Gość Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 dzisiaj robilem porządek w biurku...i znalazlem cennik...bodajze jest to rok ok 1997...az sie lezka w oku kreci..he he he...karta grafiki 1mb, dysk 800MB...wszystko mialo astronomiczne ceny...no ale sami popatrzcie...zdejcia robione aparatem bo skaner mam popsuty...cennik zostawie dla potomnych...moze bedzie kiedys jeszcze duzo wart:)??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 heh to chyba dawno nierobiles porzadkow :] ;P ze masz jeszcze zennik z 1997r ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 hehe jeszcze z SELEKTU... którego już dawno nie ma.. Fajnie tak sobie popatrzec na stare cenniki.. i przeliczyć ile by sie wtedy dostało za sprzęt który sie ma teraz :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 heh to chyba dawno nierobiles porzadkow :] ;P ze masz jeszcze zennik z 1997r ;P no porzadku to z rok w "tej czesci" biurka nie robilem...a cennik sie zawieruszyl pomiedzy ksiazkami i dopiero dzis go znalazlem:))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 za 10 lat takie kompy jak mamy teraz bede staly w muzeum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 tez mam gdzies takie cenniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Widzialem w starej Wiedzy i Zyciu reklame kompw :lol: Ale wypas! Pentium (w porywach)90MHz, prawie Giga dysku i 4 (chyba) MB ramu :D za 10 lat takie kompy jak mamy teraz bede staly w muzeumZa 10 lat takie kompy beda staly u mnie w piwnicy, i czekaly, az antyki zdrozeja :D , a ze bede wlascicielem jedynych na swiecie dzialajacych kompow z poczatq XXI wieku, to dorobie sie fortuny na pokazywaniu ich ludziom :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 rozbrajaja mnie te ceny :D spoko cenniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Fajne były kompy, które w obudowie miały dodatkowy przycisk 'turbo' :D Miałem kiedyś takiego i po włączeniu tej opcji nie można było za długo pracować bo się przegrzewał :lol: To były czasy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Ja mam jeszcze tego optimusa za 4098zł (P133) tyle ze u mnie byla grafika 2MB i 16MB ramu 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Heh ja tez cosik znalazlem :P . Moj komp z 95 roku. http://www.fsp.w.interia.pl/cd.jpg http://www.fsp.w.interia.pl/komp.jpg http://www.fsp.w.interia.pl/ram.jpg RAM byl dokupywany troche pozniej. Ale wyszlo 93 zl za 4MB :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ...wszystko mialo astronomiczne ceny...Tak samo astronomiczne jak sprzęt dziś, schowajcie dzisiejsze cennik na 5 - 10 lat, efekt będze ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Wecie sobie cennik przed nawet 3 lat i zobaczcie ile kosztował jakiś GeForce ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 łeee mam jeszcze starsze cenniki pamietajace czasy 386 ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_gniewny Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 łeee mam jeszcze starsze cenniki pamietajace czasy 386 ;]]] 100 złotych za 1 MB RAMU do 386 To mówi samo za siebie . :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 łeee mam jeszcze starsze cenniki pamietajace czasy 386 ;]]] 100 złotych za 1 MB RAMU do 386 To mówi samo za siebie . :))) Eeee nieprawda :P Wtedy to jeszcze 1.000.000 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Fajne były kompy, które w obudowie miały dodatkowy przycisk 'turbo' :D Miałem kiedyś takiego i po włączeniu tej opcji nie można było za długo pracować bo się przegrzewał :lol: To były czasy...ja terz taki mialem bez turbo bylo 8mhz a z turbo 16mhz czy jakos tak, a ja jechalem caly czas na turbo :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Fajne były kompy, które w obudowie miały dodatkowy przycisk 'turbo' :D Miałem kiedyś takiego i po włączeniu tej opcji nie można było za długo pracować bo się przegrzewał :lol: To były czasy...ja terz taki mialem bez turbo bylo 8mhz a z turbo 16mhz czy jakos tak, a ja jechalem caly czas na turbo :twisted: Ja też - zawsze miałem TURBO włączone i mimo że komp chodził po kilka godzin dziennie to nic sie nie spaliło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 a na jakiej zasadzie to turbo chodziło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 a na jakiej zasadzie to turbo chodziło? obok pczycisku reset i power był przycisk turbo... przyciskałeś go i proszę bardzo procek podkręcony :D (fajna rzecz szkoda że już tego nie ma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 turbo rzadzilo ;) szczegolnie przy szybszych grach sie przydawalo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Ja mam oprócz cenników parę nr Top Secret gdzie P133 to komputer dla wymagających i kosztuje coś koło 5k :lol: Tak to było :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 tia...a pamieta ktoś ile kosztował procesor 1 Mhz w 86 ? ; ) ponad pol miliona dolarów : D tera yno znalezc maszyne czasu przeniesc sie pare latkóf w tyła i ustawiony na cale zycie jestes... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 pamietam jak mojim najwiekszym mazeniem byl pentium 166mhz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 hymmm ja chyba zeskanuje moją kolekcje procków dzis... ahhh mam takiego ładnego w szafie optimusa w obudowie desktop poczatkowo to był zdaje się 486sx 25? karta trident 512kb.. win3x dysk 540mb i monitor dełuu taki z 1991 albo 2 roku masakra jak piłka do kosza wypukły alke z filtrem.. potem w 1995 rozbudowany do p133 płyta intela jakas tam 32 ram dysk 3gb no i cd tosziba 2x... chyba go wyjmę niedlugo i pod dosem pogram w jakieś civ albo inne prince of persje ;))))) a wogule mam do niego pare procków i voodoo 3 :P no i 96simm ramów i kto podskoczy hiehie?:P ciekaw jestem czy jakiś linux z gnomem albo odchudzonym kde by poszalał ;), własnie znalazlem do tego proca cirx M2 200+ czy jakoś podobnie.... ale ciężki..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 ja mam gazetę: CHIP - Magazyn mikrokomputerowy - Październik 1993 nr 7 ! CENA: 29 500zł :D Jak mi się naładuje aparat to pokażę foto ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 tia...a pamieta ktoś ile kosztował procesor 1 Mhz w 86 ? ; ) ponad pol miliona dolarów : D tera yno znalezc maszyne czasu przeniesc sie pare latkóf w tyła i ustawiony na cale zycie jestes... Oj chyba nie, przeciez Atari mialo 1,77 MHz czy cos kolo tego, a w tym roku wlasnie (a moze 1987) dostalem, na pewno nie za 1.000.000 $ :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 radek ja pdoskocze :twisted mam podobno dzialajacego intel8088 5mhz :twisted: btw ma ktos moze mobo do tego albo shematy mobo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 kiedyś kompy to było coś teraz już wszędzie są i nie robią żadnej rewelacji pamiętam mojego pierwszego kompa kupiony w 95 lub 96 niezła maszynka jak na tamte czasy: procek: P60 mobo: coś od intela, grafa: ATI 1MB (PCI), 16MB Ram, HDD Caviar 850mb, CD-Rom 2x, dzwięk to Gravis Ultra Sound (boska karta), monit: jakaś 14' IBM'a. Kompa miałem jako jeden z pierwszych w szkole lub nawet pierwszy :D ale pamiętam że wtedy gazetki były fajniejsze pamiętam że zbierałem CHIP'a i SecretService i wtedy to były pożądne pisemka a teraz to najważniejsza jest ilość płytek dołączonych do gazetki :( a sama gazetka do doopy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Arnie rispekt :D ja niestety takowej płyty nieposiadam :( i raczej niewiele osób ma ale mój kumpel ma tandy1000? i chyba tam jest jakieś takie cuś ;) i jemu to działa ma 640 kb ram hihih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...