Skocz do zawartości
damian38

wszystko o ==>> ASRock k7s8x

Rekomendowane odpowiedzi

BIOS 2.30A jest nahttp://www.lejabeach.com/ASRock/html/K7S8X.htm

ale to jest BIOS 2.30L a nie "a" ;) czy ten miales na mysli?? narazie jeden asrock mi juz padł, dostalem nowego ale chyba nie bede z nim teraz kombinowal, tylko pytanie: czyten bios 2.30L udostepnia ustawianie wszystkich timingow itp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne i zostanie potem def 1.5 czy coś koło tego zamiast 1.65V.

Jedyny "bezpieczny drut mod" to 1.85V dla procka o def 1.65Vale to dużo za dużo.

A pozatym już wyleczyłem się z drutowania jak Thorton został mi na def 1.5 i chyba już jestem na to za leniwy.

Ale dzięki za chęć pomocy choć chciałem sie dowiedzieć konkretnie o Bartka na tej mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziala komukolwiek hibernacja? bo jak dam hibernacje to jak skonczy zrzucac pamiec i sie wylaczyc powinien to on robi od razu reseta i wita mnie zamiast biosa niebieskim ekranem z napisem return from hibernation i laduje winde. ale co to za hibernacja ktora zamiast wylaczyc kompa to hibernuje. tez tak macie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieks za odpowiedz, co to wsyzscy jada na XP ??

Obawiam się że tak :) Choć 2000 też jest popularny :)

a ja sie wyrwalem z tlumu i uzywam Win 2003 :)

klimu gdzie jest ten nowy bios i co ona ma ulepszonego? a ty czemu nie przetestujesz ? :wink: hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podciągnałem mu VCore o 5% i poszedł na FSB 155 MHz, 160 i zgon...

Czy powodem może byc to, że pamiątki puszczam na 400MHz (TwinMOS PC3200 CL 2.5, ustawione na 2)? Już wcześniej próbowałem zworkami puścić go na 166, ale się nie dogadaliśmy... Kiedy jush ustawiłem wshustko tak jak było poprzednio, tzn. VCore na default i FSB na 133, to mi się w trakcie POST'u cały ekran czerwony zrobił i maszymka nie chciała wstać przez jakis czas, qrczak prawie zawału przez to dostałem... ;-)

THX, greets, Piotrek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeberko dzieki za odpowiedx, taka jest mi w zupełności wystarczająca :)

system chodzi stabilnie, dziś go pokatuje w stresie troche więcej czasu, może przekrocze na procu 36*C, w co wątpię, bo wczoraj mi się nie udało :D mam na nim Spire WhisperRock III :P

a tak apropo to czy halt @ idle chłodzi proca czy chipset ?? bo u mnie temp proca nie spadła, a chipa o 3*C :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klimu gdzie jest ten nowy bios i co ona ma ulepszonego?

K7S8X:

2.40

1. Support AMD Sempron CPU 2500+, 2600+, and 2800+.

2. If Aopen 16X DVD-ROM or Combo DVD-ROM is connected with HDD on same IDE channel, system should login to

Windows XP correctly.

3. RAM Flexibility option was added.

4. Fine tuned ATi 9800SE AGP cards.

K7S8XE:

2.00

1. Support AMD Sempron CPU 2500+, 2600+, and 2800+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ciekawa ta opcja ! moze cos pomoze moim pamieciom bo tylko 172 ida na 6-2-2-2,5 :( ale nie ma co sie podniacac zobaczymy co z tego bedzie! jak narazie czekam na 2.4 z opcja halt@idle :) o ile bedzie ? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twije samsungi 333 sjadają przy 172, a moje samsungi 266 idą na 193, jesteś pewnien ze to wina pamięci ??

I zmniejsz tmingi Samsungi nie lubją niskich, zamiast 6-2-2-2,5 przestaw na 6-3-3-2,5 a napewno więcej pujdą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, ze nie doczekalem sie zadnych podpowiedzi. Musialem poradzic sobie samemu i okazalo sie ze to wina sieciowki, po wylaczeniu jej system startuje juz normalnie.

jak narazie jestem zadowolony z plytki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...