azaz pl Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Wiec nie majac wlasciwie wcale pojecia o elektronice zabalm sie za montowanie termometra moze podjolem sie zbyt trudnego zadanie lecz coz mam pare naprawde beznadziejnych pytan wiec prosze o wyrozumialosc 1 na kondensatorze jest taki paseczek na ktorym jest 0 czy ten pasek wskazuje nozke ktora powinna bgyc podlaczona do + czy - ? 2 na diodzie (sensorze) jest po jednej stronie taki czarny paseczek czy on wskazuje katode czy anode ?? 3 (LOL pytanie) jakie to jest napiecie stabilizowane ??? i czy w zasilaczu komputerowym jest takie ??? dzieki za odpowiedzi i prosze mnie nie zabijac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 1 - 2 k 3 kazde w psu pisze na szybo ale raczej poprawne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 dzieki ale jest jeszcze jedna sprawa mianowicie : jak wyprowadzic 5v z zasilacza i jaki kolor kabla to + a jaki minus sorry za te pytania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 nie interesuj sie minusem tylko zerem - czarnym. +5 czerwony ..... ech, napisze to: bylo, szukaj :Plóm: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 nie no ciota jestem kurde az wstyd takie pyania zadawac ale nie moge tego nigzie znalesc bo ja chce 5v z tej wtyczki ktora wchodzi np do cdromu czy hdd czy moze mi ktos jakiegos linka do tej tabelki jakie kable do jakiego napiecia ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 czerwony: 5V zółty: 12V czarny: masa pomarańczowy ATX 3,3V reszta nei interesuja cie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 8O dziwne umnie nie ma pomaranczowego tylko sa dwa czene co z tym zrobic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 POMARAŃCZOWY WE WTYCZCE ATX PRZY PŁYCIE GŁÓWNEJ !!!!!!!!!!!!! TAM JEST JESCZE KILKA ALE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 ale ja musze wyprowadzic te 5V z tego kabla ktory idzie do cdromu i hdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 ale ja musze wyprowadzic te 5V z tego kabla ktory idzie do cdromu i hdd no i???............................. to wyprowadz i juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 w ukladzie mam wyjscie + i - i nie wiem jakiego koloru kable podlaczyc aby otrzymac to upragnione 5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 w ukladzie mam wyjscie + i - i nie wiem jakiego koloru kable podlaczyc aby otrzymac to upragnione 5v 8O 8O 8O :twisted: :twisted: :twisted: przecierz ci napisaliśmy !!!! CZERWONY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 czyli nie ma znaczenie ktory czarny ? bo tam sa dwa wybaczcie ale po dzisiejszym dniu jestem troche nieprzytomny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 czyli nie ma znaczenie ktory czarny ? bo tam sa dwa wybaczcie ale po dzisiejszym dniu jestem troche nieprzytomny czarny to czarny chyba co nie ?? mozesz nawet zamiast czarnego dotknac do metalowego miejca na budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 ok wielkie dzieki i sorry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Nie polecam używania zasilacza komputerowego do zasilania budowanych urządzeń. Wystarczy czasami niewielki błąd w montażu, a całe mozolnie budowane urządzenie może pójść z dymem (dosłownie). Czemu? Wystarczy odczytać na obudowie zasilacza PC jak dużych prądów jest w stanie dostarczyć taki zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Nie polecam ...zawsze mozna dobudowac jakies zabezpieczenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...