Memphis Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Nonie, ja już nie mam siły do mojego złomu. Taki motyw: Włączam kompa, dyski się uruchamiają i cisza. karta graficzna się nie zgłasza, tylko siedzi i szumi wentylami. Czarny ekran i nic. Kiedyś dałem go do serwisu, to czekałem 2 tygodnie, bo niby jakiś chip sprowadzali z Taiwanu. A najlepszy jest sposób naprawienia tej usterki. Wystarczy walnąć w obudowę (odkryłem przez przypadek, ja uderzyłem nogą od krzesła). również takie uderzenie potrafi wywołac tą awarię. Zdarza się to sporadycznie, czasem raz w miesiącu, ale dzisiaj, to musiałem próbować z 5 razy, żeby zaskoczył. Raz się przo teście RAM' u zatrzymał, a raz przywrzucaniu Windy nawet, a takie wysypki to mi się wcześniej nie zdarzały. Czasem podejrzewam mój zasilacz, bo to jakiś L&C 230W, ale tak tylko przypuszczam,bo nie mam rzadnych motywów. Moze spotkaliście się z czymś takim ? Aha, i zdarza się to od roku, niezaleznie czy procek podkręcony, czy nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTF FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFLLLLLLLLLLL LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL. Dobre dobre!!! nie wiem co sie moze dziac ale dobre dobre! PS. ile masz w 3dmarku2001?? na def? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Tez tak kiedys mialem.... Rozlozylem zlozylem podokrecalem srubki i git dziala do dzis choc czasem - raz na 3 miechy zdarzy mu sie nie wlaczyc .... ( u mnie to plyta jest chyba winna bo zasilacze byly juz 2 i wszystkie bebechy inne oprocz procka i plyty ) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 8) 4217 Speedy Gonzales Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Ja już moją rozkręcałem. Właśnie w tym serwisie mi ją tak "naprawili". Rozłożyli i złożyli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 z tego tekstu wynika że nawala ci grafa, chyba że czytac nie umiem, ale mi się to w ekranie nie miesciło :) , miałem takie szopki, ale działało to na zasadzie takiej że albo pc zwisał tak sobie w pracy, a po restarcie pi pipczył pc speaker, albo jak włączałem kompa to tez pipczał i czarny ekran, monitor czarny ino miga pi pomarańczowa dioda. Kupiłem mobo z zatrzaskiem agp i po sprawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Nie, mi się wywala przed "pip'em" jeszcze. i testowałem inną z inną grafą (RIVA), ale to dobry pomysł. Może źle grafika przylega, jakieś luzy ma. Sprawdzę, dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 CZE WSZYSTKIM :) MAMPHIS JA DO DIABŁA UZYSKAŁEŚ W 3DMARKU2001 NA DEFAULT 4217 MARKÓW ? NA KARCIE GEFORCE 2 MX ! WYDAJE MI SIE TO NIE REALNE ! JA NA SWOIM W 640x480x16 MAM 4070 A W DEFAULT 3580 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 A ja bym stawiał na zasilanie BIOSu. Czyli albo zasilacz albo wtyczka zasilająca. Urwał mi się kiedys jeden bolec w starej płycie to zaglądnołem do manuala i patrze a ten bolec to zasilanie BIOS'u. No więc dawaj nóżke o pinezki wbiłem i działą. BTW - komp staje przed pojawieniem sie BIOS'u grafiki? Zobacz czy twardy reset pomaga? Mi kiedys w podobnym przypadku pomagał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Komp staje właśnie przed biosem grafiki. Twardy reset nic nie daje. Thanx za radę. najgorsze jest to, ze nie mogę sobie tego sprawdzić, porzyczajac zasilacz, bo to potrafi przez miesiąc siedzieć cicho, a potem wyskoczeć kilka razy w jednym dniu. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Sorry, walnąłem się. podałem wynik z 3DMarka2000. Dlatego zdziwiłem się, czemu mówisz, że dużo ;). Ja jestem taki cienias, że nawet nie właczyłem 2001 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 :lol: NIC SIE NIE STAŁO. PO PROSTU COSIK MI NIE PASIŁO :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...