Mr.Martin Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Witam czy ten wazacy okolo 0,8kg wentylator nie bedzie stanowil dla procesora P4 ( jego zapinek) jakies przeszkody - czy komus trafil sie pech aby zostalo cos uszkodzone ( zapinki plastikowe) Mam mozliwosc zakupienia takiego w bardzo rozsadnej cenie ale mam takze mozliwosc zakupienia drugiego wentyla tez zalmana tylko miedziano aluminowego ( lzejszego) i nie wiem ktorego wybrac - cena tych dwoch modeli w moim przypadku jest identyczna - tylko boje sie o ta mase miedzianego , czy cos mi w zapinkach nie urwie ? Jakby ktos slyszal o jakich icydentach zlych to prosze o opinie - prosze takze opinie utykownikow tych wentylatorow ( zalman 7000 miedziany) ktore sa osadzone na P4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 jakby ci sie tak chcialo poszukac cos na temat tego coolera , jakichs bardziej szczegolowych informacji , to bys sie dowiedzial , ze nie moze on polamac plastikowego mocowania coolera P4 , poniewaz wraz z zalmanem dostarczana jest zapinka montowana ZAMIAST tego plastikowego orginalnego uchwytu... na tej stronce prawie u dolu sa rysunki... mozesz sobie wzbogacic zasob wiedzy na temat zalmana http://www.4max.pl/produkt.asp?g=24&gg=19&id=343 no ale coz.... masz w koncu odpowiedz na swoje watpliwosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 jakby ci sie tak chcialo poszukac cos na temat tego coolera , jakichs bardziej szczegolowych informacji , to bys sie dowiedzial , ze nie moze on polamac plastikowego mocowania coolera P4 , poniewaz wraz z zalmanem dostarczana jest zapinka montowana ZAMIAST tego plastikowego orginalnego uchwytu... na tej stronce prawie u dolu sa rysunki... mozesz sobie wzbogacic zasob wiedzy na temat zalmana http://www.4max.pl/produkt.asp?g=24&gg=19&id=343 no ale coz.... masz w koncu odpowiedz na swoje watpliwosci To nie zapinka tylko dwa bolce z dziurka na srobke ktore wklada sie piedzy otwory tej plastikowej ramki ( otwory tej plastikowej ramki maja bardzo cienkie scianki ( szczegolnie gorna) i boje sie zeby nie pekla a co do tematu linkow to ja pokarze bardziej przejrzysty http://www.zalman.co.kr/english/product/cn...nps7000a-cu.htm W raz zalmanem nie jest dostarczana zadna nowa rmaka plastikowa ktora jest na plytach P4 tylko bolce ktore wklada sie w ta ramke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 z tego co wiem na podstawie opisu kolesia ktory to kupil , zdejmuje sie plastik i zamiast niego mocuje sie bolce o ktorych piszesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 z tego co wiem na podstawie opisu kolesia ktory to kupil , zdejmuje sie plastik i zamiast niego mocuje sie bolce o ktorych piszesz to sie robi w przypadku procesororo AMD gdzie wokol gniazda procesora sa specjalne 4 otwory - przyjrzyj sie dobrze rysunkom w linku ktorym podalem wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palmer Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Heyah! Trzeba uważać przy przenoszeniu. Transporotwac płytą skierowaną równolegle do podłoża i nic nie powinno się stać. Wielu użytkowników ma ten cooler i nie słyszałem zeby komukolwiek on spadł, wiec zachowując min środków bezpieczenstwa powinno być OK. Planuję zakupic właśnie wersję Cu tego Zalmana, gdyż jest wydajniejsza od wersji AlCu. Powiem więcej, jeśli stawiasz na ciche chłodzenie (a zapewne tak jest) to Zalman Cu nie ma sobie równych i bije nawet taką "potęgę" chłodzenia powietrznego, jak ThermalRight SP-94 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...