Gość robot Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> bios jest najlepszy do tego mobo ( zmjana napieć, ustawienia timingów mozliwość osjągnięcia wyskokiego fsb, stabilność, itp..)?? I jakei sterowniki zainstalowac, od agp, i dzwiekówki?? I czy opłaca sie instalować sterownik do ide, bo slyszałem ze tylko zmniejsza odczyty ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> bios jest najlepszy do tego mobo ( zmjana napieć, ustawienia timingów mozliwość osjągnięcia wyskokiego fsb, stabilność, itp..)?? I jakei sterowniki zainstalowac, od agp, i dzwiekówki?? I czy opłaca sie instalować sterownik do ide, bo slyszałem ze tylko zmniejsza odczyty ?? wiec tak <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> - chyba raczej który :) ten post jest ogolnie pod ASrocki na SISa-ch wiec za wiele tu nie znajdziesz, polecam wpasc na www.ocworkbench.com do dzialu ASrock moze tam bedzie cos ciekawego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Mam tą plyte K7s8x Rev. 3.01 i bios 2.20, i mam nastepujący problem: Mam bardzo małe odczyty z Aidy kture wraz ze wzrostem fsb jeszcze sie zmniejszają. Na fsb 333 Cl2,5. mam odczyt 1970 a gdy zwjększe fsb do np 185 to mam odczyt 1860, tak samo na fsb 333 nie widać ruznicy w odczycie między Cl2 a Cl2,5. Co jest tego przyczyną??? Czy to moze być wina tego biosu?? Ja doszłem do fsb 380 i w tedy też było koło 1800, a widze ze ey u macie takie dosć normalne odczyty np: 2500. Pamięci jak w podpisie, prosze o pomoc bo nawet podkręcać mi sie nie opłaca bo mam zablokowany mnoznik na procku Barton 2500 i nawet jak zwiększe fsb z 166 do 190 to mam mniejszy wynik w 3D marku 2001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 być może twoja pamięć nie daje rady i kiedy zwiększasz fsb to zaczyna sypać błędami i wydajnośćspada. ew NB siegrzeje ale to małe szanse. na innym biosie mialeś ok ?? robiłeś clear-cmos zworką po updacie ?? to ważne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Nie zmieniałem biosu ten bios mam od nowości, i nie robiłem clean. A sprawdzałem terz na samych TwinMosach 333 i tak samo, zmieniałem łożenia w bankach, i non stop to samo :( A w tej płycie clear-coms robi się przez założenie zworki na te dwa "druciki"?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 pci a masz na synchro? puśc na fsb 200 i zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jericho666 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 to na bank od tego ze jak zmnienisz na 185 to pamieci niesą juz synchro tylko nizej jak dajesz magistrale 185 to daj pamieci na 400 i wtedy bedzie synchro i sprawdzaj czestotliwość fsb i pamieci sandrą aida niepokazuje pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Pamięci spoko działają raczej na 400, dałem fsb 333 a na pamięci 400 i w tedy odczyt był około 2000mb, ale to i tak mało. A jest podobno zwiększanie napiecia na CPU o 5% ale gdzie to jest może jest jakiś specjalny bios ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 jeśli masz FSB 333 to pamięć daj na 333, inaczej wchodzisz w asynchro i tracisz na wydajności i stabilności. ja na moim ECS mialem ok 2700 odczyt w aidzie przy fsb 200 i przy pomocy cheepomemtweak. p.s. masz bardzo fajny dysk, najlepszy :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jericho666 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 w tym poscie kiedyś juz to ktoś ładnie napisał wiec tak jak masz w biosie ustawione pamieci na 333 zworke na płycie na 166 i jedziesz magistralą w góre to masz cały czas synchro do pewnego fsb chyba 184 lub 185 i wtedy płyta sama zmnienia dzielnik fsb/mem tak ze przy fsb 185 pamieci chodza na 153 (306) a jak chcesz zeby pamieci były synchro to przy tej magistrali czyli przy 185 mósisz dać pamieci w biosie na 400 i bedziesz miał synchro czyli fsb 185 i pamieci 185 a zeby sie dokładnie przekonać sprawdz sandrą tam pokazuje ładnie jakie mnasz fsb i jaką czestotliwosć pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 To tak z samą koścją samsunga 266 doszłem synchro do fb 193, a z koścją TwinMosa 333 doszłem do magistrali niecałe 180. Nawet asynhro procek nie chcjał wstawac powyzej 196 :/. ale mam pytanie czego tak słabe wyniki o/c TwinMosów gdy na 333 śmigaja na Cl2 a ja je podkręcałem n cl2,5??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voker Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Zmieniłem płyte z Gigabyte GA7VAX za ASRocka bo mi sie tamta spaliła, na tyej płycie drastycznie mi spadły odczyty w Aida mam odczyt ~1500 i zapis ~500 na gigabycie miałem chyba ~1700 i ~700 czy ta płyta aż taka do [gluteus maximus] czy musze coś ustawić dobrze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Ta płyta nie jest zła ale trzeba ją poznać :), ja przez pierwszy dzień od kupna chodziłem wkuzony co za guwno kupiłem ale teraz nie jest zla, tylko czego te TwinMoss tak żle na niej smigają i czy da się na niej jakoś zwiększyć mapięcie na pamięciach?? p.s. masz bardzo fajny dysk, najlepszy :-)O co ci codzi z tym dyskiem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jericho666 Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 O co ci codzi z tym dyskiem ?? Barton 2500, ASRock K7S8X r 3.01, Smasung 60GB Ati Radeon9500Pro@370648 256MB DDR SAMSUNG i 256Mb DDR TwinMos Chieftec 360W, Monitor Nec 19" Fe990 :D sprobuj te pamieci potestować pojedynczo i w różnych slotach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Testowałem je pojedyńczo i: Samsungi na wszystkich slotach wymjatają a twinmos na wszystkich slotach kicha :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voker Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 eh kolejny porblem mam na tej płycie, czemu moja mysz usb zacina sie i muszę wyjąć kabel i włożyć zeby kursor znowu moł sie ruszyć. Trzeba jakieś pathe wgrać czy co ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Moze coś z myszą nie tak? Bo u mnie pod USB bez żadnych sterów działa ok, spróboj w biosie wylączyć wsparcie dla USB 2.0 czy jakoś tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voker Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 knopixie mysz śmiga jak szalona i nie jest walnięta bo na starej płycie było wszystko ok, a w windzie XP kursor sie co jakiś czas zacina (staje w miejscu i nie chce sie ruszyć) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 To nie wiem... pamietam że jak na sekunde zasilanie od dysku odłączałem to mysz stawała i ruszala dopiero po następnym odłączeniu na chwilke, ale wątpie żeby u Ciebie tak było. A może używaż progsa "samurize" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no13 Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 hm u mnie jest ok, mam logitecha optycznego za 70dych, brat ma mx500 na k7s8x i tez jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voker Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 moja mysz chodzi jak UT2003 na rivie TNT2 :D nieużywam żadnego programu, ide tera winda przeinstalować, mam nadzieje że coś to da a jak nie to oddam do serwisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XRLEO Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 mam pytanko gdzie znaleźć strone z numerami procesowrów które nie są z zablokowanym mnożnikiem i jak je odczytać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 mam pytanko gdzie znaleźć strone z numerami procesowrów które nie są z zablokowanym mnożnikiem i jak je odczytać zacznij tu http://forum.purepc.pl/viewforum.php?f=23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XRLEO Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 ale mi sie że tak powiem śpieszy nie mam czasu szukac tego w gąszczu tematów konkretnie jakie numery serii nie są z zablowkoanym mnożnikiem prosze o szybką odpowiedż! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Jest jakaś metoda zwiekszenia napiecia na pamięciach na tej płycie bo moim TwinMosom nic nie pomaga :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Mowicie ze FSB 200 na asrocku nic nie daje: 3DMark2001se: 8417 - (167*13) =2171mhz 8511 - (200*10.5) =2100mhz Aida: (200*10.5) =2100mhz odczyt :2575 zapis :800 (167*13) =2171mhz odczyt : 2165 zapis :735 Timingi pamieci: 167mhz 2.5-2-2-6 200mhz 2.5-3-3-9(bez performance mode) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 A czego na fsb 167 masz gorsze timingi niz na fsb 200 :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Poprawione, jakies sugestie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoper Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Witam. Mam pytanie,dlaczego nie mogę ustawić mnożnika na płycie za pomocą zworek/k7s8x/.Proc: AXDA 2000 DUT3C K023505L 30340 AIXHB 0330 MPW ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...