lopik_ Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 pytanie już jest jw. to wiecie o co mi chodzi utwożyłem plik autorun.inf i w nim napisałem tak: [autorun] open = start.exe icon = start.ico i nagrałem na cd razem z filmem, programem bestplayer, i ikoną i sie ni uruchomił trzy trzeba coś jeszcze wpisać czy dograć jak to jest ??? PS. czy film musi mieć nazwe [start.avi] czy dowolną ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Rozumiem że zmieniłes nazwe bestplayera na start.exe? I tak to nc nie da bo film nie zostanie załadowany. Utwórz plik wsadowy o treści: program.exe plik.avi Zapisz z rozszerzeniem bat i do autorun dodaj open=plik.bat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Rozumiem że zmieniłes nazwe bestplayera na start.exe? I tak to nc nie da bo film nie zostanie załadowany. Utwórz plik wsadowy o treści: program.exe plik.avi Zapisz z rozszerzeniem bat i do autorun dodaj open=plik.bat. zrobiłem tak jak mówiłeś udało sie film sie załadował tylko jest jeden problem , jak sie uruchamia plik .bat to sie pokazuje okno w dosie i jak już sie film uruchomi to to okno zostaje i trzeba samodzielnie go zamknąć czy da sie jakoś zrobić żeby sie samo zamykało ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Przecież okno wiersza poleceń wyświetla się pod programem odtwarzającym film i w niczym nie przeszkadza. Zamykając playera zniknie jednoczesnie to okno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 no tak ale ładniej by było gdy by to okno dosowe sie zamykało :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 No to zrób, jak miałeś, ale podaj, co program ma otworzyć. [autorun] open=bestplayer.exe /f "nazwa filmu.avi" F zmaksymalizuje okno (chyba że nie chcesz, to go nie pisz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 miope wielkie thx pomogło dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...