pci Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Fast Write dużo niedaje, wiec niemasz nawet o co walczyc. Jesli masz grafe ATI to zainstaluj sterwoniki Omega z włonczonym Fast Write i bedzie chodził. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Mam Durona 1800Mhz nie podkręcany, Asrock K7S8x rev.3.01, 512MB DDR 400(ustawione na synchro), GeForce3 Ti200 128MN. W 3d mark 2001se mam tylko 5976 punktów, o co chodzi czy to nie jest za mało jak na taki nie najgorszy sprzęt?? Dlatego chce aktualizować bios. Chyba że wiecie czego to może być przyczyna że jest tak cienko. Jak macie taką samą płyte to napiszcie ile punktów wy macie . 1215370[/snapback] Ja na radeonie 8500 250/250MHz MHz i duronie 12x150=1800 miałem ok 8000. Twój wynik wydaje mi sie troche za niski... Powinno być przynajmniej w okolicach 7000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Mam Durona 1800Mhz nie podkręcany, Asrock K7S8x rev.3.01, 512MB DDR 400(ustawione na synchro), GeForce3 Ti200 128MN. W 3d mark 2001se mam tylko 5976 punktów, o co chodzi czy to nie jest za mało jak na taki nie najgorszy sprzęt?? Dlatego chce aktualizować bios. Chyba że wiecie czego to może być przyczyna że jest tak cienko. Jak macie taką samą płyte to napiszcie ile punktów wy macie . 1215370[/snapback] zaaplikuj swej plytce ten bios co podalem strone wczesniej... ponad 1000pkt wiecej w 3dmarku2k1 powinienes miec... trzeba tylko w tym performance biosie opicje odpowiedzialna za wydajnosc nastawic na turbo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Domyslam sie ze zmiana na turbo zmniejsza timingi pamieci, wiec to samo albo wiecej może osiągnąc samemu ustalajac timingi np. bios 2.20a Pozatym mam wrazenie że fsb ma 266 a pamieci płyta ustawiła na 400 z tąt ten spadek wydajnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artik16 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Dzięki ten bios 2.20a jest zmodyfikowany?? Nie szkodzi, tez mi sie wydaje ze powinno być więcej. Dzięki wszystkim coś się zobaczy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 no 2.52a to jest 2.20a z poprawkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4MaX4 Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Witam ja znow mam to samo pytanie a mianowiecie dlaczrgo nie moge sflashowac mam asrocka k7s8x rev 3.0 i gdy chce go sflashowac wyskakuje mi cos takiego "this file is not exist" czy cos w tym stylu a biosa chce sflashowac z dysku uzywam do tego asrflash pobrany z oficjalnej strony mobo probowalem tez innym programem ale dzieje sie to samo jesli ktos wie co to moze powodowac niech napisze! :cry: pzd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Domyslam sie ze zmiana na turbo zmniejsza timingi pamieci, wiec to samo albo wiecej może osiągnąc samemu ustalajac timingi np. bios 2.20a Pozatym mam wrazenie że fsb ma 266 a pamieci płyta ustawiła na 400 z tąt ten spadek wydajnosci. Timingów pamieci to ustwienie performance nie rusza - tylko ustawienia CPU <-> Chipset. Jest też programik pod winde - Cheepomemtweak, ktorym mozesz zmieniac timingi i performance spod windowsa... Mozna zyskac naprawde duzo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Witam ja znow mam to samo pytanie a mianowiecie dlaczrgo nie moge sflashowac mam asrocka k7s8x rev 3.0 i gdy chce go sflashowac wyskakuje mi cos takiego "this file is not exist" czy cos w tym stylu a biosa chce sflashowac z dysku uzywam do tego asrflash pobrany z oficjalnej strony mobo probowalem tez innym programem ale dzieje sie to samo jesli ktos wie co to moze powodowac niech napisze! :cry: pzd 1216981[/snapback] odpalasz czysty dos... nie tam z cd czy bez... tylko i wylacznie czysty dos.. sam commadn.com praktycznie, wpisujesz asrflash nazwa_biosu.bin (u mnie dziala nawet jak nie podasz rozszerzenia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4MaX4 Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 A mozna wgrywac starszy bios w miejsce nowszego bo ten wlasnie co ja posiadam to jest bios 3.31a a chce wgrac 2.52a moze dlatego nie daje sie wgrac co o tym sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Niemożesz miec biosu 3.31 bo taki nie istnieje nawet, to3.31 to jest revisia płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Domyslam sie ze zmiana na turbo zmniejsza timingi pamieci, wiec to samo albo wiecej może osiągnąc samemu ustalajac timingi np. bios 2.20a Pozatym mam wrazenie że fsb ma 266 a pamieci płyta ustawiła na 400 z tąt ten spadek wydajnosci. 1215660[/snapback] u mnie wydajnosc rosnie jesli pamiec jest ustawiona na 400 lub wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Ale wydajnosc w odczycie sandra/aida czy w grach/3DMarkach itp.. ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Ale wydajnosc w odczycie sandra/aida czy w grach/3DMarkach itp.. ?? 1217668[/snapback] i tu i tu wzrasta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 qurwa a ja wczoraj zrobielm flasha z wersji 2.60 -> 2.52A i płyta padła czarny ekran juz drugi raz mam taką przygodę na szczeście wymieniają płytę bez zadnego ale. Pogadam z kolesiami ze sklepu gdzie kupowałem mobo czy by za dopłatą nie wymienili mi tej mobo na Asus'a A7N8X-X lub A7V880 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koso Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 taaaaa ten bios jest do kitu 2,52 on psuje mobo mi tez padla po nim plyta i wdodatku niebylo jej juz w produkci ani na skladzie nie mieli dostalem k7vt4a+ :mur: coza niefart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 to ze tobie padlo mobo nie oznacza ze bios do [gluteus maximus], bo ludziom padaja plyty nawet po flaszach na oryginalne wiec daruj sobie takie texty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 mi płyta już dwa razy padła przy flashu i w tych dwóch przypadkach płyta była flashowana z nowszego na starszy bios teraz 2.60->2.52A a wcześniej mobo padło mi jak flashowałem z 2.50->2.20a więc płyta chyba nie lubi wgrywac starych biosów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 mam pytanko, chce zmienic proca na semprona 2400 i zrobic z niego 2800, czyli puscic go na fsb 200, i nie wiem czy ta plyta da rade pociagnac tyle ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 a wez poczytaj co? to nie boli (chyba ze masz 60hz) ja kilka razy flaszowalem na starszy bios i plytka zyje. teraz mam na niej mobila bo sie nf7 zwalilo:D szkoda ze sie nieda mnoznika zmieniac to bym sie pobawil:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 w wersji K7S8X i XE 3.0 i we wszystkich K7S8XE+ da sie zmieniac mnoznik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 mam pytanko, chce zmienic proca na semprona 2400 i zrobic z niego 2800, czyli puscic go na fsb 200, i nie wiem czy ta plyta da rade pociagnac tyle ?? 1223884[/snapback] moze prockowi zabraknąć oddechu (czytaj napięcia) jezeli zrobisz moda to nabank 200 osiągniesz płytka spokojnie wytrzymuje takie fsb, a tak jak pisze KAMIEŃ w asrockach jest zmiana mnoznika tylko ze w zworkach :) tylko k7s8xe+ ma zmiane w biosie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artik16 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Sorki że się wtrącam ale mam na tej płycie bios P2.20 to jest ten standardowy no nie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Low-Power Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Witam Czy w nowym o\cbiosie AsRock K7S8X jest mozliwosc zmiany napiecia AGP?? Jak juz wspomnialem w innym poscie mam R9800SE chce zmienic zasilke ale zaprzyjazniony informatyk powiedzial mi ze te karty potrzebuja czasem na AGP 1.6V(1.6V oprocz dobrego zasilacza jest podobno wymagane). Wiecie jak zmienic to napiecie na standardowym biosie czy moze potrzebuje tego o\c??Jezeli o\c prosze o linka. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 (edytowane) Witam Czy w nowym o\cbiosie AsRock K7S8X jest mozliwosc zmiany napiecia AGP?? Jak juz wspomnialem w innym poscie mam R9800SE chce zmienic zasilke ale zaprzyjazniony informatyk powiedzial mi ze te karty potrzebuja czasem na AGP 1.6V(1.6V oprocz dobrego zasilacza jest podobno wymagane). Wiecie jak zmienic to napiecie na standardowym biosie czy moze potrzebuje tego o\c??Jezeli o\c prosze o linka. Pozdrawiam 1227676[/snapback] hehe fajnego masz informatyka :wink: w tych biosach nie ma mozliwosci zmiany napiecia agp, a po za tym po takiej zmianie mozesz bardzo latwo karte usmazyc. :-| "powiedzial mi ze te karty potrzebuja czasem na AGP 1.6V(1.6V oprocz dobrego zasilacza jest podobno wymagane-skad takie informacje <_< :mur: Edytowane 21 Stycznia 2005 przez greg505 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Low-Power Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 hehe fajnego masz informatyka :wink: w tych biosach nie ma mozliwosci zmiany napiecia agp, a po za tym po takiej zmianie mozesz bardzo latwo karte usmazyc. :-| "powiedzial mi ze te karty potrzebuja czasem na AGP 1.6V(1.6V oprocz dobrego zasilacza jest podobno wymagane-skad takie informacje <_< :mur: 1227798[/snapback] No coz, tak to jest z "informatykami" <_< Sugerujesz ze do tego radka starczy jakis dobry zasilacz(chief 360W) i po krzyku?? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 podaj jaki masz sprzet.....ale mysle ze taka 360 powinna wystarczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artik16 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Siema , na płycie głównej mam zworki do zmiany FSB a gdzie są zworki do zmiany prędkości pamięci?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Low-Power Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 podaj jaki masz sprzet.....ale mysle ze taka 360 powinna wystarczyc 1227857[/snapback] Mam AXP 2500+ B, DDR 512MB 400, 2x WDC 80GB, R9800SE@PRO Dzis kupilem 500W tracera i nadal zwiechy co moge zrobic?? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Mam AXP 2500+ B, DDR 512MB 400, 2x WDC 80GB, R9800SE@PRO Dzis kupilem 500W tracera i nadal zwiechy co moge zrobic?? Pozdro 1228199[/snapback] ale przy czym masz zwiechy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...