowalem roznych rzeczy. Wczytalem Windows XP instalacyjny dysk i probowalem manualnie naprawic ten problem przy pomocy konsoli ktora znajduje sie na dysku z Windows XP. Ale nic to nie daje. Nie wiem co moge zrobic. Czy da sie moze uruchomic SYSTEMRESTORE z DOSu.

:?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Formacik to ostateczna broń do walki z windą.

Dlaczego tak drastycznie. Jest to ostateczne wyjscie. Nie ukrywam ze sie do niego uciekam ale gdybym nie mial obrazy systemu w ghoscie to bym sie zastanawial czy jest inne rozwiazanie niz zmudne instalowanie i dopieszczanie swojego wina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego tak drastycznie. Jest to ostateczne wyjscie. Nie ukrywam ze sie do niego uciekam ale gdybym nie mial obrazy systemu w ghoscie to bym sie zastanawial czy jest inne rozwiazanie niz zmudne instalowanie i dopieszczanie swojego wina.

Czesc

kAPIOr, moze sprobuj wyjsdnic Kolegom (temat znasz) - ile bugow tkwi w defaultowej instalacji kazdego Windows (np. w Rejestrze), zwlaszcza w wersji OEM. Oraz ile godzin, dni, pracy wymaga ich usuniecie. Chocby czesciowe. Bo wszystkich to raczej nigdy nie znajdziemy :-(. Dlatego pomysl: zdebugowanie Win na swoim konfigu i Ghost "czystej wersji" jest idealnym rozwiazaniem. Polecam je kazdemu. Ogromna oszczednosc czasu i nerwow..

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robisz format potem czystego widowsa ghost'ujesz i zaczynasz eksperymetowac ze sterownikami... jak to ktos juz tutaj napisal zaoszczedzisz czas i nerwy

Pomysl sie sprawdza sam tak zrobilem jak mialem problem z driverami Via z regoly nowsze wersje pomagaly :o)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie - jak to jest z tym kaszanieniem się sterów via. Coś czyję że się źle odinstalowąły. Może spróbuj poddoinstalowywać ster via z poziomu windy - z menedżera urządzeń - odnistaluj stery do dwóch hdd (na początek), po restarcie trzeba looknąć czy weszły stery ms czy nadal są via. To samo z usb i agp. I na koniec próbowałbym z nowymi sterami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi