[cahe] Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Prawdopodobnie bede mial dostep do chlodnic, ktore moga oddac 3kW ciepla (dla porownania kadetowka moze oddac 0,3kW) o rozmiarach 200x200x80mm. Czy myslicie ze beda jacys chetni do kupienia takiego wynalazku? Mam zamiar to sobie zamontowac i zalozyc papsta 192mm (akurat bedzie pasowal :-)), ale moge takich miec duzo wiecej (nawet ok. 100szt. - wszystko zalezy od popytu). Prosze o wasze zdanie. Chlodnice produkowane przez (chyba) Gea. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Dzizas 3 kilowaty? Przy takich wymiarach ? Podaj jaka by byla cena no i przydaly by sie jakies fotki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 dokladnie - cena i fotki :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ja bym był abardzo zainteresowany ale bez fotek i ceny to nie duzo moge powiedzieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Nie widzialem ich na oczy jeszcze :-). Robilem jednemu gosciowi komputer (klient) i powiedzial czym sie zajmuje (profesjonalne systemy wentylacyjne, chlodnice, piece grzewcze, klimatyzacje) i ze ma dostep do takich czesci i moze mi po znajomosci zalatwic taniej. Jak dostane tylko w swoje lapki jedno z tych cacek, od razu na forum zapodam fotke :-). :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ja tez byl bym zainteresowany, o ile cena bedzie przyzwoita, tzn <100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 A czy jest mozliwosc dostania czegos cienszego <5cm ? Przy tych samych wymiarach 20x20 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 A czy jest mozliwosc dostania czegos cienszego <5cm ? Przy tych samych wymiarach 20x20 ? Z tego co gosc mowil, to najmniejszy model na 80mm wysokosci... w ogole dziwil sie, ze o takie male pytam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ja tez byl bym zainteresowany, o ile cena bedzie przyzwoita, tzn <100 Nie wiem dokladnie ile bedzie to mnie kosztowac, ale raczej na pewno bedzie <100zl dla koncowego odbiorcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 "] A czy jest mozliwosc dostania czegos cienszego <5cm ? Przy tych samych wymiarach 20x20 ? Z tego co gosc mowil, to najmniejszy model na 80mm wysokosci... w ogole dziwil sie, ze o takie male pytam :P No to zajbatsu . Taki sprzet ponizej stowy , zapodaj tylko jak najszybciej foty a najprawdopodobniej masz klienta ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Ja też się piszę :D najlepiej taka 20x40x8z miedzi, z płaskowników :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gua Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 A czemu by nie ale jak komp bedzie mi działał a jakie króńce ma ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 [cahe], mógłbyś spytać twojego znajomego o chłodnice miedziane o wymiarach z rodziny grub. 10cm x dług. 25 cm x wys. 20 cm ? Interesuje mnie jeszcze cena. Z góry ci dziękuję i pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ja uwazam to ze unrealne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 no jeśli parametry faktycznie takie i cena przystępna to ja sie też pisze =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 skoro ma 10 razy lepsze parametry oddawania ciepla od kadeta to i musi miec 10razy wieksza powierzchnie oddawania ciepla. zastanawiajace jest jak to zrobili ... ale i tak sie pisze ;))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Nawet jezeli oddaje 1/3 czy 1/2 tego co napisano to jest git :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 a czy jest moze cos w granicach 16*16??? ;] czekam z niecierpliwoscia na foto i koszta. co do kruccow to da sie przerobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 a czy jest moze cos w granicach 16*16??? ;] Raczej nie ma nic mniejszego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 ja uwazam to ze unrealne ;) A ja na razie nie uwazam, tylko zdaje sie na opinie eksperta :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 a sa moze jakies 40x20 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 czyli by było prawie 2 razy wydajniejsze i 5 razy tańsze od BIE2... :D ciekawe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StePan Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Kiedy orientacyjnie chlodnice beda do nabycia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Kiedy orientacyjnie chlodnice beda do nabycia ? Nie mam zielonego pojecia... Mysle, ze moze to potrwac ok. 2-3tyg. ale nie wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 czyli by było prawie 2 razy wydajniejsze i 5 razy tańsze od BIE2... :D ciekawe :D Prawda? A jak okaze sie ze to nie bajka, to mozna tylko juz tylko otwierac hurtownie :-)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 a sa moze jakies 40x20 ? Zobacze... przyjdzie tego do mnie caly kontener, a beda tam chlodnice i nagrzewnice przeroznej masci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 hmmm ja jakos tego nie widze.. :? a poza tym jesli kolo jest specjalista od chlodnictwa, to w tej dziedzinie raczej stosuje sie jeden obieg i cienkie rurki... ale zobaczymy... puki co jesli ktos potrzebuje nagrzewnice jakas niech pisze na priva albo najlepiej na gg... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 hmmm ja jakos tego nie widze.. :? a poza tym jesli kolo jest specjalista od chlodnictwa, to w tej dziedzinie raczej stosuje sie jeden obieg i cienkie rurki... Calkiem mozliwe... jak przyjda to na pewno umieszcze zdjecia, a wtedy wszyscy ocenia sami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 3kW to 3000 W a to chyba nie jest duzo. Bo jesli wierząc hwlabs to Black Ice Xtreme potrafi oddać 919 W czyli w przybliżeniu 1kW a ma wymiary 12,12x3,2 cm więc jest raczej mała. 20x20x8cm to dość sporo. Jesli powiększyć rozmiar rdzenia BIE trzy krotnie to podejrzewam, że wynik byłby niemalże identyczny, a może i lepszy. Nie wiem skąd wzieleś dane ze kadet moze oddac 300 W (0,3kW). Reasumując każda chłodniczka podobnych wymiarów może oddać taką ilość ciepła. Chłodnice w chłodnictwie maja przewaznie jeden kanał i sa alu ale to jush inna historia. Troche pozno jest i jesli cos mowie od rzeczy prosze o poprawienie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Ludzie przede wszystkim to wszystko zalezy od zastosowanego wentyla - jak wam zapodam wentyl przemyslowy 50KW mocy to kadetowce wywiejezeberka - a tak serio to wydajnosc zalzy po pierwsze od ilosci powietra i bardzo czesto od cisnienia/przplywu... Moim zdaniem 3Kw przy wentylu 12cm na sensownych orbrotach i przeplywach pompek stosowanych do wc jest unreal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...