greg505 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Czy idzie cos podkręcic na tej płycie ??? Mój procek Athlon XP 2400+ BOX 256DDr 266 oem Codegen 300W 1291071[/snapback] po pierwsze kiepska zasilka (lepiej ja zmien jak masz zamiar krecic) po drugie duzo nie polecisz z pamieciami bo to tylko 133, wiec na sztywno musisz ustawic pamiec na 266 po trzecie to procek powinien ruszyc na 166. Pozdro :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 po zerowe poczytaj faq, regulamin i instr obslugi lodowki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 po zerowe poczytaj faq, regulamin i instr obslugi lodowki. 1291318[/snapback] :lol: Heh o najważniejszym zapomnialem :wink: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) siemacie. zaczne od wynikow w everescie sa male bo 2008/660 a jak widze wasz to mnie cos bierze kurde, dlaczego mam tak malo?? druga sprawa: ostatni zapomnialem podlaczyc wiatraka na procku i sie wylaczyl po pewnym czasie. troche przydygalem ze spalilem proca ale troszku z nim pogadalem i sie podniusl :) i pytanko: czy po takim zagrzaniu nic mu nie bedzie?? i z innej beczki: chodzi o grafe czy polozyc wiecej pasty zeby wyrownac po srodku rdzenia czy troszku przyszlifowac?? (bez sensu skakac po tematach, jak juz tu jestem :P ) z gory dzinx edit: jeszcze sprawa: jak zrobie drut-modana proca bo napiecie male to oc sie zwiekszy, nie? i jakie mu zrobic napiecie bo myslalem o 1.85 i mysle ze na fsb 180 poleci bo przy 175 juz winda niestabilna i lipa. Edytowane 22 Lutego 2005 przez Hesos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artik16 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 A masz takie wyniki na FSB 170 Mhz ?? Na karte najlepiej rozprowadzić po całym rdzeniu a nie na śroodek i bardzo cienka warstwa bo radiator i tak ścisle przylega do rdzenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 tak na takim fsb. a co do pasty to jest po calosci ale jak sciagam radiator to posrodku nie styka mi sie ze rdzeniem i czy dac troszku wiecej po srodku?? czy co robic kurde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artik16 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 tak na takim fsb. a co do pasty to jest po calosci ale jak sciagam radiator to posrodku nie styka mi sie ze rdzeniem i czy dac troszku wiecej po srodku?? czy co robic kurde 1291439[/snapback] Hmm jezeli nie styka to znaczy ze jest nierówna powierzchnia po środku czyli tak daj troche więcej ale nie zadużo a co do wyniku to wgraj bios 2.20a ustaw pamięci na agresywne timingi ibędzie trochę więcej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 bios ma 2.20 bez a. taimingi mam 2-3-3-7, wiec nie widze sensu robic upgrade chyba ze to da jakis wzrost wydajnosci bo jesli tylko kilka punktow (bo napewno nie 600 tylko w granicy 100) w programie to szkoda zachodu. myslalem ze jest jakis inny feler w moim kompie ale nic trudno dzieki :) pozdro!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3rafin Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) bios ma 2.20 bez a. taimingi mam 2-3-3-7, wiec nie widze sensu robic upgrade chyba ze to da jakis wzrost wydajnosci bo jesli tylko kilka punktow (bo napewno nie 600 tylko w granicy 100) w programie to szkoda zachodu. myslalem ze jest jakis inny feler w moim kompie ale nic trudno dzieki pozdro!!! A ja Ci powiem, ze na FSB 166 i timingach 2,5-3-3-6, mialem 2210 pkt w Everescie. (BIOS 1,91a / k7s8xe+) Przy FSB powinno byc jeszcze wiecej, wiec chyba warto sie pobawic :rolleyes: Edytowane 22 Lutego 2005 przez s3rafin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kali990 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) odpowie ktoś na moje pytanie z poprzedniego postu ??? Czy nikt z was nie wie co daje drut mode i jak go dokładnie zrobić ??? i jak zmienić mnożik głównie chce tylko o tym mnożniku wiedzieć!!! POMOCy!!! Edytowane 22 Lutego 2005 przez kali990 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artik16 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 odpowie ktoś na moje pytanie z poprzedniego postu ??? Czy nikt z was nie wie co daje drut mode i jak go dokładnie zrobić ??? i jak zmienić mnożik głównie chce tylko o tym mnożniku wiedzieć!!! POMOCy!!! 1291816[/snapback] Z tego co mi wiadaomo to drut mod daje zmianę Vcore nawet chyba do 2V !! A co daje jeszcze i jak sie to robi to najlepiej wpisz na google.pl "DRUT-MOD" powinno coś być. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artik16 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 A jaki mnożnik jaki masz procesor i wogólemoze ma zablokowany mnożnik jaką masz płytę to jest istotne napisz a coś wymyślę... B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Z tego co mi wiadaomo to drut mod daje zmianę Vcore nawet chyba do 2V !! A co daje jeszcze i jak sie to robi to najlepiej wpisz na google.pl "DRUT-MOD" powinno coś być. Pozdro. 1292099[/snapback] to zle ci wiadomo :) przez drut-moda mozna wydrutowac max 1,85v :P btw. juz na dzikim glupoty wypisywales i "nie przezyles" jak tys sie czlowieku na tweak'u utrzymal? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Niewiem jakie max napiecie drut-modem mozna osiagnac ale napweno jest wiecej niz 1.85 i sadze ze 2.0V na pewno jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 max 1,85V +5% asrocka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 w k7s8xe+ mnozik zmienia sie bez problemu w biosie, tak jak i fsb, 1290508[/snapback] slabo w k7s8xe+ zmienisz mnoznik w biosie, tak samo jak na x i xe zmienia sie zworkami co do predkosci pamieci to przy 2-3-3-6 na 200mhz mam 2500 w everescie po co chrzanic sie z drut modem, lepiej zrobic vmoda takiego jak podalem w tym temacie - plynna regulacja w czasie rzeczywistym napiecia od 1,5 do 2,07 V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 ale trzeba umiec lutowac:] i sie ryzykuje gwara... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3rafin Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 slabo w k7s8xe+ zmienisz mnoznik w biosie, tak samo jak na x i xe zmienia sie zworkamico rozumiesz przez slabo? ja nie mam problemow ze zmienianiem mnoznika w biosie, a co do zworek to nie wiem bo ani razu nie uzywalem, bo i po co.. Zworkami ustawialem tylko fsb , co i tak bylo bez sensu bo zawsze pracuje z tym co jest w biosie ustalone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 ty masz w biosie mozliwosc zmiany mnoznika ?? w ktorym miejscu bo ja nie mam nic takiego u siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3rafin Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) heh? no oczywiscie, ze mam.... Druga zakladka, bodajrze ADVANCED i mam: CPU Host Frequency :manual Actual Frequency :210 CPU Ratio Selection: 11 Tak to u mnie wyglada btw mnoznik jest od 3 do 14 bodajrze Nie masz tej mozliwosci??? 2 Jeszcze takie pytanko: jak to sie dzieje, ze moje pamiatki kingston CL3, chodza na 210x2 na 2,5-3-3-5 ?chyba nie powinny tak wymiatac? moze im to zaszkodzic (nie maja radiatorkow) Edytowane 23 Lutego 2005 przez s3rafin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 radiatorki sa do obnizania temp, dotknij palcem i pomysl czy jes sens obnizac temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 ale trzeba umiec lutowac:] i sie ryzykuje gwara... 1292264[/snapback] Ja zrobiłem moda i nieuzyłem lutownicy, cieniutki drucik obkreciłem wokuł tej nuzki tego czarnego układu, zabezpieczyłem kropelka sylikonu i luzz, potem sylikon łatwiutko sie odkleja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artik16 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Chcę ustawić Duron 1800 (13,5x133) na 13,5x166 + 5%Vcore i jakby komp nie wstawał to gdzie znajduje sie zworka resetująca bios ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Chcę ustawić Duron 1800 (13,5x133) na 13,5x166 + 5%Vcore i jakby komp nie wstawał to gdzie znajduje sie zworka resetująca bios ?? 1292643[/snapback] W instrukcji... Tam są wszystkie zworki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artik16 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 W instrukcji... Tam są wszystkie zworki... 1292711[/snapback] Spoko znalazłem mimo problemów z znalezieniem książeczki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 no to kurde ja nie mam zmiany mnoznika w biosie ;/ jakim cudem ciekawe, mam magistrale i nic wiecej a co do pamiatek to moje goodramy co maja CL3 chodza na 210 spokojnie na 2-3-3-6 i nawet zbytnio sie nie grzeja, tak wiec nie masz sie co obawiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl2 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Mam pare pytanek: -jak rozpoznać na 100% czy mam K7S8X czy K7S8XE ?? ,bo na płycie pisze X a biosa mam do XE wgranego i przy nie da się wgrać z X -mam problem z pamiecią, mam Elixira 512MB 400MHz i u mnie na Auto wykrywa 333HHz a u kolegi (ta sama płyta) 400MHz, a jak mu wymusze u mnie 400MHz to błędy w Wnidzie są !!!! -jak zrobić tedo Drut-Moda czy coś tam żeby podnieść napięcie i podkręcacć proca ?? (prosiłbym na PW) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artik16 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Mam pare pytanek: -jak rozpoznać na 100% czy mam K7S8X czy K7S8XE ?? ,bo na płycie pisze X a biosa mam do XE wgranego i przy nie da się wgrać z X -mam problem z pamiecią, mam Elixira 512MB 400MHz i u mnie na Auto wykrywa 333HHz a u kolegi (ta sama płyta) 400MHz, a jak mu wymusze u mnie 400MHz to błędy w Wnidzie są !!!! 1293415[/snapback] Rozkręć obudowę i na płycie gdzieś obok gniazd PCI pisze dokładnie nawet z rewizją płyty, Być może ty masz proca na 133MHZ a on na 166Mhz i może dlatego nie wiem u mnie mam Durona na 133mhz i auto to 166(333DDR) może dla każdego proca jest wyżej albo ten standardowy bios ma błąd...Co do drut-moda pogadaj z kamienem on chyba wie co i jak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl2 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 drut-mod zrobiony (płyta nie spalona :) ) niestety robiłem to niepotrzebnie bo za cholere nie mogłem odblokować mnożnika proca i kapa na płycie pisze K7S8X, ale jak chciałem wgrać bios od X to wyskakiwało coś że nie tet system !! a z biosem os XE wszystko cacy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 druta uzywasz do podnoszenia napiecia i do zmiany mnoznika tylko w odblokowanych prockach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...