Skocz do zawartości
Kaeres

Ciche filmy

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy zauwazyliscie ale ostatnio filmy sciagane z netu sa po prostu ciche. Maja tak kiepski dzwiek, ze nie moge juz tego zniesc.

Owszem obraz zyleta, jakosc DVD ale bez przesady z tym pakowaniem filmow.

Czy jest jakis sposob aby nie dawac TV na caly regulator ?

Powoduje to, ze bardziej slyszalne jest burczenie glosnikow od samego natezenia dzwieku (tzn. nawet jak nic nie leci to jest takie buczenie jak sie podglosni glosniki na full - pewnie jakies kondziorki brzecza albo transformatorki, nie znam sie).

Moze w ustawieniach sound storm istnieje jakas opcja aby zwiekszyc moc glosu kosztem czystosci czy cos podobnego (tak jak w winampie) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie we wszsytkich filmach taki efekt nieprzyjemny istnieje, co sugerowaloby, ze to nie wina ustawien AC3 czy glosnosci glownej.

Poradzilem sobie w sumie w ustawieniach SS.

W MIDI dodalem "Znieksztalcenie" i dalem na 80%. Powoduje to troche znieksztalcenie dzwieku ale za to jest juz glosny, mocniejszy dzwiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres - nie we wszystkich filmach, czy nie we wszystkich z dźwiękiem w AC3? Bo to różnica. Mam nadzieję że wiesz jak sprawdzić czy dźwięk jest w Ac3 czy Mp3 8) Takie rozwiązanie jak zrobiłeś to półśrodek.

P_i_t_t - wystarczy w konfiguracji Ac3 na 1wszej karcie utawić "Preset" na "Loud". Nie wiem czemu ale we wcześniejszych wersjach AC3 Filter po paru minutach, suwaki same 'zjeżdżały' do domyślnych pozycji. W 0.70b już to poprawili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi