Johny_85 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Hello. Właśnie zamierzam zmodować zasilacz (Enermax 365). W firmie Angela zakupiłem górną scianke do zasilacza (plexi niebieskie z otworem, który niestety jest na boku;/), Diody laser led (UV) oraz dwa wentyle Noiseblocker (8cm s2, s3). Co mam zamiar zrobić: 1) wymiana wentylatorów 2) wymiana topu zazilacza 3) zainstalowanie laser led 4) zamaskowanie kabli od zasiłki Napotkałem pierwszy problem przy mocowaniu wentyla na sciance z plexi, problem polega na tym iz wiatraczek nie mieści się w środku (przez to że dziura jest na skraju. Kolejnym probemem jest wykonanie , a raczej dopasowania pokrwy do zasilacza. boki nie chca wejść do środka:( Zdjęcia będą jak mi siostra aparat odda;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Mam ten sam problem - co do wejścia ścianek z pleksi w metalową podstawę u mnie ścianki są krótsze - więc idealnie stykają się z podstawą. Co do wentyaltora to właśnie za chwile próbuje zamontować tam zalmana ZM-OP1 z mojego coolera na grafe - powinien się zmieścić. Zasiłka to chieftec HPC-360-202 więc chyba budową i "zawartością" się nie różnią. ________ Update: no i się nie zmieścił, a nawet gdyby to ten zalman w pozycji poziomej normalnie terkocze jak patyk włożony w szprychy. Ale kupie sobie grubszego artica i zamontuje na zewnątrz obudowy PSU - belka w obudowie chieftec'a i tak go zasłoni - kto ma dragona midi ten wie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 no do mnie wlasnie doszla paczka z moja obudowa PSU Uv zielona z mjejscem na ventyl , tylko ze niestety musze poczkeac bo koledzy z angela przyslali mi to razem z katodami ktore niby zamuwilem ale potem wyslalem meila ze chce je z zamownienia anulowac a oni powiedzieli ze ok , i co z tego jak i tak mi je przyslali :/ jak nnie znajde kupca do jutra na 2x niebieskie sunbeamy to odsyłam paczke i jeszcze raz zamowie :/ ah szkoda a juz bym poszperal w moim 420 chieftecu , : PS ja tez chce nabyc wlasnie TEN...wiatrak i zamontowac po zewnetrznej stronie psu bedzie git calosc mam zamiar podswietlic 2x diodami UV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Heyah. Mod wykonany ale jeszcze nie do końca;/ Muszę coś znależć na te drobne kabelki:/ Troszkę było problemu z przeciąganiem kabli przez sznur (kupiłem w alpinusie), ale się powiodło. Jeszcze tylko brakuje wykonczenia przy molexach ale to kwestai kupienia taśmy izolacyjnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Jak się kupuje gotowce, to potem tak jest, że sobie na zgryźliwą i offtopiczną uwagę pozwolę. Lud łaknie obscenicznych fotek. A taką półprzezroczystą owijkę do kabulków miast alpinuśnych sznurków szukał ty? Albo plastikowe opaski ku pospinaniu wszystkiego? Albo jakieś ogryzki peszli, rurki spermokurczliwe i inne samcze wynalazki? Tak sobie tylko dywaguję, bo ja użyłem w swej wundermaszynie wszystkich (prócz alpinuśnych powrozów) wymienionych sposobów po trosze. Z estetycznym i funkcjonalnym powodzeniem naturlich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Witam. Obiecana porcja zdjęć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 heh... jonas zawsze konkretnie, na temat i jeszcze to, ze jak sie czyta to sie czlowiek tarza ze smiechu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 W końcu ktoś musi naród rozśmieszać:) A tak poważnie co o tym modzie sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 foty nie dzialaja. @jonas dalej potrafisz pisac/mowic normalnie czy juz calkiem zatraciles te umiejetnosc? :twisted: no offence ;) @TyBiAs wiesz moze gdzie we wrocu mozna dostac SAME wtyczki 3pin z koncowkami do kabla? bo ja dostalem tylko te wtyczki z jakies 10cm-ami kabli a lut-man ze mnie mizerny :/ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Ja powiem tyle... Transfer przekroczony i pupa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 U mnie tez foty nie dzialaja :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 hm.. a co to jest takie niebieskie , zajmujace ~2/3 tej niebieskiej szyby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Właśnie takie paskudztwo było w zasilaczu, jakiś taki mocny papierek. Zapomniałem go wyciąć :/ Poprawie to jak będę wodę zakładał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 @rout jest taki sklep kolo proline (biskupia), idziesz wzdluz biskupie(w strone legnickiej) i jak dojdziesz do konca to zobacysz po prawej :P maja tam mase roznych przejsiowek wtyczek molexow i innech bajerow, powinnes tam znalezc. nie pamietam ulicy ani nazwy sklepu wiec opisalem tak organolopetycznie :P pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 nie robcie offa, plis. Co sądzicie o tym modzie? co można usprawnić? kolejne foto: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 kolejne foto i znowu nie dzialaja :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shch00r Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Jak ktos sie ladnie do mnie usmiechnie (tak zeby bylo osemki widac) to udostepnie kilkanascie/dziesiat miejsca na foty forumowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 IMO mogłes juz calkiem przyciac ten niebieski 'papier' kijowo wyglada tak nie rowno ucety :/ ale ogulnie spoko czkeam na moja obudowe dla psu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Wrzuc fotki na jakis konkretny server bo nic sie nie wyswietla :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 A ja wszystko widze... I rzeczywiscie ten papier jest ohydny jak moja wąsata baba od plastyki z odleglych a strasznych czasow podstawowki ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 a wiec tak: - skroc calkiem ten papier albo go zagnij siakos -zaslon katode z jednej strony [od ciebie] zeby swiatlo szlo na psu a nie w bok [w tym przypadku w twoja strone] ale to juz kwestia gustu.mi sie nie podoba punktowe podswietlenie ale jak tobie pasuje to ok:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Spoko oko. Mnie się podoba punktowe świetlenie [na żywo wygląda o wiele lepiej]. A co do tego wstrętnego papierka, to go w ogóle nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Mogłeś sobie darować tego laserowego pogiętego grilla .. niby czemu ma on służyć ... moje zdanie jest takie że wszystkich takich zbędnych rzeczy zaburzających przepływ powinno się unikać. A druga sprawa .. wczytaj się w treś tego co Jonas napisał, bo wiele tam mądrości. A i co to za mod skoro wszystko sporwadza sie do montowania ... bez ofensywy ale zero inwencji ... kupic zabawkę za 30 zł i zamontować .. hmmm :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 No widze ze mod sie rozwija .... czekam na dalsze projekty moze pojawi sie cos oryginalnego ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Ogólnie fajnie to wyszło, ale nic nowego do modingu niewnioslo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 A co ma nowego wnieść? Popracował bym nad tym dłużej gdyby nie matura:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 No i czas nadszedł i sie zabrałem za swojego chiefteca 420 dual fana , mam już obudowe z pleksy , tylko teraz mam maly problem mam zamiar wstawić zamiast tego standardowego zamontowaniego u dołu PSu wiatraka ten .. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22907557 tylko teraz maly problem gdyz zauważyłem ze ten standardowy jest przylutowany na stale wiec co zrobic czy odciac go i przylutować ten co kupie bądź może odciąć go i skorzystać z zlacza 3 pin w plycie glownej ??? co polecacie ?? jak to zrobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 hmmm .... tak sie przygladam i zastanawiam czy ze swoim zasilaczem nie zrobic czegos podobnego ;] zwlaszcza ze mod zbliza sie wielkimi krokami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 jak dla mnie normaly mod zasiłki kupiona obudowa górna z akrylu no i ciach po kłopocie. Ale moje drugie pytanie gdzie twoje wc DD z podpisu czyżby znikło ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Sam "mod" srednio mi sie podoba - wyglada raczej kiepsko polaczenie blachy z przezroczystym plastikiem, ale to moje zdanie :idea: Johny_85 ma podpis na GG "nie ma mnie do 11 maja"... wiec na prezentacje DD musimy chyba jeszcze poczekac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...