Skocz do zawartości
kadilak

HERCULES 9600 256MB

Rekomendowane odpowiedzi

O tym chyba jeszcze nie bylo 8)

Hercules 9600 256MB.

Na sterach Omegi + Reage 3D Tweaker udalo mi sie podkrecic go optymalnie z wartosci 324/202,5 do 369/218,3.

To chyba nie za wiele ale na takim configu przechodzi wszystkie testy bez zadnych bledow. Na 370/220 czasem zwiecha i pojewiala sie juz artifacty.

Jezeli ktos wie jak wycisnac wiecej to prosze o kontakt :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie to kosci pamieci i jakie maja predkosci

wystarczy popatrzec na kostki na grafie...

oto jak np. sprawdzic jakiej firmy sa pamieci i jaki maja czas dostepu (jako przyklad posluzy gefore 4ti od asusa)

Dołączona grafika

http://www.sirius.pl/html/testy/26/foty/asus_ram.jpg

zrodlo: http://www.sirius.pl/art.php?id=1&typ=test&aid=26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam herculesa, na 3dmarku01 udalo mi sie wyciagnac 9500 a na 03 kolo 3700 przy procesorze pokreconym i karcie tez, karte udalo mi sie wkrecic na 325/200@410/250 tylko w nieORT: ORT: ORT: kturych gram mam przy tym aarfetakty, full stable jest przy 400/240, jade na omegach 4,1 ma ktos sposub na wyciagniecie z tego wiecej ? pod kartom mam zalozony wiatrak na sledziu dodatkowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tu pies pogrzebany bo nigdzie nie znalazlem w necie jakie to kosci pamieci i jakie maja predkosci. Moze zobacze na jakis innych zmodowanych sterach lepiej sie podkreca 8)

Te pamieci to prawdziwa padaka 5ns , gdziesz wydzialem recenzje tej karty w necie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok procek minimalnie gra role gra zdecydowanie mozna sie o tym przekonac poniewaz pierwszy test ten z samolotami moze podbijac wynik przy slabym procku zawsze bedzie mniej klatek w tym tescie a prz szybszym co normalne wiecej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tu pies pogrzebany bo nigdzie nie znalazlem w necie jakie to kosci pamieci i jakie maja predkosci. Moze zobacze na jakis innych zmodowanych sterach lepiej sie podkreca 8)

Te pamieci to prawdziwa padaka 5ns , gdziesz wydzialem recenzje tej karty w necie...

no nie wiem, ostatnio wysylalem maila do serwisu ati w canadzie i mi powiedzieli ze ta piatka to tylko oznaczenie modelu pamieci a czas dostepu to 3.4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisjaj zajme sie chlodzeniem na nim i postaram sie wyciagnac z niego kolo 450/270 jezeli to wogule mozliwe :) najpierw sprubuje go chlodzic 1 wentylatoram od gury na kostki a puzniej jeszcze jednym od dolu / 3600rpm / napisze jak mi poszlo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory ze pisze jeden post pod drugim ale ten wypadalo by tak napisac bo on sie malo odnosi do mojego poprzedniego:

Uzytkownikom tej karty stanowczo odradzam nowe omegi 4,2 wynik na nich w poruwnaniu do 4,1 spadl mi o prawie 1k w 3dm01, jakie sterwowniki najlepiej polecacie do krecenia tej karty i jaki program ? (hercules tweaker nie spelnia swojej roli)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem, ostatnio wysylalem maila do serwisu ati w canadzie i mi powiedzieli ze ta piatka to tylko oznaczenie modelu pamieci a czas dostepu to 3.4

jesli tak to sa widocznie nie dowoltowane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawalem napiecie na grafe nawet 1,8 i nic to nie zmienialo bo podobno cos fizycznie trzebaby wtedy w karcie pogrzebac a na tym sie nie znam. A standartowo voltage jest zablokowane i wiecej nie idzie niz producent ustalil:(

Ares a czym bedziesz ja krecil i na jakich sterach bo ja mam Reage 3D Tweak i tam nie ma nawet takiej rozpietosci jaka chcesz osiagnac :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi