kadilak Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 O tym chyba jeszcze nie bylo 8) Hercules 9600 256MB. Na sterach Omegi + Reage 3D Tweaker udalo mi sie podkrecic go optymalnie z wartosci 324/202,5 do 369/218,3. To chyba nie za wiele ale na takim configu przechodzi wszystkie testy bez zadnych bledow. Na 370/220 czasem zwiecha i pojewiala sie juz artifacty. Jezeli ktos wie jak wycisnac wiecej to prosze o kontakt :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 ja mam @ tak: core 425 a mem 225 tylko ze ja mam Sapphira a masz jakiegos wentyla na rdzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadilak Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Mam oryginalnego. Jest dosc solidny. Na pamiatkach tez sa przyklejone miedziane radiatorki. Karta nawet podkrecona jest wrecz zimna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 A jakie masz pamieci na tej karcie ? Napewno nie BGA ale ile "ns" . To jest Hercules wiec sie powinien dobrze krecic ale te pamieci... w dodatku 256MB to sie zazwyczaj ciezko kreci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadilak Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 No i tu pies pogrzebany bo nigdzie nie znalazlem w necie jakie to kosci pamieci i jakie maja predkosci. Moze zobacze na jakis innych zmodowanych sterach lepiej sie podkreca 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 a ile wam te maszynki w 3dmarku01 punktów szarpią? sam kiedys myślałem o tej karcie!:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 jakie to kosci pamieci i jakie maja predkosciwystarczy popatrzec na kostki na grafie... oto jak np. sprawdzic jakiej firmy sa pamieci i jaki maja czas dostepu (jako przyklad posluzy gefore 4ti od asusa) http://www.sirius.pl/html/testy/26/foty/asus_ram.jpg zrodlo: http://www.sirius.pl/art.php?id=1&typ=test&aid=26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadilak Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Tylko ze u mnie na tym Herculesie oryginalnie na pamiatki przyklejone sa radiatory i nie widac firmy. Przy moim configu w demo 3dmark03 wyciagnalem 2700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Tylko ze u mnie na tym Herculesie oryginalnie na pamiatki przyklejone sa radiatory i nie widac firmy. Przy moim configu w demo 3dmark03 wyciagnalem 2700. to bardzo malo, ja mam okolo 3200 pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadilak Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 A widziales jaki mam procesor :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ja tez mam herculesa, na 3dmarku01 udalo mi sie wyciagnac 9500 a na 03 kolo 3700 przy procesorze pokreconym i karcie tez, karte udalo mi sie wkrecic na 325/200@410/250 tylko w nieORT: ORT: ORT: kturych gram mam przy tym aarfetakty, full stable jest przy 400/240, jade na omegach 4,1 ma ktos sposub na wyciagniecie z tego wiecej ? pod kartom mam zalozony wiatrak na sledziu dodatkowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 procesor tu nie gra roli w 3d marku 2003...... bo jest odzdielna nota na CPU i na GPU..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 No i tu pies pogrzebany bo nigdzie nie znalazlem w necie jakie to kosci pamieci i jakie maja predkosci. Moze zobacze na jakis innych zmodowanych sterach lepiej sie podkreca 8) Te pamieci to prawdziwa padaka 5ns , gdziesz wydzialem recenzje tej karty w necie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ok procek minimalnie gra role gra zdecydowanie mozna sie o tym przekonac poniewaz pierwszy test ten z samolotami moze podbijac wynik przy slabym procku zawsze bedzie mniej klatek w tym tescie a prz szybszym co normalne wiecej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 No i tu pies pogrzebany bo nigdzie nie znalazlem w necie jakie to kosci pamieci i jakie maja predkosci. Moze zobacze na jakis innych zmodowanych sterach lepiej sie podkreca 8) Te pamieci to prawdziwa padaka 5ns , gdziesz wydzialem recenzje tej karty w necie... no nie wiem, ostatnio wysylalem maila do serwisu ati w canadzie i mi powiedzieli ze ta piatka to tylko oznaczenie modelu pamieci a czas dostepu to 3.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadilak Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Skoro tak to nie wiem czemu nie chca sie lepiej krecic. Moze jak zmienie obudowe i zasilke na Chiefteca beddzie dobrze bo teraz mam padake codegena :P Zobaczymy w poniedzialek :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 dzisjaj zajme sie chlodzeniem na nim i postaram sie wyciagnac z niego kolo 450/270 jezeli to wogule mozliwe :) najpierw sprubuje go chlodzic 1 wentylatoram od gury na kostki a puzniej jeszcze jednym od dolu / 3600rpm / napisze jak mi poszlo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 sory ze pisze jeden post pod drugim ale ten wypadalo by tak napisac bo on sie malo odnosi do mojego poprzedniego: Uzytkownikom tej karty stanowczo odradzam nowe omegi 4,2 wynik na nich w poruwnaniu do 4,1 spadl mi o prawie 1k w 3dm01, jakie sterwowniki najlepiej polecacie do krecenia tej karty i jaki program ? (hercules tweaker nie spelnia swojej roli) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 No i tu pies pogrzebany bo nigdzie nie znalazlem w necie jakie to kosci pamieci i jakie maja predkosci. Moze zobacze na jakis innych zmodowanych sterach lepiej sie podkreca 8) Te pamieci to prawdziwa padaka 5ns , gdziesz wydzialem recenzje tej karty w necie... no nie wiem, ostatnio wysylalem maila do serwisu ati w canadzie i mi powiedzieli ze ta piatka to tylko oznaczenie modelu pamieci a czas dostepu to 3.4 jesli tak to sa widocznie nie dowoltowane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadilak Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Dawalem napiecie na grafe nawet 1,8 i nic to nie zmienialo bo podobno cos fizycznie trzebaby wtedy w karcie pogrzebac a na tym sie nie znam. A standartowo voltage jest zablokowane i wiecej nie idzie niz producent ustalil:( Ares a czym bedziesz ja krecil i na jakich sterach bo ja mam Reage 3D Tweak i tam nie ma nawet takiej rozpietosci jaka chcesz osiagnac :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...