Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Na co Ci taka karta? I tak polowy jej funkcji nie wykorzystasz (Wersja optymistyczna). Lepiej zmienic cos innego chyba ze masz genialny sluch.

Co do trzeszczenia nie sadze aby to byla karta (sadze ze testowales na kilku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ja mam i jestem w 1000% zadowolony!!! Dzwiek jest tak czysty, ze az milo dla ucha. Nawet przy zwyklych dwoch glosniczkach mozna odczuc wieeelka roznica, w porownaniu do zwyklej dzwiekowki. A przy Creative Inspire 5700........... :D :D :D Po prostu az strach podglaszac :wink:

Ja na Twoim miejscu bym sie nie zastanawial

Pozdrowienia

odet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam, pozytywnie zajebista karta. Mam Inspire 5300 i płynną regulację 0 - 8 (tak na oko), to mnie kumple pytają, czemu nie daję więcej jak 1,5... Przy dwójce szafki się same otwierają. Nigdy nigdy nigdy nie dałem pół mocy, bo by się chałupa zawaliła. A to razem ma mniej niż 50W. 5 maluteńkich głośniczków 6W i subwoofer 16W.

P.S. Aha, trzaski słychać, ale tak gdzieś na 3, bo szafka zaczyna drgać i robi zakłócenia. Walnij w stół pięścią z całej siły to usłyszysz podobne drgania. Nie polecam stosować w pokoju z dużą ilością mebli, szkłem i drewnianym stropem (grozi zawaleniem) ;)

Słyszeliście na tym sprzęcie np. demo garage1? Niesamowite wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna karta ,tesh mam ,jesli mash trzaski to moze to byc wina chipsetu VIA , ja na solteku Kv2-X (KT133) i na Live i na audigy mam te trzaski jesli licze seti :-[ ,na KT266A problem znikl.Tylko ze jesli mash zamiar podlaczyc ja do jakichs glosniczkow 200W PMPO w pieknej lsniacej bialej obudowie z plastiku to niewarto :P ,nie uslyszysz roznicy.Tylko do zestawu audio albo glosnikow creativea (chociaz najwspanialsze to one nie sa ,szumy sie pojawiaja jush kolo 1/2 skali) ,sam mam podlaczone do wiezy 2x 60W kablem ekranowanym z chinchami Nakamichi i dzwiek jest niezly.A tak BTW, khunu nie przesadzasz troszku ? :roll: ,biorac glosniki inspire z punktu widzenia audiofila to plasuja sie w dolnej strefie stanow srednio niskich :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie poruwnujmy tej karty do sprzętu dla audiofilów, tam i tak ceny zaczynają się od małych samochodów. Podpisze się pod co piszą poprzednicy, jak cię stać na dobre głośniki 5.1 to na pewno nie porzałujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do CL to więcej tego szumofona nie kupie.

Wysokie rejestry są do [gluteus maximus] a na dodatek przebarwione.

Co do bas-u to jest jakiś za bardzo neutralny i tak jak by gdzieś powoli zanikał. Badziej wole to co mam na płycie czyli jakieś CMI,

Jak dobra karta z przyjemnym przejżystym i nie męczącym metalicznym brzmieniem to chyba tylko Vortex-Aureal 801.

Miałem SB Live Platinium z pozłacanymi wyjściami i Live Drive myślałem że mam najlepszą kartę. Zdanie zmieniłem dopiero jak konfigurowałem kolesiowi dźwięk i podłączyłem pod sprzęt. Kolejny mój zakup to była YAMAHA tanie za 75 zł i też bardzo miłe brzmienie.

Co do sub-wofer-a który 16 W i wszystko się trzęsie.

BULL SHIT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do CL to więcej tego szumofona nie kupie. 

Wysokie rejestry są do [gluteus maximus] a na dodatek przebarwione.

Może masz tą karte blisko sieciówki/modemu lub wentylatorka, tak było u mnie z Live5.1.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy producent wie że w komp-ie jest dużo zakłuceń. Można ich w łatwy sposób uniknąć. Np. przez puszczenie obok ścieżki sygnałowej dwuch ścierzek masowych tak jak to jest w kablach ATA-100. U mnie w Yama-szce tak jest i problemu nie ma. Ja mam się dostosowywać do karty czy ona do mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedawno zjarala mi sie karta sb live! player 1024 :( trzeba bedzie pomyslec nad nowa... teraz nie drogo wychodzi zestaw z action w stylu: 5.1 5300 + audigy.

PS: co to za moda pisania glupot w stylu: tesh, pshy? tak BTW...

Cos te karty lubia to. Mojemu znajomemu tez sie zjarala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tego Audigy z pozlacanymi wyjsciami i ktos, kto mowi ze na SB Live slychac to samo jest w duzym bledzie. Warunek oceniania to slych i sprzet, ja sluch mam jaki mam (nie mnie oceniac) a jak slucham muzy na kompie to uzywam sluchawek AKG K501.

każdy Audigy ma pozłacane wyjścia :lol:

a co do dzwięku to mam kartę na cmedii(też pozłacane wyjścia :lol: ) i dzwięk jest b.dobry czy to na słuchawkach(RP-F800E-K) czy na głośnikach CLSW Digital 2.1 sygnał puszczony przez spdif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tego Audigy z pozlacanymi wyjsciami i ktos, kto mowi ze na SB Live slychac to samo jest w duzym bledzie. Warunek oceniania to slych i sprzet, ja sluch mam jaki mam (nie mnie oceniac) a jak slucham muzy na kompie to uzywam sluchawek AKG K501.

każdy Audigy ma pozłacane wyjścia :lol:

a co do dzwięku to mam kartę na cmedii(też pozłacane wyjścia :lol: ) i dzwięk jest b.dobry czy to na słuchawkach(RP-F800E-K) czy na głośnikach CLSW Digital 2.1 sygnał puszczony przez spdif

a i tu sie mylisz nie każdy Audigy ma pozłacane wyjścia - moj nie ma :(. Różnica w jakości dzwięku wzg. Livea - koleś ma Livea i dzwięk jest troche inny, ale nie moge ich porównać bo działają na zupełnie innym nagłośnieniu - Koleś - Wieża Philipsa z głosnikami, ja Wzmacniacz Technicsa + 1 głośnik :( (drugi sie spalił) 75w. I ja wole mój zestaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z doświadczeniania wiem ze dzwięk SB Liva i Audigy sa gowno warte. Mam obydwie to sie moge wypowiadac. Tak naprawde to roznice miedzy nimi slychac naprawde na dobrym sprzecie. Na dane techniczne nie patrz nawet. Przykład: - z danych technicznych wynika ze S/N (stosunek sygnał - szum) wynosi ok. 100dB. <span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda sprawdzałem na wejsciu Linein przy pomocy Cooledita - w praktyce nie jest wiekszy od 70dB (jak w dobrym magnetofonie). Dane techniczne sa wziete z kosmosu. Przy podłączeniu z Plextorem okazuje się ze nie ma sensu uzywac cyfrowego kabelka z CDROMu bo przetwornik C/A jest o niebo lepszy w napedzie. Podsumowujac jesli bedziesz uzywal tej karty z amplitunerem z wbudowanymi dekoderami i podlaczysz go wyjscia SPDif to warto kupic. Jesli masz dobry wzmacnicz dwukanalowy i chcesz podlaczyc w wyjscia lineout to mozesz zapomniec o tej karcie. Chyba ze nie wybrzydzasz, ja uzywam wersji z lineout z koniecznosci i w sumie nie nazekam - nic nie treszczy.

Na koniec bardzo wazna sprawa. Jasli zainstalujesz steroniki do karty przystaje wtedy działać weijcie LINE IN!!! Naprawde. Wiec albo dziek wielokanalowy albo wejscie line in!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...