Kaeres Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Nie wiem czy zauwazyliscie ale ostatnio filmy sciagane z netu sa po prostu ciche. Maja tak kiepski dzwiek, ze nie moge juz tego zniesc. Owszem obraz zyleta, jakosc DVD ale bez przesady z tym pakowaniem filmow. Czy jest jakis sposob aby nie dawac TV na caly regulator ? Powoduje to, ze bardziej slyszalne jest burczenie glosnikow od samego natezenia dzwieku (tzn. nawet jak nic nie leci to jest takie buczenie jak sie podglosni glosniki na full - pewnie jakies kondziorki brzecza albo transformatorki, nie znam sie). Moze w ustawieniach sound storm istnieje jakas opcja aby zwiekszyc moc glosu kosztem czystosci czy cos podobnego (tak jak w winampie) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 a jak zapuszczasz filmy nie masz zcasem sciszonej głośnosci głównej i wave ?? bo to przez to może mieć tak cicho a jak to nie to to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 A czy przez przypadek dźwięk w tych wszystkich 'cichych' filmach nie jest w AC3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 o to samo chcialem zapytac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 W AC3 sie tak dzieje tylko trza by pogrzebac w kodekach pewnie :) Ale odkad mam 5.1 glosniki nie widze roznicy :) gra caly czas glosno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Nie we wszsytkich filmach taki efekt nieprzyjemny istnieje, co sugerowaloby, ze to nie wina ustawien AC3 czy glosnosci glownej. Poradzilem sobie w sumie w ustawieniach SS. W MIDI dodalem "Znieksztalcenie" i dalem na 80%. Powoduje to troche znieksztalcenie dzwieku ale za to jest juz glosny, mocniejszy dzwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 W przypadku filmów w AC-3 używając np kodeka ACFilter 070.b http://belnet.dl.sourceforge.net/sourcefor...ilter_0_70b.exe wystarczy we właściwościach kodeka ustawić oba suwaki Gains na max i będzie głośno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Kaeres - nie we wszystkich filmach, czy nie we wszystkich z dźwiękiem w AC3? Bo to różnica. Mam nadzieję że wiesz jak sprawdzić czy dźwięk jest w Ac3 czy Mp3 8) Takie rozwiązanie jak zrobiłeś to półśrodek. P_i_t_t - wystarczy w konfiguracji Ac3 na 1wszej karcie utawić "Preset" na "Loud". Nie wiem czemu ale we wcześniejszych wersjach AC3 Filter po paru minutach, suwaki same 'zjeżdżały' do domyślnych pozycji. W 0.70b już to poprawili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 tez tak mam , ale tylko w AC3 jak idzie do TV audio , przez amplituner sa-dx950 to jest wszystko dobrze dzwiek gut :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...