Skocz do zawartości
xero

Zalman CNPS7000A-Cu + Barton = ?

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż zakupiłem wreszcie ten zachwalany przez wszystkich cooler i lekko mnie "przygięło"... Niedojż że musiałem piłować zapinkę :twisted: to na dodatek po założeniu - temperatura na Bartonie 2500@3200+ wynosi w trybie Silent - 49 stopni. Czy to normalny stan rzeczy?

Procesor: (11x200; 1,60v)

Płyta główna: (Abit NF7-S v2.0)

Dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam, Xero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pretensji do nikogo nie mam, a z zapinką nie było tak naprawdę żadnego problemu, gdyż miałem dostęp do imadła, piły oraz szlifierki :) Zrobiłem idealnie :) Co do temperatury to się cieszę, gdyż już myślałem że coś jest nie tak.

Dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

49 C w trybie Silent to jednak trochę jednak za dużo. Spejalnie zjechałem z taktowania aby to sprawdzić( akurat w kompie mam Bartona). I jak wół w BIOS i w progsach na tym coolerku 34 C. Biorąc pod uwagę chybnięcia czujnika z 5 C to nawet da to ok. 40 , ale nie 49 C. Coś nie tak u Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura na Bartonie 2500@3200+  wynosi w trybie Silent - 49 stopni. Czy to normalny stan rzeczy?

Sylikonem dołączanym do Zalmana to można sobie posmarować hmmm no coś na pewno można :wink:

Kup dobrą pastę np Arctic Silver 5 - różnica jest kolosalna - może na sockecie nie tak bardzo widać, ale na diodzie już tak :!: Sam sposób kładzenia też ma znaczenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 48*C ale przy włączonym przez cały dzień SETI. Jeśli nałożyłeś ten silikon co był razem z zalmanem to lepiej kup coś lepszego lub jeśli masz coś innego to może nałożyłeś tego za dużo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...