kamien Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 co masz na mysli mowiac dziwnie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 niezbyt plynnie niedlugu zmienie potencjoretr 100K na 50K i skruce troche kabel wtedy juz wszystko powinnobyc ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 niezbyt plynnie moze byc przez slabej jakosci potencjometr, ktory skokowo rezystancje zmienia, jak wsadzisz jakiejs dobrej jakosci 50k to powinno byc ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 a ja musze powiedziec ze dzis dostałem drugo kostke twinmosa niestety nie na dłuho i co sie okazało? ze pieknie smiga przy fsb 166 na timmingach 2-2-2-6 jestem zadowolony poraz pierwszy z mojego twinmosa i asrocka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 wadim: wlasnie sprzedalem mojego twinmosa ale przed sprzedaza chcialem sprawdzic jak chodzi na 166 no i tez chodzi na 2-2-2-6 + opcja PERF, najlepsze jest to ze po ustawieniu znowu na 200mhz zapomnialem sobie przestawic na CL2.5 i okazalo sie ze chodzi 2-3-3-8 na 200mhz. Nie mialem czasu sie bawic i tez sensu za bardzo bo czekam na hynixy d43. all: kurde tez chce miec vcore moda tylko ze zrobi mi to "fachowiec"( czyt. nie ja), potrzebuje zdjecie i fachowa nazwe tego potencjometra(bo nie wiem o co pytac w sklepie). A moze wystarczy powiedziec prosze dobrej jakosci/dokladny potencjometr 50 kohm? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 EDITED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 no ja lece na goodramach, ktore przy 200mhz maja ustawowo miec CL3, u mnie smigaja na CL2 (2-3-38) + performance az do 208mhz... chyba niezle jak na takie cienkie pamiatki no ja lece na goodramach, ktore przy 200mhz maja ustawowo miec CL3, u mnie smigaja na CL2 (2-3-38) + performance az do 208mhz... chyba niezle jak na takie cienkie pamiatki no ja lece na goodramach, ktore przy 200mhz maja ustawowo miec CL3, u mnie smigaja na CL2 (2-3-38) + performance az do 208mhz... chyba niezle jak na takie cienkie pamiatki no ja lece na goodramach, ktore przy 200mhz maja ustawowo miec CL3, u mnie smigaja na CL2 (2-3-38) + performance az do 208mhz... chyba niezle jak na takie cienkie pamiatki no ja lece na goodramach, ktore przy 200mhz maja ustawowo miec CL3, u mnie smigaja na CL2 (2-3-38) + performance az do 208mhz... chyba niezle jak na takie cienkie pamiatki no ja lece na goodramach, ktore przy 200mhz maja ustawowo miec CL3, u mnie smigaja na CL2 (2-3-38) + performance az do 208mhz... chyba niezle jak na takie cienkie pamiatki no ja lece na goodramach, ktore przy 200mhz maja ustawowo miec CL3, u mnie smigaja na CL2 (2-3-38) + performance az do 208mhz... chyba niezle jak na takie cienkie pamiatki no ja lece na goodramach, ktore przy 200mhz maja ustawowo miec CL3, u mnie smigaja na CL2 (2-3-38) + performance az do 208mhz... chyba niezle jak na takie cienkie pamiatki no ja lece na goodramach, ktore przy 200mhz maja ustawowo miec CL3, u mnie smigaja na CL2 (2-3-38) + performance az do 208mhz... chyba niezle jak na takie cienkie pamiatki no ja lece na goodramach, ktore przy 200mhz maja ustawowo miec CL3, u mnie smigaja na CL2 (2-3-38) + performance az do 208mhz... chyba niezle jak na takie cienkie pamiatki no ja lece na goodramach, ktore przy 200mhz maja ustawowo miec CL3, u mnie smigaja na CL2 (2-3-38) + performance az do 208mhz... chyba niezle jak na takie cienkie pamiatki no ja lece na goodramach, ktore przy 200mhz maja ustawowo miec CL3, u mnie smigaja na CL2 (2-3-38) + performance az do 208mhz... chyba niezle jak na takie cienkie pamiatki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 hehe widze ze to zadne osiagniecie, jakie pamieci zakupic zeby działała funcja performane na niskich timmingach i fsb 166?? bo musiałem oddac juz twinmosa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 hehe widze ze to zadne osiagniecie, jakie pamieci zakupic zeby działała funcja performane na niskich timmingach i fsb 166?? bo musiałem oddac juz twinmosa :(hehe widze ze to zadne osiagniecie, jakie pamieci zakupic zeby działała funcja performane na niskich timmingach i fsb 166?? bo musiałem oddac juz twinmosa :( mysle kupic znowu twinmosy tego co mi został sprzedac i dwa identyczne, albo hynixy hmm zalezy mi na tym performancje bo to duzo daje :)hehe widze ze to zadne osiagniecie, jakie pamieci zakupic zeby działała funcja performane na niskich timmingach i fsb 166?? bo musiałem oddac juz twinmosa :( mysle kupic znowu twinmosy tego co mi został sprzedac i dwa identyczne, albo hynixy hmm zalezy mi na tym performancje bo to duzo daje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Cze zamieżam zamontować lepsze chłodzenie na mojm procku i zastanawiam sie nad http://sirius.pl/product.php?action=info&i...&id=11518&sid=1 i jak z zamontowaniem tego coolera ?? albo rozważam tylko niewiem czy bedzie wydajniejszy Thermaltake SilentBoost doradzcie ?? Jak by ktoś miał cooler tego pokroju do sprzedania prosze o kontakt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4MaX4 Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Witam mam takie pytanie chcialem sobie zminic biosa na plycie asrock k7s8x i gdy chce go sflashowac pokazuje sie cos takiego Error 3 > this file is not exist czy cos w tym stylu a i tu zaznacze ze chce sflashowac z nowszej wersji biosu na starsza jesli ktos ma jakies pomysly niech pisze. Pozdrawiam!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 WItam,czy mógłby mi ktoś w przystępny sposób opisać jak można podnieś zasilanie czyli napięcie na pamiątkach na płycie K7s8x v1.02. bo opisaliście tutaj sposób podnoszenia napięcia na procesor za pomocą potenciometra,a czy da się to somo zrobić z pamięciami ? I jeszce pytanko czy ten potenciometr do podnoszenia napięcia na procka jest okrągły i z trzema nóżkam?,bo taki tylko mi zaoferowali w sklepie z cześciami,j jakie ma być napięci tego potencjometra bo co do opru to ma być ok 50k czy 47k bedzie dobry ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gret Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 witam mam pytanie przeleciałem ten wątek i nie znalazłem odpowidzi na moje ptanie, czy jezeli posiadamy procek z zablokowanym mnoznikiem i zrobimy mobil moda i wkładając go do naszej płytki k7s8x z załadowanym biosem od Honeya bedzie mozliwość ustawienia więkrzego mnoźnika, dodam że mam Xp 2000+ mnożnik 12.5 po zmodowania mam 11 ale jeszcze nie zmieniałem biosu wiec pytam jak to bedzie wyglądało, chodziły słuchy że jak ktos ma Xp-M to w biose sie pojawia sie ta opcja ile w tym prawdy ??? dzieki i pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 arturjan : 1 http://www.ocworkbench.com 2 z potencjimetrem to nie wiem na 100% ale chyba tak 47K bedzie napewno dobry. gret 1 nie mialem doczynienia z mobile ale wiekszy mnoznik napewno ustawisz 2 no jakos z tymi mnoznikami z biosie to plota chyba ludzie wgrywali i nic sie nie zmienilo pci to ci moze pomoze(nie czesto sie widzi zalmana na asrocku http://divxfree.free.fr/photo/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Wiem ten cooler jest w cenie płyty :D, ale moze będzie Valcano 12 drozszy od mobo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 potencjometry maja wygladac tak jak wyzej, sa to wieloobrotowe o wiele dokladniejsze niz zwykle ktorymi przez drgniecie reki mozna zjarac proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Mam asrocka k7s8x i biosem z k7s8xe. Na plytce jest duron 700. Mostki L1 polaczylem. Na epoxie zmiana mnoznika dziala na tym procku bez klopotu. Na asrocku, po ustawieniu zworkami dziala tylko mnoznik 7. Na razie robilem tylko drut moda napiecia. Czy ustawienie mnoznika drut modem moze zadzialac??? Czy tego durona (spitfire) mozna przerobic na mobile?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Chłopaki juz kurde nie wiem co zrobic czy trafiłem na słabe pamieci czy co :( Ustawiam timmingi 2-2-2-6 opcja Performance fsb 166 stoi stablinie Ustawiam Perfomance 2-2-2-6 FSB 172 resety, nawet przy słabszych timmingach jak mam właczone performance mam restety :( coż to moze być? nie mam zadnych modów a pamieci jak w podpisie, czy trafiły mi sie kipepskie Hynixy?? a powiem jeszcze jedno na DFI infinity śmigałem na fsb 250 przy napieciu 2.8 V wiec chyba nie sa takie kiepskie odczyty aida fsb 166 timmingi 2-2-2-6 opcja PERFORMANCE 2260 zapis aida fsb 166 timmingi 2-2-2-6 opcja PERFORMANCE 700 wydaje mi sie ze małe :( ale to asrock wiec moze wszystko tłumaczyc. NIe mam zadnych modów zrobionych powiedzcie jakie macie wyniki w aidzie przy fsb 166 UPDATE włozyłem fsb 195 i opcja performance zdziwwłem sie mocno komp sie odpalił poł 3dmakra przesszedł niestety reset co wywniskowałem :) poprostu asrock to ciach!o i kijowy model proca mi sie trafił :) bo pamieci by na performance na pewno smigały :) bo nawet gdy normal mode ustawiłem i fsb 195 tez był resety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 no ja mam u siebie odczyt 2530 i zapis 870 magistrala 200 i timingi 2-3-3-8 i opcja performance wlaczona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 FSB 190 timmings 2-3-3-7 PERFORMANCE właczone odczyt 2400 :) i działa stabilnie :) wiec jest luxus nie wiem jak pojdzie na wiekszym fsb jutro skoncze testy bo juz mi sie chce spac ale widac brak procowi napiecia juz nic innego. ps. dzieki za pomoc nicpoń i PCI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 rob v-moda, aha czytales artykul o timingach 2-3-3-8 jest rownie wydajne jak 2-3-3-7 a duzo stabilniejsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 U mnie hynixy HYMD264646B8J-D43 chodza tak jak widac http://www.cyfronika.com.pl/artykuly28/h.jpg http://www.cyfronika.com.pl/ARTYKULY/T93XA17.jpg potencjometry maja wygladac tak jak wyzej, sa to wieloobrotowe o wiele dokladniejsze niz zwykle ktorymi przez drgniecie reki mozna zjarac proca A ile to kosztuje bo zapytalem o pomencjometr w sklepie i koles powiedzial ze 34zł kosztuje!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Mam potencjometr 100kOhm, i ma 3 nużki kture te nóżki wykożystać do tego V-moda ?? (jestem kompletnue łysy z elektroniki i 2 skrajne nużki są takie same a środkowa troszke inna :]) Ja zapłaciłem 3.90zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 srodkowa i ktoras skrajna, upewnij sie tylko zeby pomiedzy tymi nozkami co lutujes miec 100k, bo jezeli ustawisz 100k na druga pare to ta co przylutujesz bedzie miala 0 i wtedy na proca z jakies 2,2V pojdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugoss21 Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 >>>> witam wszystkich - poczytałem troche ten temat ale dla mnie to wogóle jakieś czary , druty jakies??? - niedawno zakupiłem ta płytę i chciałbym sie nia trochę pobawić - jeszcze nie wiem jaki procek do niej dokupić - tak ,żeby wycisnąć z płyty i proca jak najwiecej - co polecacie ???? jaki procek kupić ??? i jak go podkręcić nie bardzo wiem jak tymi zworkami sie operować - będe bardzo wdzięczny za pomoc może być na meila żeby nie zaśmiecać forum - hugoss21@tlen.pl<<<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 srodkowa i ktoras skrajna, upewnij sie tylko zeby pomiedzy tymi nozkami co lutujes miec 100k, bo jezeli ustawisz 100k na druga pare to ta co przylutujesz bedzie miala 0 i wtedy na proca z jakies 2,2V pojdzieCzyli musze jeden kabelek do srodkowej, i jaką kolwiek skrajną ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 dokladnie, tylko sprawdz ze miedzy srodkowa i ta skrajna co lutujesz miec max opor ustawiony i po uruchomieniu go zmniejszaj i obserwuj napiecie w biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Ustawie pokrętło na środkową pozycie, powinno być dobrze, a co by było gdyby ten drucik przylutowany do miobo dotchnoł jednego z tych innych na bobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 no jak ustawisz na srodek powinno byc dobrze, no lepiej zeby byl przylutowany do 7 i 9 nozki i nie dotykal zadnej innej, a co by bylo jakby dotknal... to ja nie wiem i wole nie wiedziec :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger.xp Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Witam. Czytałem wyrywkowo wasze opinie o tej płycie i mam pytanko. Planuje przesiadke na ta płyte i czy na każdym egzemplarzu CPU z podpisu wstanie bezproblemu na FSB 166? Próbowałbym dobić do 200 tym bardziej że na dniach montuje WC(URIEL MULTI), jednak mam pamięci 333 i troche się onie obawiam:) A poza tym te 2Gh na fsb 166 wystarczą:) Tylko prosze nie piszcie że już było to napisane.Chwilowo jestem zmuszony na modem i dokładne przeczytanie tych 54 stron nie należałoby do przyjemnych zajęć:)!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...