Skocz do zawartości
Johny_85

PSU mod (blue)

Rekomendowane odpowiedzi

:o co za badziew:) Preferuje lepsze jakościowo:) Zastanawiam się co wybrać (sam wybrałem kandydatów. Maty Noiseblocekra czy Akasa?

ja bralbym akasa :) imo lepiej wyglada

co do owijek na kable to nie bylo lin ktore mialyby mniejsza srednice ? bo takie duze to troche nie pasuja :)

Ja też bym kupił Akasa jak to już wcześniej pisałem :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj zbieram. Prawdopodobne że jak zdam maturę to rodzice mi kasa sypną. Ale zbieram grosik do grosika. Na pewno w wakacje będzie malowanie budy w środku ale co dalej to nie wiem. I jeszcze w wakacje WC. Ale się tego nazbierało.

UPDATE:

Na wakację planuję zakup zasilacza ANTEC 550, oraz pomalowanie jego obudowy na niebiesko, w kolorze obudowy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Licz sie z tym że seria truepower do cichych nie należy (przy WC, które kiedyś moze złożysz zasilacz będzie się mocno dawał we znaki), więc od razu pomyśl o tym aby naciągnąc jeszcze rodziców na nowe cichsze wiatraki ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tak szczerze to hmmm ... ktoś w Antecu dał cztery litery ... kupujesz sprzęt za tyle kasy, który jeszcze jest reklamowany jako noise friendly i co się okazuje - wszystkie te śpiewki to jedynie czcza marketingowa gadka. Poducent tnie w przysłowiowego penisa oszczędzając ten marny procent ceny zasilacza i wkłada wentylatory marnej (no dobra powiedzmy średniej) jakości.

Mój kontakt z tą firmą niestety rozwiał czar tej marki .. budy a i owszem top klasa jeśli chodzi o wykonanie ale reszta ... tym panom podziękujemy nie wiem czy nie lepszym wyborem będzie jeden z modecomów analogiczny w budowie do tego Truepowera. Cena niższa .. wentylatory i tak masz zamiar wymienić ... a no i najważniejsze gwarancja w obu przypadkach ulatuje w niebyt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obchodzi mnie kto dał du** w Antecu. I tak jutro się wybieram po TRUE 550. A i mod tego sprzetu będzie czywiście. Tylko bardziej zachowawczy. tj. nie będę robił akrylowej obudowy tylko pomaluje na niebiesko [tak jak obudowe w srodku]. Na kable będzie zastosowany pancerzyk z MCS http://mcs.pc.pl/sklep.php?id=268

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanko co do tych obudow z plexy do zasilki. Czy istnieja wersje z otworem na wentyl 92mm wciagajacy? Moj Enermax ma wlasnie taki wentyl na spodzie i sie zastanawiam jak to pogodzic np. z taka obudowa :arrow: http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=575

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uderz do plexicomp.com tam maja obudowy na PSU tzn. robia te obudowy wiec nie powinno byc problemu w wycieciu troche wekszej dziury ;-)

nie wiem czy maja plexe UV reactiv ale zapytac mozna .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uderz do plexicomp.com tam maja obudowy na PSU tzn. robia te obudowy wiec nie powinno byc problemu w wycieciu troche wekszej dziury ;-)

nie wiem czy maja plexe UV reactiv ale zapytac mozna .....

Wielkie THX dla Ciebie :D Napisalem maila do plexicompu i juz do mnie jedzie obudowa reactive z otworem 92mm :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi