Gość Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Mam takie pytanie: jak najbezpieczniej wyczyścić procesor (AMD oczywiście :-)) ze starej pasty termoprzewodzącej? Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Ja aby usunac srebrna paste uzywalem WD-40 :wink: Miodzio nawet sladu nie zostawil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Szczoteczka + pata do zębów- jeśli chcesz czyścić całego proca. Jeśli tylko rdzeń- alkohol + patyczek higieniczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 mydlo, umywalka i duuzo wody :) mozesz tez uzyc piva... moj kumpel wykompal mi tak proca bo nie wierzyl ze wlasnie sobie go kupilem... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 szczotka, pasta, kubek ciepla woda... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 paleczki do uszu + benzyna ekstrakcyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Cif, Cif i tylko CIF, albo... coś na podobieństwo cifa, czyli jakieś mleczko czyszczące. Wszystko schodzi jak ręką odjął, łącznie ze zrebrną pastą termoprzewodzącą, która jest ku*** trudna to zmycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 A czy CIF nie rysuje procka? ja sie boje troche tym go potraktowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Ja zawsze uzywam paluszkow do czyszczenia uszu - "skrecam" na nie paste i schodzi miodnie - tylko ze ja mam AC - nie mialem nigdy srebrnej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 A czy CIF nie rysuje procka? ja sie boje troche tym go potraktowac Jak to bylo na reklamie - "Cif nie rysuje powierzchni" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Wata i WD40 rulezz 3 razy przetrzesz i proc jak nowy!!!!! To samo z chipsetami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 paleczki do uszu + benzyna ekstrakcyjnaTak samo u mnie dziala znakomicie. Denaturat tez nie jest zly, a CIF przeciez nie rysuje!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycu80 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Z tym WD-40 to bym sie zastanowil. Z tego co pamietam to WD ma wlasnosci wypierania wody. a przy tym pewne wlasciwosci smarujace. Wydaje mi sie ze moze to wplywac niekorzystanie na przewodnictwo cieplne. Ja uzywam acetonu i jest git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kij Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Gumka do mazania, tylko i wylacznie (coraz wiecej osob tym zarazam). Schodza wszelkie rodzaje past. Z prockow, pcb, pamieci itd, itp. Polecam gumawac, nie trzeba sie z "plynami wysokooktanowymi" paprac. Byle gumka miekka byla. PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Waciki, spiryt (tylko, żeby coś zostało ;)) i czyścisz. Jak masz całego uwalonego to szczoteczka do zębów, szare mydełko i pod wodę. Oba sposoby dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Z tym WD-40 to bym sie zastanowil. Z tego co pamietam to WD ma wlasnosci wypierania wody. a przy tym pewne wlasciwosci smarujace. Wydaje mi sie ze moze to wplywac niekorzystanie na przewodnictwo cieplne. Ja uzywam acetonu i jest git Spoko spoko. Moze ma taki wlasciwosci ale jak pozniej przetrzesz wata wszystko sie sciera. Zmazywalem tak juz z kilku procy (dwa dalej u mnie pracuja) i z chipsetow grafy (obie tez smigaja) i plyty ale ta zdechla (ale wczesniej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Polecam plyn do czysczenia glowic magnetycznych... czysci idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Dzieki za wszystkie odpowiedzi, ostatecznie użyłem WD40 i patyczków do uszu. Przy okazji nasmarowałem wszystkie wentylki w kompie, bo co niektóre zaczynały piszczeć :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 pasta BHP jest rulez!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Dzieki za wszystkie odpowiedzi, ostatecznie użyłem WD40 i patyczków do uszu. Przy okazji nasmarowałem wszystkie wentylki w kompie, bo co niektóre zaczynały piszczeć :-):/ tak sie sklada, ze WD40 nie powinno uzywac sie do smarowania wentyli, bylo o tym sporo na Tweaku - poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Dzieki za wszystkie odpowiedzi, ostatecznie użyłem WD40 i patyczków do uszu. Przy okazji nasmarowałem wszystkie wentylki w kompie, bo co niektóre zaczynały piszczeć :-):/ tak sie sklada, ze WD40 nie powinno uzywac sie do smarowania wentyli, bylo o tym sporo na Tweaku - poszukaj.Po pewnym czasie sie mu wentylator zatrze... a jesli bedziesz chcial np.. naoliwic wentyl to nie olejem natrualnym bo za tydzien bedziesz mial w srodku galarete ;] tylko i wylacznie olejem maszynowym ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 jak kiedyś nawaliłem tyle pasty że procek przestał działać :) a wyczyściłem go szczoteczką do zębów pod kranem z ciepłą wodą a póżniej wysuszyłem suszarką hehe procesor wszystko zniesie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 a powiedzcie mi jak długo potem suszyć procka żeby mieć pewnośc że gdzies sie tam woda nei dostała ? jakieś specjalne techniki lub rady w tej materii? =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 a powiedzcie mi jak długo potem suszyć procka żeby mieć pewnośc że gdzies sie tam woda nei dostała ? jakieś specjalne techniki lub rady w tej materii? =) suszarka 8) tylko trzeba uwazac zeby nie przesadzic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 patyczki do uszu i cos co najmniej 80%,, testowane i na białej i na roznych srebrnych, 2 minuty i dziala, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 najlepszy sposób to gumka do ścierania. trzesz chwilę żeby w 1 miejscu dojąć do czystego laminatu i dalej w 5 sekund masz czystość absolutną. i nie używasz chemii, nie zostawia zapachu jak wd-40, masz ścieradło pod ręką gdzieś w domu, pewne i sprawdzone. srebrnego titana czyściłem alkoholem itp i nie pomagało, gumeczką w 30 sekund wyczyścisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 zmywaczem do paznokci go !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 mysle ze SZCZOTA DO ZĘBÓW jest the best :] .... woda kranik .... suszareczka :] ,czyscilem juz tak kilka proców ... tylko jest jedno "ale" ,bo tata powiedzial mi ze w wodzie w kranie jest duzo kamienia i zeby tym za czesto tego nie robic bo moze sie osadzic na procu ... (pewnie mial racje ale za jednym razem nic sie nie stanie ;p :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kij Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 najlepszy sposób to gumka do ścierania. trzesz chwilę żeby w 1 miejscu dojąć do czystego laminatu i dalej w 5 sekund masz czystość absolutną. i nie używasz chemii, nie zostawia zapachu jak wd-40, masz ścieradło pod ręką gdzieś w domu, pewne i sprawdzone. srebrnego titana czyściłem alkoholem itp i nie pomagało, gumeczką w 30 sekund wyczyścisz. "Gumka Myszka" Rulezz :mrgreen: PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Ja używam AMOL. Troche smierdzi ziołami i alkoholem ale zawsze po tym procek wstaje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...