jacollini Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Witam, pytam uzytkownikow nizej wymienionych modeli, lub osoby ktore sie z nimi spotkaly. Interesuje mnie zakup napedu COMBO DVD/CDRW. Na razie wybralem to: 1. COMBO MSI 52x24x52x16x 2. COMBO AOpen 52x32x52 BOX 3. LITEON COMBO BOX 52/32/52/16 4. LG COMBO CD-RW/DVD 52/24/52/16 Wszystkie w podobnych cenach, najbardziej przypadly mi do gusty napedy Aopen i MSI. Nie mam doswiadczenia z nagrywarkami, szukalem na cdrinfo.pl ale jest tam duzo 'fachowej' leORT: ORT: ORT: ktury. Co polecacie? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Ja bym bral LGka , mam jakis sentyment do tej firmy czy cus takiego :) No ale najpierw przejzyj wszystkie testy i zobacz co jak wypadlo i wtedy sie decyduj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacollini Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Wlasnie przejrzalem archiwum. Jednak zakup COMBO to nie bedzie dobry pomysl.. Zostaje nagrywarka + Arctic vga silencer. ;) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 jezeli nagrywarka to tylko LiteOn sam używam takich na dwóch kompach, miałem doczynienia wcześniej z LG i Samsungiem naprawdę uwierz, że odradzam ci inne nagrywarki a szczególnie LG weź pod uwage to, że żadna nagrywarka lg >16x nie kopiuje zabezpieczonych płyt cd, nie wiem jak sie to ma do Samsunga ale przy LiteOnie możesz być przynajmniej pewien, że wszystko ci skopiuje. A co do comosa to też odradzam, zdecydowanie lepszym wyjściem będzie CDRW + DVD chyba że nie masz wolnej półki 5,25" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 czlowieku nie kupuj combo.. wez sobie kup liteona 52x32x52 i do tego jakies dvd aopen albo lg... cena Ci wyjdzie podobna a komport korzystania wiekszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr19772 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Witam, pytam uzytkownikow nizej wymienionych modeli, lub osoby ktore sie z nimi spotkaly. Interesuje mnie zakup napedu COMBO DVD/CDRW. Na razie wybralem to: 1. COMBO MSI 52x24x52x16x 2. COMBO AOpen 52x32x52 BOX 3. LITEON COMBO BOX 52/32/52/16 4. LG COMBO CD-RW/DVD 52/24/52/16 Co polecacie? Witam Ja bym ci jednak nie polecał combo szybko się zużyje napęd i bedziesz miał wydatek następny. Jeśli masz mało kasy kupuj wersje OEM-owe, ale kup osobno nagrywarke osobno DVD, poprzeglądaj u siebie w sklepach jakie masz ceny zawsze coś znajdziesz taniej ;) Ja mam usiebie taki model DVD http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2655 i taki model CD-R/RW http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7816 Nagrywarka IDE2-master a DVD IDE2-slave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Lepiej nagryware + dvd :) polecam: LiteOn'a 52x32x52 <- http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7816 oraz DvD LiteOn 16x/48x <- http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=631 DvD'ka posiadam tego co jest powyzej i jest bardzo dobry.. troche szumi podczas odczytu cd-r ale podczas odczytu dvd i audio jest bardzo cichutki... czyta wszysto... a nagrywarke am troche starsza (48x12x48) ale smiga mi juz od dwoch lat az milo i zadnej plyty jeszcze nie zepsula :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konix Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Dlaczego napedy COMBO sa tu tak odradzane ? Czy czytaja gorzej plytki DVD, czy moze gorzej nagrywaja ? A moze chodzi tylko o to, ze sie szybciej zuzywaja (ale dlaczego naped COMBO mialby sie jakos specjalnie szybko zuzywac, jesli np. odtwarzamy duzo CD, troche DVD, i rzadko cos wypalamy. Bedzie sie chyba tak samo zuzywal jak dedykowany czytnik DVD (gdy malo nagrywamy)). Sam mialem zamiar kupic COMBO. Co myslicie o TEACu DW-548D + ewentulnie jakis naped CD, ktory juz posiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...