Smartek Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 ... sie komp... ostatnio czesto, a szczegolnie w grze MU ONLINE mi sie komp zawiesza przy czym z glosnikow leci taki pisk... o co tu chodzi? nie moge normalnie w MU pograc!! Bo po 5 min mi wywala... dodam, ze to sie dzieje raczej czesciej przy walce z kims.. bo jak chodze po miasteczku to nie zawiesza sie... czy to moze byc wina karty graficznej? a moze procka? PROSZE O POMOC!! bo ja juz nie moge :( pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 podaj konfig :D - wruzkami nie jestemy i nikt Twojego kompa w magicznej kuli, nie widzi :lol: i wazne jaki masz zasilacz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Smartek podaj swój konfig i zmień tytuł wątku (sprecyzuj tam swój problem, np. "zawieszający się kom" lub podobnie :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 monitor: LCD CTX 17" PV722i dysk: SEAGATE BARRACUDA.7 80GB nagrywara CDR: LITEON LTR-52246S nagrywara DVD: TDK 880N karta graf.: ATI RADEON 9000 64MB DH DVI/TV drukarka: HEWLETT PACKARD 840C glosniki: LOGITECH Z-640 5.1 klawiatura: LOGITECH INTERNET KEYBOARD BLACK RETAIL mycha: LOGITECH MX 700 dzwiek: CREATIVE SOUND BLASTER 5.1 LIVE! DIGITAL plyta glowna: MICROSTAR K7N2 DELTA-L NFORCE ULTRA 400 procek: AMD ATHLON XP 2500+ / 333MhZ BARTON wiecej nie wiem... :P tzn. zasilacza nie znam *wstyd* pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 [...] tzn. zasilacza nie znam *wstyd* pozdro ;) a powinieneś :P bo to on jest najprawdopodobniej przyczyną zwisów, jak masz możliwość (nie masz plomb) to rozkręć obudowę i przeczytaj co tam jest na naklejce napisane, lub poszukaj w gwarancji. Ewentualnie sprawdź jeszcze jakie masz napięcia. btw napięcia możesz sprawdzić np. za pomocą prime 95. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Zasilacz mam SHIDO 350W :) pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 a jakie masz napiecia :?: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Zasilacz mam SHIDO 350W :) pozdro ;) Podaj wartość napięć pod obciążeniem! KONIECZNIE TAK. Użyj Prime95 - torture test. Przy okazji sprawdź temperaturę procka. Polecam np. SpeedFan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 No i sie okazalo czego to wina :]... karta graficzna lub/i procek sie przegrzewaja - otworzylem pokrywe od kompa... temperatura procka z zamknietym - ~54C temperatura procka z otwartym - ~42C temperatura procka po 2h grania w MU (otwarta obudowa) - 61C!! tak wiec mozna sie tylk domyslac jaka tam byla temperatura z zamknieta buda?! wow... cud, ze nic sie tam nie spalilo :P..., chyba musze kupic NAPRAWDE dobry wiatraczek pod procka i karte graf. jakie polecacie? - zalezy mi rowniez na slyszalnosci malej tychze wiatraczkow pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ja bym ci polecil abys kupisz sobie jeszcze dodatkowy wentylatorek wyciagajacy powietrze z obudowy na grafe nie musisz kupowac wiatraczka, bo R9000 nie grzeje sie tak strasznie i moze chodzic bez coolerka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...