Jackass_Ass Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Proximo - ciekawe co się dzieje, u mnie takich problemów nie było! Może zależy to od wersji płyty? Poszukaj na necie czy da się wgrać bios innym programem - może pójdzie? Napisz co udało Ci się zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rsc83 Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Czy ktos mi może odpowiedzieć dlaczego nie moge zmienić mnożnika procesora, magistrale moge dowolnie przestawiać a mnożnik przy obojętnie jakiej konfiguracji zawsze pozostaje ten sam standardowe 12.5. Mam AthlonaXP2000 i płyte asrocka k7s8x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Czy ktos mi może odpowiedzieć dlaczego nie moge zmienić mnożnika procesora, magistrale moge dowolnie przestawiać a mnożnik przy obojętnie jakiej konfiguracji zawsze pozostaje ten sam standardowe 12.5. Mam AthlonaXP2000 i płyte asrocka k7s8x Może poprostu masz procesor z zablokowanym mnoznikiem :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rsc83 Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 No może zablokowany nie wiem ale jak to sprawdzić i dlaczego jeden ma zablokowany a inny nie ?? I co z tym zrobić żeby odblokować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 No może zablokowany nie wiem ale jak to sprawdzić i dlaczego jeden ma zablokowany a inny nie ?? I co z tym zrobić żeby odblokować Jak zablokowany to raczej nie odblokujesz, napisz oznaczenia z procka to będziemy wiedziec z date i wtedy będzie raczej pewne czy zablokwany. Ja obstawiam na zablokowany proc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Może to infantylne pytanie ale czemu jest mowa o mnożniku 12.5 kiedy u mnie występuje dla Durona 1600 mnożnik 12. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Proximo - ciekawe co się dzieje, u mnie takich problemów nie było! Może zależy to od wersji płyty? Poszukaj na necie czy da się wgrać bios innym programem - może pójdzie? Napisz co udało Ci się zrobić :arrow: Plyte mam v.3.0 :arrow: bios fleshowalem programem FLASH (ten co zaleca asrock) i probowalem wgrac bios z oficjalnej strony (K7S8X V 2.2) no i nic caly czas error :evil: Wsciekam sie strasznie bo system jest teraz niestabilny (przy przegladaniu stron potrafi sie wylaczyc) napiecia jakies zanizone sa (w aidzie pokazuje glupoty np. cpu temp. - 25, case temp - 36) i jeszcze do tego przy minimalizowaniu stronek w i.e explorer jakis dziwny dzwiek slychac z zasilki :evil: :!: nie wiem co sie dzieje. Co teraz zrobic z tym fantem :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Proxima zapytaj Honey X - w końcu to on napisał ten bios - a że jest Polakiem, to na pewno Ci pomoże. Znajdziesz go na forum, z którego pobrałeś bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 u mnie AIDA32 odczyt 2360 zapis 856 na tym co w podpisie, ciężko bedzie o lepiej bo mnożnik zablokowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rsc83 Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Procesor ma oznaczenia: AXDA2000DUT3C Z35418520245 AIXIB 0342TPMW 1999AMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Procesor ma oznaczenia: AXDA2000DUT3C Z35418520245 AIXIB 0342TPMW 1999AMD 0342 - 2003 rok 42tydzień czyli proc zablokowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 da sie podlaczyc linein do audio1 ??? czy tylko mica i glosniki przod tyl? jesli da sie linein to powiedzcie mi do ktoryc pinow... bardzo mi na tym zalezy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 chyba juz gdzies to bylo - ale pamietajcie zeby nie robic nic z biosem na podkreconym sprzecie (tak ku przestrodze) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Haha Normalnie nie moge w to uwiezyc! LOL Nie zauwazylem ze kupilem k7s8xe! w sklepie na paragonie mam k7s8x a tu taka niespodzianka. ale niewazne... najwiekszy ubaw z tego ze mialem wgrany bios z k7s8x a dopiero teraz zrobilem flasha na bios odpowiedni do xe. omfg lol ale ja slepy jestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Haha Normalnie nie moge w to uwiezyc! LOL Nie zauwazylem ze kupilem k7s8xe! w sklepie na paragonie mam k7s8x a tu taka niespodzianka. ale niewazne... najwiekszy ubaw z tego ze mialem wgrany bios z k7s8x a dopiero teraz zrobilem flasha na bios odpowiedni do xe. omfg lol ale ja slepy jestem Dobrze, że znalazło się jakieś logiczne rozwiązanie bo jak nie to info w świat, że skopane i starachu nabrałem przed fleshowaniem :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Jednak moja teoria sie nie spradzila :cry: mam jednak k7s8x v3. porabalo mi sie bo spojrzalem na mobo i jednak to nie xe. ale nie wazne... ktos mi moze wytlumaczyc jakim cudem mam wgrany na swojej mobo bios z k7s8xe? i czy to moze miec jakies konsekwencje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 to jest chyba ten sam bios, choc dziwne ze Ci sie sflashowal bo na 90 % powinno wywalic blad sumy kontrolnej. XE od zwyklej s8x rozni sie chyba tylko obsluga serial ATA - nie bedzie poprostu dzialac chociaz jest w biosie, popsuc nic sie nie powinno ale jak zacznie Ci sie chrzanic system to zmien na oryginalny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 to jest chyba ten sam bios, choc dziwne ze Ci sie sflashowal bo na 90 % powinno wywalic blad sumy kontrolnej. XE od zwyklej s8x rozni sie chyba tylko obsluga serial ATA - nie bedzie poprostu dzialac chociaz jest w biosie, popsuc nic sie nie powinno ale jak zacznie Ci sie chrzanic system to zmien na oryginalny.pomysliles xe z xe+ a plyty x i xe roznia sie tylko chipsetem sis 746fx/748 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DnA Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 powiedzcie mi czy na tej plycie mozna zmieniac timmingi pamieci ???? szuklaem tego w biosie i nie ma :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Można ale tylko cl (2, 2.5, 3 i auto) resztę ustawia sam BIOS - r3.0 BIOS AMI z 10-07-03 Tam gdzie ustawia się fsb i ram (druga pozycja na górnej belce) poniżej są cztery pozycje w którejś z nich. Narazie tyle pamiętam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 powiedzcie mi czy na tej plycie mozna zmieniac timmingi pamieci ???? szuklaem tego w biosie i nie ma :( mozna tylko trzeba wgrac bios 2.2a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 ,,mozna tylko trzeba wgrac bios 2.2a,, ja ma oryginalny 2.20 i moge tez ustawiac pamięci :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 pionaj - piszesz, że możesz zmieniać ustawienia pamieci na 2.20 orginalnym. A miałeś na tej płycie bios 2.20a, jeśli nie miałes to nie mozesz powiedziec że na "2.20 mozna ustawiać pamięci". Ja miałem 2.20 (i chyba z 10 innych biosów), i nie znalazłem tam "zaawansowanych" opcji zmian ustawien pamięci. 2.20a ma tych opcji aż za dużo i jest super Na tym sprzecie co w podpisie w AIDZIE wynik 2360/859 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 ja mialem 2.20a i mi resetowalo kompa przy podkrecaniu, na takim samym wszystko jest ok w 2.20 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Na tym sprzecie co w podpisie w AIDZIE wynik 2360/859 Jakie masz timingi pamięci ? Ja mam to co w podpisie i niestety 2000/730 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Na tym co w podpisie mam w aidzie 2918/866 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 u mnie pamięc 2,5-2-2-5 (ustawienie ultra w biosie)ale ten wynik co podałem to na FSB 178 normalnie mam procka na 2250(13,5*166) i w AIDZIE 2260/790, a timingi nawet na 2-2-2-5 ale wtedy niekiedy wywala mi kompa w 3d2003 Prezes_s - :?: co to za bios masz ten w podpisie 2.5+, ma jakieś dodatkowe funkcje, skąd go ściągłeś, ja jadę na 2.20a z opcją "chłodzenia". :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neig555 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 o który bios chodzi 2.20a-jest ich kilka 220arlh ,220agl. narazie timingi ustawiam cheepomemtweak iem i mam 2290. D1800@2600XP 12x166 1.7V K7s8x bios2.26a 2.20AG / 2.20AGL: K7S8X Cool!BIOS 2.20a by honey X & guni (based on 2.20a Beta Performance) G = Geekster BIOS GL = Geekster BIOS with Full Screen Logo 1.The LAN module is replaced by a Etherboot module that works better than the original one and will allow you boot from a DHCP Server. Works also smarter and accesses the network faster. 2.CPU Read & Write Pipelines enabled, as well as a few other personal adjustments. 3.Bus Disconnect aka Halt@Idle enabled (Reduces the Idle temp and also the power consumption). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 latarnikmz nie wiem skąd on wziął 2.5+ (chyba że to z ECSa) ale na http://www.pc-treiber.net/ są dostępne 2.25a i 2.26a do AsRocka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 neig555 - ty w 2.26a możesz ustawiać timingi? Miałem 2.26a i tam tylko pojawiła sie opcja IDE normal/strong Jeśli ten bios jest dobry to daj linka :) Może ja sciągłem 2.26a jakiś nijaki. pionaj - rozmineliśmy się w postach miałeś wgrany 2.25a lub 2.26a, są tam ustawienia pamięci, a może coś nowego, jak się na nich kręci procek? :?: a prezes to chyba rzeczywiście 2.5+ wzioł z ECS lub nazwę ktoś mu zmienił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...