Skocz do zawartości
damian38

wszystko o ==>> ASRock k7s8x

Rekomendowane odpowiedzi

:?

mam fsb na 180

a pamięci na 200

chodzi.

Może tak być?

czy ma być tak jak fsb?

proc sempron 2300+

pamięć eliksir 256 3200

help me :mur:

Edytowane przez phl22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skibson napisał(a):

EHhhh czyli cos sie spalilo??? Ale jak pamietam jakby sie plyta spalila to wogole sie nie uruchamia nom jesli proc to mozliwe tylko nie to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mur:  :cry: NIe proc

pozdro

1457832[/snapback]

raczej sie nic nie spaliło, poprostu bios jest uwalony, musisz wymienić kość biosu

na allegro wiele osób sie oferuje z programowanie kości biosu ale nie wiem czy znajdziesz kogoś co robi to akurat do tej płytki

Cytat

mam fsb na 180

a pamięci na 200

chodzi.

Może tak być?

czy ma być tak jak fsb?

proc sempron 2300+

pamięć eliksir 256 3200

help me mur.gif

ustaw pamięci w biosie na AUT0 wtedy będą pracować z fsb takim jak proc ,

wydajność będzie lepsza . Na paltformie AMD Pamięci i proc muszą pracować synchronicznie ze sobą , wtedy jest lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doktorwlodek napisał(a):

raczej sie nic nie spaliło, poprostu bios jest uwalony, musisz wymienić kość biosu

na allegro wiele osób sie oferuje z programowanie kości biosu ale nie wiem czy znajdziesz kogoś co robi to akurat do tej płytki

ustaw pamięci w biosie na AUT0 wtedy będą pracować z fsb takim jak proc ,

wydajność będzie lepsza  . Na paltformie AMD Pamięci i proc muszą pracować synchronicznie ze sobą , wtedy jest lepiej

1458150[/snapback]

zgodze sie z toba ale tylko na NF2 i na kt400 na innych chipsetach ustawienia pamieci jak najwyzej daje wieksza wydajnosc :wink:

:arrow: phl22

sprawdz sobie w everescie odczyty pamieci przy tych 180 i przy np 184 przy tej drugiej wartosci napewno beda nizsze!!

wiec jest ok

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc!

Jestem to "nowy" dzisiaj wreszcze udalo mi sie zarejestrowac... i mam do Was prosbe o pomoc w podkreceniu komputerka, a wiec od poczatku moj sprzet to:

Procesor:

AMD Athlon (tm)AXDA2000DUT3C	Z406306C41089KIXJB  0412BPMW  1999 AMD27648
Grafika:

geforceTi-8XQ23969.1 0301A2S	4200
Dysk Segate Barrakuda 120 GB

Plyta glowna oczywiscie ASRock k7S8X rev. 3.0

Pamiec 1X Elixir 256 MB 400 MHz 1X MDT 256 400 MHz

Chlodzenie: ARCTIC COOLING Copper Silent 2 L

Jak widac sprzet taki sobie dlatego chcialbym podkrecic procesor moze nie na maxa ale chociarz do 166 FSB...

Juz probowalem ale wtedy pamieci zwalniaja mi do 266 MHz i nie ma roznicy, a nie wiem co jest tego przyczyna... wiec jezeli ktos z Was mial by chwile czasu poprowadzic mnie za raczke to bardzo bym prosil...

Aha bios to firmowy 2.60

PoZDro! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szakal175 napisał(a):

12,5X133 default

Odczyt: 1691

Zapis: 530

Czas dostepu: 146,6

Pamiec rozpoznawana jako PC 2700

1459311[/snapback]

wogole jakos dziwnie ci ja rozpoznaje;/ przy 133 powinno byc 2100 <_<

dziwna sprawa :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta płyta ma chyba ograniczenie, że dd400 obsługuje tylko w jednej kości, a Ty masz 2x256 więc lipton nie będze dd400, sprawdz w instrukcji.

greg505, powinno nie znaczy, że ustawi :/ mam tak samo na asusie a7v8x-x, ustawiam w biosie 200(400) i co mam? 100(200) czyli pc1600 :mur:

Edytowane przez Crazy_Ivan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki nie dziala ... :(

To znaczy jak ustawie 12,5X166 to sie komp odpala wszystko git w everescie widoczny przyrost predkosci ale... jak tylko odpale prime95 zwiecha :(:( nie wiem juz co mam o tym myslec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szakal175 napisał(a):

Chlopaki nie dziala ... :(

To znaczy jak ustawie 12,5X166 to sie komp odpala wszystko git w everescie widoczny przyrost predkosci ale... jak tylko odpale prime95 zwiecha :(:( nie wiem juz co mam o tym myslec...

1460912[/snapback]

podnies napiecie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki mam troche burakowe pytanie... skladam kompa siostrze i pomyslalem o plycie tej tu wlasnie... k7s8x... na allegro nowki schodza po 99zl wiec niedrogo:P do tego chcialbym dorzucic semprona 2200/2300 ale raczej 2200 bo ma mnoznik mniejszy a boje sie ze jakbym dal szyne na 200 to procek nie bedzie chcial wstac... no i tu moj klopocik sie zaczyna;/ JAK zrobic drut moda... czym grozi i najwazniejsze po kolei co i jak... czy sa jakies firmy co robia takie mody?? jakiego uzyc drucika??jaki ma byc dlugi i czy przykleic go do nozki czy wlozyc w dziurki czyli pls po kolei dla lamera powiedzcie..... z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11111 napisał(a):

oki mam troche burakowe pytanie... skladam kompa siostrze i pomyslalem o plycie tej tu wlasnie... k7s8x... na allegro nowki schodza po 99zl wiec niedrogo:P do tego chcialbym dorzucic semprona 2200/2300 ale raczej 2200 bo ma mnoznik mniejszy a boje sie ze jakbym dal szyne na 200 to procek nie bedzie chcial wstac... no i tu moj klopocik sie zaczyna;/ JAK zrobic drut moda... czym grozi i najwazniejsze po kolei co i jak... czy sa jakies firmy co robia takie mody?? jakiego uzyc drucika??jaki ma byc dlugi i czy przykleic go do nozki czy wlozyc w dziurki czyli pls po kolei dla lamera powiedzcie..... z gory thx

1461973[/snapback]

daj maila to dostaniesz program tbredtweak wraz z faq'iem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11111 napisał(a):

(...)no i tu moj klopocik sie zaczyna;/ JAK zrobic drut moda... czym grozi i najwazniejsze po kolei co i jak... czy sa jakies firmy co robia takie mody?? (...)

1461973[/snapback]

Tak jest taka firma - Crazy_Ivan Co. :] drutmod to bułka z masłem :]

btw. też teraz sprzedaję na allegro takiego asrocka (ale 90% sprawny :-P ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11111 napisał(a):

1461973[/snapback]

a poco chcesz robić drut moda :?: na tej płycie mam sempka 2300+ (9,5x166) @ 2800+(9,5x210) bez podnoszenia napięcia i żadnych modów, w dodatku na jakimś zwykłym aluminiowym coolerku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś tu kiedyś złorzeczył na ustawienia mnożnika i FSB zworkami, ja wam powiem nie ma nic lepszego, ustawiam max FSB a potem tylko zmieniam mnożnik i czekam aż wsztanie i gra muzyka, a i znowu coś mi się gryzie z caviorem cholera bios mam dobrze ustawiony, może to przez FAT, a moze nie, czasem jest dobrze a czasem źle :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...